reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@porcelana, no właśnie po zabiegach inwazyjnych trzeba trochę się ograniczać. Antybiotyk jest potrzebny. Jeśli nie masz jednak recepty to tak, do lekarza rodzinnego. Powinien dać.

@Aganiak super. Bardzo się cieszę. Teraz wrzucamy luzik i jedziemy.:)

@kb.karola90 będzie dobrze. Już rozgrzewam kciuki, żeby były gotowe na czas.:)

@jagoda87 to ja tak po cichutku i małym druczkiem:a niech by było:)

reklama
Hej dziewczyny. 04.04 byłam u ginekologa , stwierdził on puste jajo plodowe. 05.04 zaczęłam krwawić czyli oczyściłam sie sama , zabieg łyżeczkowania nie był potrzebny. Dziś 15.05 dostałam miesiączkę Myślicie ,że po miesiączce mogę dalej starać się o dzidzię. ?

@kb.karola90 nie obawiaj sie wizyty toć bedzie zielone swiatlo, na pewno wszystko dobrze a w ktorym dc bedziesz? Moze popros zeby zobaczyl od razu jaki duzy pecherzyk dominujący , zapytaj jak grube endometrium, @jagoda87 zapominam ciagle ze mieszkasz zagramanicą...no to pozostaje codziennie siuśkać i razem bedziemy oceniać wzmacnianie cienia:) najlepiej rob w tym samym miejscu z tym samym światłem , wtedy dobrze porownac:) @Marika92 jak tam? Jak sie czujesz w ogole? @ivvonka ja w następny piatek bede na genetycznych i wkraczac w 4 miesiac i do tego czasu staram sie na spokojnie po prostu wierzyć chociaz mnie wypycha lekko co jest przecudniaste :) @Dominika000 czesc Ci, a bylas na usg czy wszystko sie oczyscilo? Ja tez mialam samoistne jednak musialam byc jeszcze doczyszczana, ale to nie zmienia faktu ze jak lekarz wyrazi zgode to tak,mozna sie starac po 1@:)

@Totois30 właśnie będę u gina w 19 dc także świeżo po owulacji bo mi się trochę przesunęło niestety. No oby dał tylko zielone światło to po okresie będziemy działać :)

@ivvonka juz dzisiaj dziękuję za kciukasy :)

Hej dziewczyny. 04.04 byłam u ginekologa , stwierdził on puste jajo plodowe. 05.04 zaczęłam krwawić czyli oczyściłam sie sama , zabieg łyżeczkowania nie był potrzebny. Dziś 15.05 dostałam miesiączkę Myślicie ,że po miesiączce mogę dalej starać się o dzidzię. ?

Witaj Kochana. Przykro mi że Ciebie też to spotkało :( jak masz ochotę to opowiedz nam troszkę o sobie :) to była Twoja pierwsza ciąża czy masz już dzieciątko? :)
A co do starań to teoretycznie możesz się starać ale powinnaś to skonsultować z lekarzem :)

@Totois30 czuje się w miarę ok, właśnie się wykapałam - ulga jak nie wiem, więc na chwilę nie byłam pod kroplówką jak na smyczy. Dostaje właśnie 6 dawkę kroplówek na wyciszenie skurczy bo podaje się je w 10 seriach. A za jakieś pół h kolejna część sterydu w tyłek a bolą jak cholera... I jutro ostatni steryd rano i z tym koniec.. Nie wiem kiedy mnie na jakieś usg wezmą i ta szyjke zobaczą.. Ale ktg ok na szczęście więc leki pomagają

Czesc dziewczyny! Jestem tu nowa. Niestety doswiadczylam przykrego skutku poronienia z koniecznoscia zabiegu lyzeczkowania w okolo 8/9 tygodniu ciazy. To moja druga ciaza. Mam corke 28 miesiecy i bardzo pragnelam dac jej rodzenstwo. Od poczatku czulam, ze cos jest zle i nie Tak jak powinno. Beta rosla bardzo slabo i nieregularnie az zaczela spadac. Zabieg mialam 5 maja. Wizyte kontrolna powinnam miec za tydzien. Przyczyny poronienia nie znam i pewnie juz nie poznam ale dzieki mojej corce szybko wrocilam do do tego stanu mentalmego.

@Tutti_frutti_by-Iga ojej Ty tutaj? Bardzo mi przykro:*:*:*:* przyczyny bezposredniej mozesz nie poznac ale mozesz porobic troche badan zeby wykluczyc pewne glowne przyczyny. U mnie w stopce mozesz znalezc te ktore ja robilam, gdy przekrecisz tel poziomo. Jak wejdziesz tez na profil @nafoczka znajdziesz wątek badania po poronieniu i tam tez sporo ciekawych wskazówek. Kiedy planujecie wrocic do staran?:* @kb.karola90 to nawet lepiej ze w 19dc mozesz dowiedziec sie czy pęcherzyk pękł: ) gin to oceni po obrazie usg i zapytaj jaka grubosc endometrium, a to sie jeszcze nie staracie przed ta wizyta? No ale zobaczysz jak owu dziala:)

@Tutti_frutti_by-Iga Witaj wśród Nas, światełko dla Aniołka [*]. Może maleństwo było za słabe... Ważne żebyś doszła do siebie i fizycznie i psychicznie:** Dziewczyny tu są bardzo pomocne, więc śmiało pisz;)
Ja mam wizytę kontrolną w czwartek po łyżeczkowaniu i czuję, że już dziś będzie bezsenna noc:( strasznie się boje co powie, a jeszcze mam te bóle / ciągnięcia w podbrzuszu :(

reklama
@Tutti_frutti_by-Iga Witaj wśród Nas, światełko dla Aniołka [*]. Może maleństwo było za słabe... Ważne żebyś doszła do siebie i fizycznie i psychicznie:** Dziewczyny tu są bardzo pomocne, więc śmiało pisz;)
Ja mam wizytę kontrolną w czwartek po łyżeczkowaniu i czuję, że już dziś będzie bezsenna noc:( strasznie się boje co powie, a jeszcze mam te bóle / ciągnięcia w podbrzuszu :(

Dziekuje za odpowiedz. Ja wrocilam Od razu do pracy i wszystkich zajec. Dwa dni po zabiegu byly trudne i bolesne, potem wrocilo wszystko do normy. Jakos nie przywiazalam sie do tej ciazy bo czulam ze cos sie dzieje zle i nie robilas sobie nadziei, choc czasami mialam przeblyski ze moze jednak zdarzy sie cud.
Zastanawiam sie nad kolejnym staraniem. W pierwszych chwilach myslalam ze nie chce juz z obawy i ze wzgledu na stres jakiemu bylam poddana przez ostatni miesiac jednak teraz uswiadomilam sobie, ze chcialabym!

Do góry