reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Calineczka24 twoje wzruszenie... bezcenne. Niech to zdrowie w obfitosci na was splywa.

My walczymy dalej z cycami i karmieniem. Urodzilam klocuszka to je jak smok i nie nadazam, ale sie poprawie. My o to zdrowie walczymy. Wczoraj wrocilismy od pediatry. Odraczamy szczepienia, by zminimalizowac szanse na porazenia nerwowe. Dobry lekarz nam sie trafil

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tyle pokarmu, że mi tryska jakby ktoś je pod ciśnienie podpiął :D
Młoda ładnie pije. :)
W nocy daje pospać, budzi się po dwa razy w nocy na karmienie ;)
W dzień pije co godzinke, półtorej.

Wam życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka !! :* ucałuj maleństwo od e-cioci i wyściskaj :)
Im częściej będziesz przystawiać maleństwo do piersi tym lepiej, pokarm się będzie lepiej gromadził.
Trzymam za to kciukasy ! Będzie tyle pokarmu, że będziesz mogła pół miasta wykarmić. ;)
Także wiesz, uszka do góry, cycki do przodu i pokarmie przybywaj ! :tak:

@Totois30 ja wymazy robiłam na własną rękę. Ginekolog na NFZ akurat jest burakiem niemytym do kwadratu i nie chciał mi nic pobierać ani dać skierowania. No chyba, że jak troskliwie zaznaczył, przyjdę do niego na prywatną wizytę. Z wielkiej łaski zrobił tylko cytologię, której nie odebrałam, bo musiałabym iść do niego na kolejną wizytę, a tego nie chciałam. Odszukałam więc punkt pobrań ginekologicznych w placówkach Alabu i zaczęłam od ogólnych: cytologia, bakterie tlenowe i beztlenowe. Na szczęście wyszła 1 grupa, bakterii żadnych nie wyhodowano, więc na tym skończyłam przygodę z wymazami.

Teraz by mi się przydała cytologia. Właśnie: miałyście w ciąży cytologie robione? Pytałam swojego lekarza czy są jakieś wyniki cytologii z pierwszego badania, bo zaliczyłam wtedy fotel, ale powiedział, że wtedy nie pobierał, bo w ciąży szyjka jest bardziej ukrwiona, było lekkie plamienie, po cytologii czasem też może być niewielkie i zaraz bym się martwiła, że coś złego się dzieje. Ja miałabym się martwić? A gdzie tam? Poleciałabym od razu do szpitala z płaczem.

Ja miałam robioną cytologię po 20 tygodniu. Lekarz zaznaczył, że mogą być plamienia ale na szczęście nie było.

@Calineczka24 piękna Julcia:*
U nas już 24 tydzień a nawet jego końcówka. Póki co 2 trymestr dobrze znoszę. Tzn mam mdłości ale chyba od żelaza, mam tą zakichana rwę kulszowa ale daje radę :)

@Destino dużo zdrówka Wam życzę. Dobry pediatra to skarb. Ucałuj maluszka:*

@Marika92 tak trzymaj, na pewno wszystko jest dobrze. A żeby nie było za dobrze to stresy zawsze jakieś muszą być.

Ostatnia edycja:
Ja chciałam się już z wami pożegnać na dobre... dzisiaj wizyta u gin z powodu bólu podbrzusza jak na miesiączke... lekarz zrobił usg i wg niego dziecko nic nie urosło od piątku czyli ma 1,8mm (A w niedzielę w szpitalu niby na usg było 3mm) serce bije 72 uderzeń na min... lekarz powiedział że nie jest w stanie powiedzieć czy się poprawi sytuacja czy nie...mam przyjechać za tydz. Dodatkowo cialko zolte ma 7mm co moze oznaczac zle rozwijajacy sie zarodek lub wady genetyczne... Powiedział że na następnej wizycie da mi skierowanie do poradni genetycznej...czyli raczej czekamy na poronienie...jestem załamana, to będzie moja trzecia strata ...więcej nie dam rady już walczyć... życzę wam wszystkim spokojnych 9 miesięcy i szczęśliwego rozwiązania...

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

@kruszynka22 przykro mi bardzo że tak się stało :( rozumiem że chcesz przeżyć żałobie w ciszy, szanuję to. Ale pamiętaj że jeśli będziesz potrzebować czegoś, to na nas tutaj możesz zawsze liczyć. Bo wiesz dobrze ze masz duża szansę na urodzenie dzieciaczka. Trzymaj się

@kb.karola90 ja dostalam antybiotyk na 5 dni, pierwszego dnia podwojna dawka, potem przez kolejne 4 po jednej tabletce. Dostalam azytromycyne, czytalam o nien na ncbi i jest dosc skuteczna prze ureaplasmie, wiec jestem dobrej mysli. Moj ginekolog tez nie dal nic mojemu S, ale polecil mu wizyte u lekarza i przeleczenie. Do konca leczenia mamy zakaz seksow, chyba, ze w prezerwatywie. Ja prezerwatywy z wlasnym facetem, ktory jest czescia mnie samej nie bede uzywala, wiec bedziemy radzic sobie inaczej. Najbardziej zal mi kolejnego straconego miesiaca, a czas leci nieublaganie.

@kruszynka22 przykro mi bardzo że tak się stało :( rozumiem że chcesz przeżyć żałobie w ciszy, szanuję to. Ale pamiętaj że jeśli będziesz potrzebować czegoś, to na nas tutaj możesz zawsze liczyć. Bo wiesz dobrze ze masz duża szansę na urodzenie dzieciaczka. Trzymaj się
Bardzo mi przykro. Sciskam mocno. Nie poddawaj sie, walcz do skutku. Tyle jest tu dziewczyn, ktorym sie w koncu udalo, Tobie tez sie uda. Trzymaj sie mocno i nie zalamuj, bo to najgorsze co mozesz teraz zrobic. :*:*:*:*:*

@kruszynka22 bardzo mi przykro :( trzymaj się jakoś :(

p19u3e3kamsm1gna.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Do góry