reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
1513945439-4dc407f4797f51b3-aaaaaa.jpeg
moje śliczności :) ciekawe czy się sprawdzi że chłopak :)

p19u3e3ke8amymz7.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Gratulacje @Marika92 i @ivvonka, ale bedziecie mialy szczesliwe Swieta ;) :D
Za wszystkie niedlugo testujace trzymam mooocno kciuki! Ja dzis 24dc, cos czuje ze niedlugo @ moze przyjsc bo zazeyczaj przrd okresem pojawia sie u mnie jakis syfek na twarzy ii tak wlasnie czuje na brodzie jakby cos roslo :D wiec chyba ten cykl nie jest moj...
A mam taka rozkmine mala :) moze cos wiecie, skoro bylam na usg w 9 tyg ciazy a tam okazalo sie ze plod sie zatrzymal na 8tc3dn (brak serca) to to serduszko bilo wczesniej czy raczej moglo go nie byc?? Nie zapytalam z nerwow lekarza, i tak sie teraz zastanawiam czy ono w ogole bylo :)
Pozdrowienia dla wszystkich :*

Dziewczyny z lipcóweczek kolejna dzirwczyna odpadła...to straszne co się teraz dzieje :-(

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Przykro bardzo... ale tak juz jest... statystyki sa bezduszne. Najgorsze jest to, ze zawsze myslimy o nich tylko jak o statystykach, dopoki nie stana sie naszym udzialem. I nic nie mozna na to poradzic... chocby sie bralo nie wiadomo jakie witaminy i wspomagacze, to i tak nie ma gwarancji, ze ciaza sie utrzyma. Jak bylam mlodsza balam sie wpadki. Nawet o taka wpadke nie jest latwo. Ostatnio czytalam, ze u par regularnie wspolzyjacych bez zabezpieczenia nawet do 50% lekko spoznionych okresow (1-2 dni) moze byc wczesnymi poronieniami.

@AgaB33 to w takim razie trzymamy kciuki co by @ nie przyszła :)

Ja byłam dzisiaj u gin, coś ją ostatnio bardzo lubię [emoji14] powiedziała żeby odczekać jeszcze dwa cykle, unormowac poziom witamin, dać hormonom czas żeby wróciły do normy i zacząć starania dopiero na wiosnę.... Z jednej strony te wszystkie argumenty są dla mnie jasne i mnie przekonują, a z drugiej strony szkoda ze musze tyle czekać :( gdzie tam do marca.... A potem zanim zajde :(
Ale cóż, tak poradziła, więc w tym czasie czekam na wyniki badań, powinny być w połowie stycznia, postanowienie noworoczne że rzucam słodycze i zaczynam więcej pić wody, 12.01 mam wizytę u dietetyka więc biorę się za siebie ostro, może jakieś ćwiczenia do tego czy basen. Do tego łykanie witaminek d3 żelazo i foliany. Potem w zależności co wyjdzie w wynikach będę myśleć co dalej. Aha, po nowym roku idę zrobić krzywa cukrowa i insulinowa no i kontrola betaHCG czy ładnie spada. W lutym zbadam witaminę d i zobaczę czy coś urosła. Także jest plan działania i może on pozwoli mi wytrzymać do marca...
Ja bym pewnie poszla do innego ginekologa po porade, bo co lekarz to inne zdanie. No chyba, ze masz bardzo rozchwiane te hormony. Moja siostra po poronieniu w 23 tygodniu rowniotko 6 miesiecy pozniej zaszla w ciaze i urodzila zdrowa dziewczynke, mimo, ze lekarz zalecal poczekac okolo 12 miesiecy ze staraniami. Poszla do innego i powiedzial, zeby odczekac tylko kilka cykli.

@anja93 a masz napisane jak duzy byl zarodek? Czyli crl? Chyba crl..bo jak ponizej 2 mm to raczej jeszcze sie nie wykształciło u mnie mial 2.3 mm i nie bilo i juz nie rosl..ale w ogóle sie nie pojawilo serduszko. a w jaki dzien powinna przyjsc @? Tylki spokoj nas uratuje;) @Marika92 o jeny jak cudnie strasznie sie ciesze waszymi cudami patrze pozytywniej na swoja przyszlosc:) jestem taka pewniejsza ze w koncu wszystko bedzie dobrze: ) @Elodia ale ile ciaz to powodzenie...duzo na szczęście ale przykre bardzo:( jak dzis nastroj? Gratki z okazji pracy :)

@marika, widzisz, głuptasko mała, jest dobrze. Piękny prezencik. Bym mogła być usgtologiem, bo strasznie lubię te właśnie podglądane zdjęcia. Co prawda na niektórych guzik widzę i marny byłby ze mnie usgtolog, ale lubię. :)

@roki_1991 czyli będziesz rodziła po mnie. Tak sobie wyliczyłam z grubsza.:)

@Elodia, @Aggs niestety zdarza się. Bolą te straty, osłabiają też psychicznie. Trzeba naprawdę dużo siły, żeby się po nich zebrać, ale jest to wykonalne. Trudne, ale wykonalne.

@AgaB33 ktoś tam na górze pilnuje. Wizyta na 3 stycznia, ale dostałam za friko receptę od dobrego specjalisty z tej kliniki co mój lekarz. Wszystko na niej jest jak trzeba. Na chwilę obecną nic więcej nie potrzeba, bo na badanie jest i tak za wcześnie. Zresztą na razie to niech mi tam nikt nie grzebie lepiej;)

reklama
Pewnie że tak @ivvonka grzebanie może poczekać. A czym Cię będą faszerowac?
Ja termin @ na jutro i pewnie przyjdzie bo mi przecież w tym roku jeszcze nic nie wyszlo.
Jak pisałam byłam z corcia na jaselkach wsiadlysmy do mojego zabytkowego auta i przejechalysmy do rynku zacnej gminnej wsi. Poszłam po.lotka i gazetę, wsiadamy do naszego żółtego bolidu, kluczyk przekrecam a tu ani huhu. Zadzwoniłam po tatę. Od kabli odpalił, odjechalam 200m i rozkraczylysmy się na głównym skrzyżowaniu na naszym zadupiu. Oczywiście wszyscy nas mijają bo po co ktoś by pomógł mi go zepchnąć ze środka skrzyżowania. Dobrze że tato wszedł do sklepu, nie odjechał jeszcze. Odpalił z kabli ale po chwili zgasł. Także to niestety nie akumulator. Przyciągnął nas na lince do domu. Na szczęście to tylko 4km. No i nie wiem czy to nie alternator który pewnie będzie droższy niż cała ta kupa złomu. Nie mam na auto. Pomiędzy świętami mam wolne ale czym ja 2.01 do roboty pojadę to nie wiem 33km w jedną stronę

Do góry