reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 Aleksander, Mikołaj, Maksymilian, Eryk :) zobaczymy :D

p19u3e3k07swjokw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@Destino ja planuję rodzić szybko :D - to jest pewne :D a tak serio to naturalnie i bez znieczulenia. Boje się powikłań, niby bezpieczne, ale nigdy nic nie wiadomo. Moja mama nas dziesięcioro urodziła i dała radę to i ja dam nie? ;)

@Funia90 szkoda, że to tak nie działa, chociaż z drugiej strony to trzeba by było całą ciążę leżeć :D

@Marika92 masz już jakieś typy imion dla dzidzi ?

Posłuchajcie tej piosenki :
Niby piosenka tylko o włosach ( TAK ! - o włosach ) ale jak fajnie napisana i zaśpiewana :)
Calineczka pisze to tylko w dobrej wierze - staraj się nie nastawiac tak bardzo bardzo na prod SN. Pewnie super jak się uda, ale bierz gdzieś pod uwagę że może być inaczej. Ja wszem i wobec ogłaszam że urodzenia naturalnie. No... I skończyło się wywoływanie porodu w 41 t.c., 12 godzinami porodu naturalnego bez postępów, aż w końcu zrobili mi cesarkie no i ok. Tylko wiesz co? Ja miałam problem sama ze sobą... Ze przecież miałam rodzic SN... Ze dałabym radę, że to nie tak miało być. Dlatego teraz staram się nastawić kogoś kto mi mówi rodzenia tak i tak, że super ale niech dopuści do siebie myśl że może być inaczej, żeby później niepotrzebnie się nie rozczarować :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@ivvonka a jakąś deprecha mnie złapała i nie chce puścić :| mdłości też przeszkadzają bo przez pól dnia nie mogę wstać z łóżka :/ taak wiem ze to dobrze bo są objawy, jeszcze wam tu narzekam

@agatush jak będzie konieczna cesarka to nie będę płakała z tego powodu, że nie urodziłam naturalnie. Będzie konieczna to przez to przejdę :)
To nie jest tak, że nie biorę cesarki pod uwagę bo oczywiście, że zdaję sobie z tego sprawę, że taka okoliczność może mieć miejsce, ;)

@membaris kochana moja uszy do góry :* tulululu :*

@Marika92 no to macie w czym wybierać :D

@Calineczka24, dopiero teraz zerknęłam na suwak (ale mam zapłon) o jaaaa, to już niedługo bardzo. :)
Fajna nutka. Akompaniament zwłaszcza i tekst. Śpiew też nie zgorszy, tylko szkoda, że chłopaczyna nie wstał, tylko taki skulony siedział - łatwiej by mu głos szedł. Ale ogólnie, fajnie se chłopaki nagrały.

@membaris, ale tu jest miejsce i do marudzenia, nawet strasznego, nawet straszniejszego niż straszne. :D

@Calineczka24 @ivvonka dziękuję Wam czasem jest fajna atmosfera na forum że wyskoczenie ze swoimi żalami było by wtopą. Ja też jutro wizytuje ale u endokrynologa. Ciekawa jestem co powie i czy leki mi jakieś przepisze. A dzis bylam po receptę po Duphadton u rodzinnej bo mi się skończył i Pani doktor tak się nie mogla nadziwić że tak ładnie wyglądam i stwierdziła że pewnie bedzie chłopak. Tak sobie pomyślałam że nie ważne co aby było.
@anja93 czekamy

Ostatnia edycja:
Dziewczyny - ja pierwszą donoszoną ciążę byłam cały czas nastawiona, że urodzę naturalnie. Poszłam nawet na zajęcia do szkoły rodzenia ;-) Po czym okazało się, że moje dziecko nie jest nietoperzem i głową w dół nie zamierza wisieć. I musiało się skończyć cc...
Druga ciąża - jako że poród miał być 2 lata po pierwszej cc - to lekarz od razu powiedział, że będzie robił kolejne cc. Więc ja całą ciążę spokojna, bo wiem co mnie czeka... Syn jednak postanowił urodzić się wcześniej i wylądowałam w szpitalu (a miałam rodzić w prywatnej klinice). A tam lekarka mnie pyta czy nie chcę spróbować sn... No więc zdecydowałam się spróbować z zastrzeżeniem, że nie jestem przygotowana do sn i mają mi wszystko mówić.

Także jeśli dane będzie mi urodzić kolejne dziecko, to planować już porodu nie zamierzam :D

@witch84 to dobrze masz porównanie, ja rodziłam siłami od ok 7 rano do 17.20 z czego końcówki prawie nie pamiętam bo bylam tak wycieńczona ale jak juz córcia wyszła to pamiętam jak mi ją położyli dosłownie na 20 sekund i zaraz zabrali. A mi sie film urwał :) także powiem szczerze że do porodów to ja nie jestem stworzona. @anja93 ehh martwię się tyle czasu się nie odzywasz daj znac co u Ciebie

reklama
Do góry