reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@martakratka, jak ja się wczułam to zauważyłam, że jestem jakoś w czwartym miesiącu. Poczekaj, wszystko w swoim czasie.

@porcelana, najgorsze za Tobą. Jeśli masz możliwość pooszczędzaj się dzień, dwa.

@Aganiak jak tak powie, to zmień lekarza lub postaw go na następnej wizycie przed faktem dokonanym. Nie może dyktować, kto może a kto nie może zachodzić w ciąże. No chyba, że istnieją ku temu poważne przesłanki zdrowotne, ale i wtedy powinien przedstawić stanowisko medyczne w danej sprawie a nie wskazywać palcem. Mi lekarz NFZ powiedział parę przykrych słów, więcej mnie na pewno nie zobaczy. Decyzja zawsze leży po stronie pacjentki. A jeśli czujesz, że bardzo pragniesz jeszcze jednego dziecka to walcz o nie.

@jagoda87 jutro może być lekko ciemniejsza, tylko jutro to wrzuć fotkę. Zobaczymy co tam wykombinowaliście wieczorną porą :)

@Marika92 brak skurczy to dobre wiadomości. :) Maksiu, proszę, ani kroczku dalej. Twój jest lipiec.:)

Ostatnia edycja:
@ivvonka dzięki [emoji6] jestem już po wizycie i mam wrażenie że dobrze trafiłam [emoji6] rzeczowa rozmowa bez wykładu że wymyślam w tym wieku, choć tego się obawiałam. Dala mi clostibegyt na owulacje i duphaston już teraz w tym cyklu mam brać. A jak nie zaskoczy to na początku czerwca chce zobaczyć jak idzie owulacja tzn monitoring. Jestem bardzo mile zaskoczona, wyszłam z uśmiechem na ustach i pełna nadziei że może się udać [emoji4]

@martakratka, jak ja się wczułam to zauważyłam, że jestem jakoś w czwartym miesiącu. Poczekaj, wszystko w swoim czasie.

@porcelana, najgorsze za Tobą. Jeśli masz możliwość pooszczędzaj się dzień, dwa.

@Aganiak jak tak powie, to zmień lekarza lub postaw go na następnej wizycie przed faktem dokonanym. Nie może dyktować, kto może a kto nie może zachodzić w ciąże. No chyba, że istnieją ku temu poważne przesłanki zdrowotne, ale i wtedy powinien przedstawić stanowisko medyczne w danej sprawie a nie wskazywać palcem. Mi lekarz NFZ powiedział parę przykrych słów, więcej mnie na pewno nie zobaczy. Decyzja zawsze leży po stronie pacjentki. A jeśli czujesz, że bardzo pragniesz jeszcze jednego dziecka to walcz o nie.

@jagoda87 jutro może być lekko ciemniejsza, tylko jutro to wrzuć fotkę. Zobaczymy co tam wykombinowaliście wieczorną porą :)

@Marika92 brak skurczy to dobre wiadomości. :) Maksiu, proszę, ani kroczku dalej. Twój jest lipiec.:)
No właśnie od razu po wyjściu ze szpitala i przejściu się kawałek chodnikiem odczułam, że chyba jednak nie czuję się znośnie tak jak podczas okresu. Kichanie to jakaś masakra. Po powrocie do domu podniosłam mojego 7-kilowego psa, bo się tak cieszył i od razu tego pożałowałam.

A mam do Was pytanie. W zaleceniach w karcie wypisowej mam napisane, że mam brać antybiotyk doksycyklinę 2x1 przez pięć dni, a nie dostałam żadnej recepty. Też tak miałyście? Zauważyłam to dopiero jak dojeżdżałam do domu, a mieszkam 70 km od szpitala. Wczoraj faktycznie dostałam go dwa razy przed i po zabiegu, ale dzisiaj już nie. Iść jutro rano do lekarza rodzinnego po receptę?

@porcelana ja dostałam normalnie receptę ze szpitala. Musisz koniecznie brać antybiotyk. Przejrzyj jeszcze dokładnie papiery ze szpitala bo ja raz dostałam receptę wydrukowana normalnie na kartce A4, a też myślałam że zapomnieli mi dać.

@Aganiak super ze trafił Ci się taki lekarz :) to od kiedy zaczynacie działać z przytulankami?

Dziewczyny za tydzień będę już po wizycie...boje się jak jasna cholera...

@porcelana ja dostałam normalnie receptę ze szpitala. Musisz koniecznie brać antybiotyk. Przejrzyj jeszcze dokładnie papiery ze szpitala bo ja raz dostałam receptę wydrukowana normalnie na kartce A4, a też myślałam że zapomnieli mi dać.

@Aganiak super ze trafił Ci się taki lekarz :) to od kiedy zaczynacie działać z przytulankami?

Dziewczyny za tydzień będę już po wizycie...boje się jak jasna cholera...

Już działamy [emoji6] duphaston mam brać już od jutra akurat wypada 16 dzień cyklu a clo od następnego cyklu. Jestem pełna nadziei że może to jednak jest możliwe.

reklama

Mam nadzieje ze coś będzie więcej widać... bardzo bym chciała ale nie chce się narazie nastawiać

Do góry