reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Totois30 z moim mezem nie bardzo bo nawet jak podsylalam to nie wchodzi w to rozmowa blee to tez nie nie ma ochoty przyjazd znowu przeciagnal naprawde mam dosc tego i jeszcze najlepsze ze zbiera na leczenie a sam w szkodliwych warunkach robi odechciewa mi sie tego wszystkiego blddne kolo. Jesli chodzi o zrosty to samo usg noc nie daje tylko badanie hsg ltire ponoc bardzo boli jak sie ma te zrosty bk kontrast jest wpuszczany.

reklama
@zosiak zapytaj na drugim wątku wiele dziewczyn miało hsg :)
Kochana ... nie znam Waszych relacji , ani nie chce się wypowiadać po stronie jednego czy drugiego... ale wydaje mi się , żeby nie szukać dziury w całym , i dać sobie na luz ...obydwoje... nie dręczyć się nawzajem , bo z tego wszystkiego żeby nie wyszło tak , że Ty się całkiem poddasz , bo za dużo na Ciebie spadnie i Ci się odechce jak piszesz , bo on nie chce się starać z Tobą tak jakbyś tego chciała ...znowu jemu się nie będzie chciało wracać do PL do problemów dnia codziennego :/ bo faktycznie z jego strony ma spokój w każdej chwili może się rozłączyć i może mu tak jest na rękę , a tłumaczy to zarobkami ...tego nie wiem ...wiem , że za dużo oczekiwać to też nie dobrze . Może chłop jest wszystkim przerażony po części , a chciałby wrócić i żyć normalnie , nie wierzę , że by Cię nie wspierał , i nie interesował się, bo jak był ostatnio to miałas zupełnie inny humor i nastawienie ... więc pamiętaj , że odległość męczy i ma swoje minusy , na które niekiedy trzeba przymknąc oko , żeby się na okrągło nie kłócić .
Co do pracy ...niestety nie ma za granicami wymarzonej pracy , nie raz trzeba zapieprzać w ciężkich warunkach i samo to , że jest się poza domem dobija człowieka , nie sądzę żeby on sam chciał pracowac tak jak mówisz , tylko po prostu taką możliwość pracy ma to tak robi ... a po robocie chce słyszeć tylko dobrze rzeczy , coś co Was podniesie na duchu nie jeszcze bardziej dobije .
Ja wiem , że my kobiety chcemy żeby nasi faceci byli przygotowani jak my ... ale nie zawsze jest potrzeba , bo Słonko jak mu powiedziałas zeby się nie kąpał w gorącej wodzie , to Ty chciałas dobrze , a on odebrał to tak żeby mu dali wszyscy św spokój i , że kolejny wymysł ...tak się robi kłótnia , po prostu z przesilenia i zmęczenia obydwojga . A facet , to facet ... takiemu cięzko przetłumaczyć z polskiego na nasze różne kwestie , tym bardziej mając między sobą kupe km .
Jestes na miejscu wzięłabym sprawy w swoje ręce , bo wiesz , że zrobisz to lepiej sama ... zrobiłabym co miałabym zrobić , tym bardziej , że jego nie musisz ciągnąć na żadne badania , bo nie macie zaleconych dla Was obojga , brac suplementy , jak sobie cwiczysz to sobie ćwiczysz i nie robić wielkiego halo z przygotowań do ciązy , bo później może być wielkie rozczarowanie nie daj Boże ... rób to co uważasz za słuszne , i tak żebyś czuła się gotowa ... a jemu tylko opowiadaj zrobiłam to , to , to i tamto , ... dla Ciebie to dużo a facet i tak nie zrozumie do końca xD
Z Twojej strony wiem , że Ci ciężko , świetnie to rozumiem... bo jesteś sama z problemami , tęsknisz , musisz sobie radzić sama na co dzień , i chciałabyś się podzielić tym co Cię dręczy z mężem , podzielić się jakąś nową wiedzą ... ale przy rozłące tak jest , że cięzko się dogadać i zrozumieć tak na 100% ...
Wierzę , że mąż po prostu stanie na wysokości zadania wtedy jak będziesz tego najbardziej potrzebować , a Ty , że sobie poradzisz z nawałem tego wszystkiego co przed Tobą , bo w końcu wiesz o co walczysz ;* zawsze tak jest , że nas kobiety to kosztuje więcej , i nerwów , i stresu i poświęceń ... i często nie kompletnego zrozumienia ... dlatego mamy chociażby to forum żeby odreagować , podzielić się swoimi smutkami , bo tutaj każda rozumie ... i zawsze dostaniesz wsparcie , porade , czy chociażby zjebke żeby stanąć na nogi , nawet jeśli się wydaje , ze ta druga strona nie ma racji , w końcu dochodzisz do momentu , gdzie patrzysz na wszystko zupełnie inaczej ...
Mam nadzieje , że dobrze odbierzesz mój post , bo wiesz, ze ja to Ci juz nie pierwszy raz coś pisze , i wiem , że często masz momenty gdzie jest trudno , dlatego jeszcze częściej trzeba dać Ci kopa i motywację ;* zobaczysz M wróci i zrobicie pięknego bejbiczka ...

@Totois30 to dobrze , że nasz repeć nie ma podgrzewanych siedzeń :D :D :D chociaz powiem , że mój M ciepła nie lubi ... a ja jestem zmarzluch

Ostatnia edycja:
@roxie123 dziekuje wiem ze dobrze radzisz. Nie nastawiam sie na ciaze bo tak jak piszesz ze moge sie rozczarowac i nie mysle o tym teraz tak jak kiedys. Z dobrych wiadomosci to juz prawie skonczylam semestr zostaly 4 dni praktyk a tak wszystkk zaliczone w nast miesiacu mam zas praktyki 12 dni a potem juz coraz latwiej i pisanie pracy:)

@zosiak przebrniesz , skończysz tą naukę w końcu , to też będzie lżej :)
Na ciążę się nastawiaj pozytywnie , ale wiesz na luzie bez przesadnie ; myśl raczej o nowej bieliźnie na powrót wygłodzonego mężulka ;)

Hej Kochane, brzuszek wolny [emoji4]
Aleksander, cc, 10:20, 3300, 56 cm
1517842582-f71af89adb63a786-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry