reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Frezja_1 nie... nie staramy sie bo to nie ma sensu każda kolejna ciąża poleci...takie probiwanie bez diagnozy nie ma sensu, teraz badania i decyzja jakie leki jak dobrze pójdzie to w lutym będzie można probowac wszystko zależy od badań...
@Baslan nie wiem kto przejął Twój brzuszek bo ja poronilam teraz 4 raz :/ ale mam konkretnego lekarza który nas poprowadzi

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Totois30 dziękuję,że napisałaś zapewne jeszcze raz co Ciebie spotkalo. robiłaś badania na własną rękę? Starania ruszyły w którym cyklu po zabiegu?

@roxie123 naprawdę mega mało zapłaciłaś za wizytę,jeśli to jest taki super specjalista. No i lista badań brzmi bardzo... Profesjonalnie. Trzymam kciuki za konkretną diagnozę!

@Baslan ja miałam zdaje się twój brzuszek mieć, ale też niestety już jest pusty :(
@roxie123 cieszę się bardzo z twojej wizyty. Widać optymizm w tobie i wierzę że z tym lekarzem ci się uda. Trzymam kciuki :)
@Frezja_1 dzięki że pytasz. Trzymam się całkiem spoko. Jutro idę na badania na te przeciwciała i do mojej lekarki po l4 i na kontrolę. Czekam że może jutro zadzwonia ztego Genesis że da się zrobić badania i czekać na te wyniki. A ty jak?? Kiedy testujesz?

@kropkikreski4 nie ma sprawy zawsze chętnie napisze, badania wszystkie na wlasna reke..ok 1500 zl i wizyty u lekarzy pewnie ok 1000.biopsja, wszystkie przeciwciala z zakresu immunologii i wiataminy i rozyczka, toxo i cytomegalia no i nawet borelioza:D mysle ze jakbyn sie uparla to po 1@ juz bym mogla sie starac, w szpitalu mowili ze smialo ale badania mnie opoznily chcialam cos wlaczyc tym razem jakies leki zeby bylo lepiej, ale od drugiej@pelne zielone swiatlo, monitoring zrobilam przypadkiem w sumie bo zadzwonilam do swojego gin czy moge brac lecytyne a ze ja trzeba po owulacji no i sie dowiedzialam ze jest pecherzyk a potem ze pekl takze fajnie balam sie cykli bezowulacyjnych ale jeszcze niewiadomo co bedzie dalej. Cykle u mnie bardzo ladne ale przeciwciało chyba miesza:/

@Frezja_1 nie... nie staramy sie bo to nie ma sensu każda kolejna ciąża poleci...takie probiwanie bez diagnozy nie ma sensu, teraz badania i decyzja jakie leki jak dobrze pójdzie to w lutym będzie można probowac wszystko zależy od badań...
@Baslan nie wiem kto przejął Twój brzuszek bo ja poronilam teraz 4 raz :/ ale mam konkretnego lekarza który nas poprowadzi

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Baslan ja miałam zdaje się twój brzuszek mieć, ale też niestety już jest pusty :(
@roxie123 cieszę się bardzo z twojej wizyty. Widać optymizm w tobie i wierzę że z tym lekarzem ci się uda. Trzymam kciuki :)
@Frezja_1 dzięki że pytasz. Trzymam się całkiem spoko. Jutro idę na badania na te przeciwciała i do mojej lekarki po l4 i na kontrolę. Czekam że może jutro zadzwonia ztego Genesis że da się zrobić badania i czekać na te wyniki. A ty jak?? Kiedy testujesz?
Jejku dziewczyny tak mi przykro :( :( :( Znowu musicie przez to przechodzić... Wiem, że w końcu Wam się uda i zostaniecie mamami, codziennie będę się o to modlić!

@kropkikreski4 to immunologia... żałuję , że nie poszłam po 2 poronieniu ... tak lekarz nie zdziera kasy bo wie jakie drogie badania są ;/ a ten co chodziłam wczesniej brał 180 za wizyte i źle leczył wyszło
@roki_1991 też mam taką nadzieję :*
@Baslan bardzo dziekuję za modlitwę to najważniejsze :* buziaki dla Twojego cudeńka :*

reklama
@kropkikreski4 nie ma sprawy zawsze chętnie napisze, badania wszystkie na wlasna reke..ok 1500 zl i wizyty u lekarzy pewnie ok 1000.biopsja, wszystkie przeciwciala z zakresu immunologii i wiataminy i rozyczka, toxo i cytomegalia no i nawet borelioza:D mysle ze jakbyn sie uparla to po 1@ juz bym mogla sie starac, w szpitalu mowili ze smialo ale badania mnie opoznily chcialam cos wlaczyc tym razem jakies leki zeby bylo lepiej, ale od drugiej@pelne zielone swiatlo, monitoring zrobilam przypadkiem w sumie bo zadzwonilam do swojego gin czy moge brac lecytyne a ze ja trzeba po owulacji no i sie dowiedzialam ze jest pecherzyk a potem ze pekl takze fajnie balam sie cykli bezowulacyjnych ale jeszcze niewiadomo co bedzie dalej. Cykle u mnie bardzo ladne ale przeciwciało chyba miesza:/

Ja właśnie boje się iść na te badania... Bo jak to mój lekarz powiedział "a jak pani wyjdzie coś blisko granicy normy to co? Przecież pani się całkiem podda." No i chyba muszę mu przyznać rację, bo ja jestem straszna panikarą i bardzo szybko się poddaje. :( cytomegalie,toxo,HIV, tsh, odczyn coombsa robiłam na początku listopada. Wszystko ujemne.
Najlepsze,że zabieg pierwszy miałam 15.11, drugi 25.11 , a w piątek już pęcherzyk gotowy do owulacji "na dniach" ... Zaskoczył mnie mój organizm.

Do góry