reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chciałabym zrobić wszystkie i mam taka karteczkę to jakbyście mogły mi podpowiedziec:
10dc. FSH , LH, E2
13dc. J/w
21dc. P, T, PRL
Czy tyle da jakis obraz sprawy
Ja przed poronieniem nawet nie myślałam, kiedy owulacja, a kiedy nie. Orientacyjnie (nawet nie do dnia!) oszacowałam, kiedy powinna być miesiączka. W ogóle żyłam innym życiem. Ale coś nie tak mi było, ciągle spać mi się chciało, w pracy nie mogłam wytrzymać - tak mi się spać chciało. Mówię, kurdę, coś jest nie tak. Jakieś wzdęcia się pojawiły. Pomyślałam, że muszę zmienić dietę. Ale pomyślałam, matko, przecież mogę być w ciąży. Poszłam kupić, a następnie zrobić test, a tam dwie piękne krechy. Szybko do lekarza, 8 tydzień ciąży. W 11 byłam na usg i okazało się, że serduszko nie bije. Teraz się staramy z wyliczeniem i guzik wychodzi. Przed poronieniem bardzo zajmowałam się pracą, wyjazdem na łyżwy, basen i doszło do zapłodnienia. A dzisiaj skończyła mi się @ - trzecia po poronieniu. Musiałam się wygadać trochę. :-(

reklama
Ja przed poronieniem nawet nie myślałam, kiedy owulacja, a kiedy nie. Orientacyjnie (nawet nie do dnia!) oszacowałam, kiedy powinna być miesiączka. W ogóle żyłam innym życiem. Ale coś nie tak mi było, ciągle spać mi się chciało, w pracy nie mogłam wytrzymać - tak mi się spać chciało. Mówię, kurdę, coś jest nie tak. Jakieś wzdęcia się pojawiły. Pomyślałam, że muszę zmienić dietę. Ale pomyślałam, matko, przecież mogę być w ciąży. Poszłam kupić, a następnie zrobić test, a tam dwie piękne krechy. Szybko do lekarza, 8 tydzień ciąży. W 11 byłam na usg i okazało się, że serduszko nie bije. Teraz się staramy z wyliczeniem i guzik wychodzi. Przed poronieniem bardzo zajmowałam się pracą, wyjazdem na łyżwy, basen i doszło do zapłodnienia. A dzisiaj skończyła mi się @ - trzecia po poronieniu. Musiałam się wygadać trochę. :-(
Ja w pierwszą ciążę zaszlam za 2 razem, też myślałam że nic z tego. Ale robiłam testy tyle że jakos dziwnie mi wychodziły to w końcu to olalam. A teraz już w sumie 3 raz i dupa. Wydawało mi się że odpuściłam ale chyba jednak nie. Odpuszczam ten miesiąc bo mamy jechać na wczasy i nie chciałabym tydzień przed szukać kupca w razie czego na wycieczkę. Muszę zbadać siebie i męża. Czy możecie mi doradzić gdzie najlepiej zrobić spermiogram? Okolice Śląska i co zbadać jakis rozszerzony czy podstawę bo nie znam się na tym.

Czesc dziewczyny
Bylam wczoraj na 1szej wizycie po pologu ,
Wg badan homocysteiny lekarka faktycznie stwierdzila, ze mam isc zbadac trombofillie ,
Z badania krzywej insulinowej tez potwierdzila , ze jak byk to IO, wiec konieczna wizyta u diabetologa, dieta i poki co dostalam glucophage 500 raz dziennie podczas obiadu,

Do tego kazala kupic metylowany kwas foliowy i wit b6 i b12 wiem ze ktoras mi tu ostatnio polecala wydawalo mi sie ze sobie zapisalam , ale teraz nie umiem znalezc
Co polecacie i w jakiej dawce ?

Oprocz tego dostalam skierowanie na histeroskopie, ale muszę czekac poki co na @ i dopiero sie zapisac... ciekawe kiecy dostane...
Podobno jestem po owu, bo plyn byl widoczny na usg, i tak zreszta czulam ze cos tam boli..

Na usg byl widoczny jakis polip, mowila, ze moze na histero od razu usuna.

Takze jakos pomalu do przodu...

Czesc dziewczyny
Bylam wczoraj na 1szej wizycie po pologu ,
Wg badan homocysteiny lekarka faktycznie stwierdzila, ze mam isc zbadac trombofillie ,
Z badania krzywej insulinowej tez potwierdzila , ze jak byk to IO, wiec konieczna wizyta u diabetologa, dieta i poki co dostalam glucophage 500 raz dziennie podczas obiadu,

Do tego kazala kupic metylowany kwas foliowy i wit b6 i b12 wiem ze ktoras mi tu ostatnio polecala wydawalo mi sie ze sobie zapisalam , ale teraz nie umiem znalezc
Co polecacie i w jakiej dawce ?

Oprocz tego dostalam skierowanie na histeroskopie, ale muszę czekac poki co na @ i dopiero sie zapisac... ciekawe kiecy dostane...
Podobno jestem po owu, bo plyn byl widoczny na usg, i tak zreszta czulam ze cos tam boli..

Na usg byl widoczny jakis polip, mowila, ze moze na histero od razu usuna.

Takze jakos pomalu do przodu...
Zrób najpierw homocysteine i b12. Możesz sobie kupić zestaw B right jarrow. Bo te witaminy muszą być w równowadze. Do tego cynk i selen.

reklama
Do góry