reklama
Totois30
Fanka BB :)
@roki_1991 nie chce Cie martwic ale anty dsdna ma tylko 50-60% chorych wiec oczywiscie super ze nie masz ale to tak jakby element wystawiania diagnozy skoro nie masz to super, 1 element mniej ktory mowi ze jest choroba, lekarz pewnie powie wiecej, pomaga to w diagnozie ale samo jeszcze nie stawia diagnozy...ale badz najlepszej mysli dobrze ze malpa sie rozkrecila
@Aggs kuzwa co to! Chyba zrobie jednak te wymazy i moze cytologie tez powtorze, chociaz przed sama ciaza robilam, jeny ale mi przykro:*
Dziewczyny te wymazy i jakies pakiety na to sa? Gdzie to sie robi kto wie?
@Aggs kuzwa co to! Chyba zrobie jednak te wymazy i moze cytologie tez powtorze, chociaz przed sama ciaza robilam, jeny ale mi przykro:*
Dziewczyny te wymazy i jakies pakiety na to sa? Gdzie to sie robi kto wie?
Ostatnia edycja:
Do urologa, moze byc tez zwykly rodzinny a badanie na skierowanie albo prywatnie@Aggs a do jakiego lekarza trzeba wysłać faceta żeby go przebadać w kierunku ureaplasmy??
@Totois30 nie mam pojecia jak jest w Polsce. Ostatnio robilam u nas cytologie 2 lata temu i wszystko bylo cud miod. Teraz poszlam do tego nowego lekarza i opowiedzialam mu co u mnie i jak, no i pobral po prostu wymaz i mocz, nie sadzilam, ze takie dokladne badania beda. Zaplacilam 150 usd za wizyte prywatnie, cytologie, mocz, wszystkie HPV chlamydie mycoplazmy i co tam jeszcze da rady, no i wyszla mi ta ureoplazma. Robili pcrem bo hodowla trwa dlugo.
Ja Wam dziewczyny polecam zrobic wlasnie te cholerne bakterie, jesli inne wyniki macie prawidlowe. Albo nawet bakterie przed mutacjami. Czesto to one powoduja nieplodnosc albo inne poronienia.
Ja po antybiotyku bedee miec kolejna cytologie i koloposkopie zeby wykluczyc inne badziewia. No i jak bedzie ok bede mogla wracac do staran
@gosia100 no wlasnie nie bardzo, na normalnej wychodzi ewrntualnie, ze masz stan zapalny albo inne zle rzeczy. Jak robilam w Polsce nikt mi nigdy nawet nie proponowal takich dokladnych badan ba cyto, mimo, ze miewalam infekcje.
Ostatnia edycja:
kb.karola90
A jak Ciebie leczyli to dali tez leki Twojemu facetowi?@Aggs ja tez miałam ureaplasme. Miałam robiony wymaz w szpitalu i tam ja wykryli.
Dlugo trwalo leczenie?
Totois30
@Aggs normalnie mnie zatkalo..jutro zapisze sie na nfz do gina i lekarza i poprosze o skierowania i jak najwiecej badan a potem zrobie prywatnie na co nie dadza.pasozyty , bakterie i wymazy to pobadam sobie.
@Frezja_1 a sa jakies pakiety na te wymazy? U gina mozna zrobic czy to z dna jakos najlepiej?orientujesz sie w cenach?:*
@Frezja_1 a sa jakies pakiety na te wymazy? U gina mozna zrobic czy to z dna jakos najlepiej?orientujesz sie w cenach?:*
ivvonka
@Totois30 ja wymazy robiłam na własną rękę. Ginekolog na NFZ akurat jest burakiem niemytym do kwadratu i nie chciał mi nic pobierać ani dać skierowania. No chyba, że jak troskliwie zaznaczył, przyjdę do niego na prywatną wizytę. Z wielkiej łaski zrobił tylko cytologię, której nie odebrałam, bo musiałabym iść do niego na kolejną wizytę, a tego nie chciałam. Odszukałam więc punkt pobrań ginekologicznych w placówkach Alabu i zaczęłam od ogólnych: cytologia, bakterie tlenowe i beztlenowe. Na szczęście wyszła 1 grupa, bakterii żadnych nie wyhodowano, więc na tym skończyłam przygodę z wymazami.
Teraz by mi się przydała cytologia. Właśnie: miałyście w ciąży cytologie robione? Pytałam swojego lekarza czy są jakieś wyniki cytologii z pierwszego badania, bo zaliczyłam wtedy fotel, ale powiedział, że wtedy nie pobierał, bo w ciąży szyjka jest bardziej ukrwiona, było lekkie plamienie, po cytologii czasem też może być niewielkie i zaraz bym się martwiła, że coś złego się dzieje. Ja miałabym się martwić? A gdzie tam? Poleciałabym od razu do szpitala z płaczem.
Teraz by mi się przydała cytologia. Właśnie: miałyście w ciąży cytologie robione? Pytałam swojego lekarza czy są jakieś wyniki cytologii z pierwszego badania, bo zaliczyłam wtedy fotel, ale powiedział, że wtedy nie pobierał, bo w ciąży szyjka jest bardziej ukrwiona, było lekkie plamienie, po cytologii czasem też może być niewielkie i zaraz bym się martwiła, że coś złego się dzieje. Ja miałabym się martwić? A gdzie tam? Poleciałabym od razu do szpitala z płaczem.
kb.karola90
Mnie leczyli na to w szpitalu takimi końskimi dawkami antybiotyków, że szkoda gadać, ale mojemu M nic nie dali.A jak Ciebie leczyli to dali tez leki Twojemu facetowi?
Dlugo trwalo leczenie?
Jak byłam na kontroli po poronieniu u lekarza to powiedział mi ze póki co nie mam się tym martwić i że zrobimy wymazy przed staraniami bo to zawsze można coś złapać a lepiej wyleczyć wszystko raz a porządnie. I z tego co on mówił to zrozumiałam ze ta ureaplasme to co druga osoba ma ale rzadko kto ma to badane i na pewno to nie wpłynęło u mnie na poronienie. Ale ja w sumie nie wiem kiedy się tym zaraziłam bo też nie przypominam sobie żadnych objawów. Jedyne co zauważyłam że po tym leczeniu antybiotykami zdecydowanie mniej siusiam w nocy. Ja nawet jak nie byłam w ciąży to codziennie w nocy wstawalam siusiu minimum raz a czasem nawet 2 razy. Ale nie mam pojęcia czy to ma związek. Ja na dzień dzisiejszy naprawdę nie rozumiem dlaczego jak tylko kobieta zachodzi w ciążę nie ma odrazu robionych tych wyrazów tylko dopiero jak coś się dzieje bo w sumie nawet nie wiadomo czy np kobieta która miała książkową ciążę i nigdy nie miała robionego żadnego wymazu, faktycznie nie ma żadnej bakterii mało tego ja byłam przed ciążą u lekarza i on mi prócz cytologii nie zrobił ani nie zlecił żadnych badań a wiedział, że chce starać się o Dzidziusia.
reklama