reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 bardzo budująca relacja, trochę roztrzepana, ale tak fajnie pozytywnie. :) Bardzo się cieszę, że trafiłaś w końcu na lekarza, który zamiast od rzeczy, gada do rzeczy, nazywa sprawy po imieniu i w dodatku skóry nie zdziera. Dobrze, że tacy jeszcze są. Wykosztujecie się pewnie na badania, ale myślę, że to może być dobra inwestycja.

reklama
@roki_1991 my musimy odczekać, bo m mial zapalenie dróg moczowych. :(
Czasem mam ochote potupac nogami, zabrac swoje zabawki i uciekac z tej piaskownicy.:o
Cieszę sie, ze sobie radzisz.

@kropkikreski4 ja zdecydowanie wole wiedzieć jakbym miala na zbyciu 10 tysi to bym zrobila wszystkie badania i w razie potrzeby obstawila sie lekami, widze po dziewczynach ze 1szy raz i drugi lekarze traktuja bardzo po macoszemu, jesli teraz sie uda zaskoczyc to zostaje pozytywna z tym co mam ale jesli nie to za pare miesiecy odloze zeby juz Cos porobic i wiedziec wiecej, ja nie mam problemy ze stawianiem czola problemom, wiadomo bywa czasem ciezko ale generalnie zaciskam zęby i dzialam, tzn po wrzesniu i październiku musialam caly listopad odpoczac od badan mialam dosc ale naladowalam bojowe bateryjki i jestem gotowa dzialac:)czyli od kiedys sie starasz:)?

@Baslan dziekuje ze pytasz;) u mnie starania stanely do nast roku maz wyjechal za granice, walcze ze zbiciem homocysteiny ktora wyszla mi wysoka. Ciesz sie Gabrysia ;) jak ten czas szybko leci.

@Baslan u mnie wszystko w porządku jesteśmy zdrowi itp .
Teraz chodzę do dentysty poleczyc zęby i trochę mi dokuczaja.
Dziś byliśmy u taty mojego i u teściów Wiktorek jeszcze nie śpi o dziwo ma teraz jakiś okres buntu 3 latka ale staram się to opanować. Dziękuję że pytasz co u mnie pozdrawiam buźka; *

@kropkikreski4 ja tez nie mialam wszystkich badan robionych ale te podstawowe zrobilam nie boj sie robic zawsze mozna wdrozyc jakies leki;)
@Totois30 musisz wiedziec ze wyniki badan potrafia sie zmienic nawet w ciagu trzech miesiecy tez na poczatku chcialam sie przebadac od a do z wiec to robilam mam cala tarczyce zbadana nawet bylam u naczyniowca ale zdalam sobie sprawe ze musze za cos zyc ;) a kasy na wszystkie badania mi noe starczy slonczylamnwiec z tym ostatnim badaniem byla homocysteina ktora wyszla bardxo wysoko i teraz ja zbijam postawilam na zdrowsze jedzenie i wiecej ruchu a to zawsze wplywa lepiej na organizm ;)

@ivvonka bo ja jestem głównie na drugim wątku [emoji4] tutaj jest bardzo dużo dziewczyn nowych i wgl większość z Was jest na początku drogi można powiedzieć [emoji4]po pierwszym poronieniu to niektóre nie mają pojęcia o czym tutaj pisze i to jest zrozumiałe nawet lepiej bo czasami wiedza przeraża [emoji4] dlatego tak udzielam się po krótce bo nie chce Was opuszczac ale zapraszam na wątek o leczeniu jeśli któraś potrzebuje tam jest ogrom wiedzy i pomocy [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@zosiak jasne z tymi badaniami chociaz to przerazajace:) poczekam co tam jakis immunolog powie, mysle zeby zrobic Wlasnie homocysteine kwas foliowy i b12 jak nie zaskocze w tym cyklu to bede miała jakis nowy wynik;) ja dotychczas megaduzo sportu, capoeira crossfit silownia, niestety od ciazy mialam przerwe a teraz problem ze stawami ale i tak min 2,3 razy w tyg jestem na siłowni, sporo tez chodze szybkim tempem, no i zdecydowanie wyznaje zasade ze sposob jedzenia bardzo wazny, ogolnie jem chleb z raz w tyg, duzo kiszonek, rybka watrobka pylek pszczeli, sok z grapefruita i cytryn, pije czystek ...

@zosiak @Totois30 zdrowy tryb życia niestety nie ma wpływu niestety kiedy organizm posiada komórki które zabijają zarodek a niestety połowa społeczeństwa ma problem z immunologia :/ same popatrzcie jedne chuchaja na siebie i dzieci nie mają a pijaczki palaczki rodzą dzieci falowo ... to jak się odzywiamy ma wpływ na nasze samopoczucie ale jeśli chodzi o ciążę dopiero kiedy funkcje przejmuje łożysko i dzidzia z nas czerpie jest ważne .
Badania sa drogie ale czasami bez nich droga nam się zamyka . A podstawowe badania często nic nie wnoszą .
Wiadomo że po jednym poronieniu nikt nie będzie przesadzal ale jak się ma więcej to przyczyna jakaś jest :/ każda z nas ma nadzieję ze to się nie powtórzy i próbuje dalej , jednak poronienie powtarza sie u większości dla porównania inne wątki czy zupełnie inne fora wizaż bocian itd.mnóstwo przykładów :( nie mamy na to wpływu ze tak się dzieje...mozemy tylko robić drogie badania mieć dobrego lekarza i działać na odpowiednich lekach i walczyć do końca taka jest niestety prawda , przerażające ale prawdziwe ...
Życzę Wam żeby żadna z Was nie przeszła tego kolejny raz ;**
Jednak jeśli się tak zdarzy nie czekajcie jeśli chcecie mieć dziecko badajcie się ...macie nawet mój przykład po każdym poronieniu wmawialam sobie ze się uda robiłam mnóstwo badań z których nic nie wyszło szczególnego no i teraz jestem w zupełnie innym miejscu... żałuję że musiałam tyle razy poczuć stratę...ale tak już jest czasami trzeba przekonać się na własnej skórze :/ a wystarczyło posluchać innych wcześniej i może byłoby inaczej do tej pory :/
Nie będzie łatwo bo wiadomo wszystko kosztuje ale walki o szczęście się nie przelicza tylko idzie się do przodu na przekór wszystkim przeszkodom [emoji4][emoji9]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Totois30 skoro mialas duzo sportu i tak jak mowisz jedzeniw zdrowe to powinna homocysteina byc ok zalezy tez to od tych mutacji ale ciekawa jestem Twojego wyniku kiedy robisz badania? Za duzo sportu tez nie jest dobre wazne zeby sie ruszac i jak najwiecej na swiezym powietrzu przebywac ale rano bo w nocy smog chyba ze to Krakow to w ogole unikac spacerow:/
@roxie123 rozumiem Cie jednak noe wydam calej kasy na badania bo nie zaleznie od tego bede i tak miec zelazny plus szczepienia wiem ze mam duze przeciwciala wysoka homocysteine niedobor wit d a jeszczy wieksze ryzyko cp i monitoring mnie czeka. Nie nastwiam sie na ciaze az tak jak za drugim razem a sport i zdrowe zywienie sprawia ze czlowiek po prostu lepiej sie czuje:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry