reklama
@porcelana Ja dostałam receptę na ketonal na wszelki wypadek...
@Marika92 Nie strasz nas tu więcej! Jeszcze 2 miesiące w brzuchu synek ma siedzieć!
@ivvonka Cudnie, że wyniki wyszły w porządku! A teraz masz czekać na USG połówkowe czy coś jeszcze będziesz diagnozować?
@Tutti_frutti_by-Iga Przede wszystkim zbadałabym czy nie ma żadnej infekcji (np. cytologia, wymaz posiewu, można się pokusić o zestaw: chlamydia, ureaplasma, mycoplasma). Jeśli nie robiłaś to jeszcze: toksoplazmoza, różyczka, żółtaczka, cytomegalia (zwłaszcza ta ostatnia jest często pomijana przez ginekologów). Do tego hormony tarczycy (TSH, fT3 i fT4) oraz glukoza (chociaż na czczo, chyba że masz problemy z cukrem, albo źle wyjdzie na czczo, to krzywa cukrowa i insulinowa)
@Marika92 Nie strasz nas tu więcej! Jeszcze 2 miesiące w brzuchu synek ma siedzieć!
@ivvonka Cudnie, że wyniki wyszły w porządku! A teraz masz czekać na USG połówkowe czy coś jeszcze będziesz diagnozować?
@Tutti_frutti_by-Iga Przede wszystkim zbadałabym czy nie ma żadnej infekcji (np. cytologia, wymaz posiewu, można się pokusić o zestaw: chlamydia, ureaplasma, mycoplasma). Jeśli nie robiłaś to jeszcze: toksoplazmoza, różyczka, żółtaczka, cytomegalia (zwłaszcza ta ostatnia jest często pomijana przez ginekologów). Do tego hormony tarczycy (TSH, fT3 i fT4) oraz glukoza (chociaż na czczo, chyba że masz problemy z cukrem, albo źle wyjdzie na czczo, to krzywa cukrowa i insulinowa)
@porcelana kup może sobie ketonal activ, jest bez recepty a jest dość mocny. Brałam jak miałam zapalenie ucha i z bolu prawie po ścianach chodziłam, nawet pomagał
Totois30
Fanka BB :)
@porcelana nie pomoge..oprocz tego ze troche wstrzymala sie z cwiczeniami to zupelnie nic mnie nie bolalo i dobrze sie czulam. Obys szybko czula sie dobrze :*
Cleopatra_83
Fanka BB :)
Dziękuję dziewczyny Od czwartku do niedzieli miałam brązowe plamienie. Byłam pewna, że to przed okresem, bo w piątek zrobiłam test i nie było nawet cienia, cienia więc jak w poniedziałek zrobiłam test to wpadłam w panikę, bo poprzednia ciąża też zaczęła się od plamień na szczęście od poniedziałku już ich nie ma i mam nadzieję, że nie wrócą.
@Cleopatra_83 Brązowe plamienia mogą wskazywać na braki luteiny - bierzesz jakieś leki?
agatush
Moderatorka
Ja też , bralam ketonalDziewczyny, co brałyście przeciwbólowego po zabiegu? Ja pierdziele, mam Nurofen, ale średnio daje radę. Apap w ogóle nie działa... Będę w aptece, bo muszę tą receptę dowieźć i muszę coś kupić mocniejszego.
Tylko te dotyczące krzepliwosc powinno się robić zaraz po poronieniu bo potem moga nie wyjść, chyba do 3 tyg.. Zaś hormonalne napisalam chyba w którym dniu cykluJa mieszkam we wloszech i nawet nie miala bym pojecia jak tlumaczyc niektore nazwy badan. Te badania w jakim odstepie po lyzeczkowaniu mozna wykonac? Bo w nastepna niedziele lece donPolskj na 9 dni wiec moze wykonalabym je tam. Tylko potem nie wiem co z interpretacja wynikow we wloszech. Pewnie musialabym sie skonsultowac z jakims lekarzem w Polsce. Dzis zadzwonie zeby uno wiec wizyte do mojego gine na kontrolna po 3 tygodniach. Dzien wczesniej mam zrobic bete.
reklama
monia_l
Wrześniowe mamy'07
jestem po wizycie u lekarza nie znam się nie wiem czy dobrze lekarz mówił że tak pecherzyk jest wielkości 19 mm a endo 7,5 , śluz płodny jest dziś 12 dc teraz mam przyjść w poniedzialek sprawdzic czy pecherzyk pękł czy była owulacja a jak bedzie wszystko ok to powiedział że mąż bedzie musiał się przebadac. Tylko ja na 100% wiem że u męża jest wszystko ok. U mnie wszystko po zabiegu się pozmieniało.... chociaż teraz jak się zastanawiam to mąż od stycznia przyjmuje leki na nadciśnienie może one obniżają płodność ....