reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam się :**
Dziękuję za zainteresowanie , u mnie ogólnie ok :) wróciliśmy późno i od razu poszłam spać , ale nad ranem obudziłam się dalej z nieznośnym bólem , kręciłam się wzięłam ibum i w końcu zasnęłam pospałam do 10 , zjadłam śniadanie i leże , mam nadzieje , że jutro będzie lepiej , bo fizycznie nie ma źle oprócz tego , że mnie połamało i słaba jestem :)

Już Wam zdaje relacje :)
Więc tak dojechaliśmy , nie czekaliśmy długo może z 15 minut . Pierwsze wrażenie , bardzo miły człowiek , nie buczy jaki on to jest madry , jak się coś mówi do niego to nie patrzy na Ciebie co ty chcesz wgl . Bardzo taki hm widać z powołaniem , no i widać wiedze ma :) fajny !
Dałam mu cały plik wszystkiego , wklepał wszystko w komputer i uznał te badania , mówił , że nie ma sensu ich powtarzać w moim przypadku . Potłumaczył troche czemu tak się dzieje , nie zrozumiałam do końca wszystkiego o czym mówił , bo czasami szybko mówi i ciężko ogarnąć hehe ale wiem , że byłam źle leczona ...
Powiedział , że wgl nie powinnam dostawać żadnego clostylbegytu , bo on jeszcze bardziej przyczynia się do poronień , raczej by dawał lamette czy cos takiego , bo znowu ten ma jakas tam substancje co pomaga . Ogólnie nie mówiliśmy dużo o leczeniu , bo musimy mieć wyniki wiadomo , ale z każdą ciążą jestem coraz bardziej agresywna :/ az sie boje tych badań ... pewnie wszystko skopane
Mówił o kariotypach ... bo powiedziałam , że mamy na czerwiec dopiero to powiedział , że on nie wie czemu takie terminy ze to chore jest czekac po 3-6miesiecy na badanie ale z tym nic nie zrobimy . Powiedział ze jak damy rade finansowo to mozemy zrobic , ale nie koniecznie jak idziemy w czerwcu bo z 15tys kobiet rocznie co ma to tylko moze 10 par ma skopane kariotypy więc powiedział lepiej na razie te badania zrobić które dał .
Nie badał mnie , powiedział , że nie chce mnie krępować skoro poronienie się zaczęło . Ja mówie , że zawsze mi mówili , że to jak spóźniony okres , a on , że żaden okres tylko poronienie ... a przy miesiączce mam zrobić badania hormonów . Badania mogę robić od razu , bo takie dawki leków jak ja miałam to za 2 tyg śladu nie będzie . 14go jedziemy do Prokocimia .
Więc tak mam zrobić :
aktywność komórek nk
allo-mlr
test cytotokstyczny
kir
mutacja protrombiny 20210
---------------------------------------------------------------------
2-3 dc
FSH
LH
SHBG
testosteron
prolaktyna test
KWAS FOLIOWY - ale ten juz zrobiłam przedwczoraj takze moze byc
pc. p. plemnikom / antygenom łożyska / jajnika
AMH
-------------------------------------------------------------------------
Kiedy chce :
krzywa cukrowa i insulinowa po 1h i po 2h

I w zasadzie na razie to wszystko , bo reszte miałam porobione .
W piątek też sobie robiłam B12 i tarczycowe powtarzałam w razie W , ale mówił , że jak mam TSH w normie to dzidzia tego nie odczuwa , ze coś nie halo z tarczycą , po prostu więcej jodu wtedy i tyle .

Wniosek taki , że agresor ze mnie xD M to się tylko śmieje ze mnie , że agresywna jestem ... no ale musi mnie jakoś poecieszyc dobre i żartem , no i wiele kobiet tak ma , tylko sie nie badaja i trzymaja lekarzy , ktorzy pojecia nie maja :/ byliśmy razem z M posłuchał wszystko , stwierdził ze gość mądrze opowiada :) wiadomo po badaniach dopiero będzie dyskusja co dalej .
Podejrzewam , że wesoło nie będzie ... ale mówił lekarz , że młoda jestem i damy rade...oby , bo ja jestem troche przerażona tym wszystkim , a bardzo chciałabym zajść naturalnie...
Ps. tylko 100zł za wizyte zapłaciłam :O

reklama
@anja93 jasne rozumiem 3mam kciuki za przypadek, ja bylam w swietnym zdrowiu duzo sportu, ale 10 lat temu mialam maly epizod z przeciwcialami i na tej podstawie wiedzialam zeby tego nie lekceważyc..troche sie boje ze powinnam miec wlaczony jeszcze steryd bo mam przeciwciala z grupy ana ale każdy lekarz mowi ze to 1szy raz i to mogl byc pzypadek a przeciwcialo moze nie szkodzic bo zdrowi ludzie moga tez je miec ale od ok 7 tyg bola stawy wiec nie wiem czy po stracie cos sie nie obudzilo:/ moze bede miala teraz problem z zaskoczeniem przez to moze powinnan stosowac steryd juz wczesniej zeby uspic czujnosc..ale po 1 stracie nikt nie traktuje problemu poważnie..ale zapisze sie do jakiego dobrego immunologa i moze uda sie czegos dowiedziec.a luteine po owulacji parę dni najlepiej zeby nie zablokowac wlasnie, juz mi dziewczyny napisały z drugiego wątku zeby Wlasnie nie odstawiac po pozytywie bo bedzie za duzy nagly spadek.tylko ja biore 10dni do 28dc odstawiam dzien przed@. A Ty tez masz te paski owu z allegro?tam jest 5 testow ciazowych wiesz noze jaka maja czulosc?bo nie wiem czy polegac na nich czy jechac w pt rano na bete ale cos sie boje ze nie zaskoczylam;) ale spoko oko. @roxie123 tylko 100 zl o_O wow:D sluchaj no ja sie zaczelam obawiac ze powinnam miec wlaczony steryd przez te pojedyncze ana..chcialabym to skonsultowac, ale nie wiem czy na razie jestem gotowa finansowo na te wszystkie badania. Tylko czy po 1 stracie powinnam tez to wszystko robic czy po prostu poszukac kogos kto potwierdzi stosownosc encortonu i sprobowac na zelaznym bo moze i bez niego sie uda kto wie. Cholera nie wiem co robic:( a powiedz mi jeszcze bylas u Przybycienia tak? Pisalas ze Pasnik sie wypalil? Nie wiem do kogo uderzac najchetniej bym pojechala do warszawy..mam nadzieje ze lepiej sie czujesz :*

@witch84 dzieki za rade :* ja jestem w tym wszystkim troche zielona wiec to jest tak, ze skoro test bedzie pozytywny w 27dc to mam dalej kontynuowac branie luteiny codziennie po 2x tak jak mialam zalecone? Nie moge przerwac. Tak?
@mamcia2014 dzięki kochana. Tutaj przynajmniej mozna sie wygadac i poradzic bo tak, to oprocz męza nie mialam z kim o tym pogadac..:) ja tez nie zapomnialam o moim Aniolku i nigdy nie zapomne.. Zylam z ta swiadomoscia ponad miesiac i tez sie przyzwyczailam do niego i do tej sytuacji ze bede mamą, a w ciagu jednego dnia wszystko leglo w gruzach. Nie zrozumie tego uczucia nikt, oprocz tych, ktorzy przeszli to samo. Nie ma chyba gorszego uczucia jak ta pustka. I tez sie pozbieralam wszystko jest juz okej i nawet jestem gotowa na kolejną ciaze ale nie ma dnia zebym nie myslala o moim dziecku. Bo dla mnie tez to bylo dzieciatko. Zylo tylko 8tyg i 3 dni ale dla mnie to juz dziecko a teraz juz Aniolek. Tez trzymam kciuki za Ciebie i rowniez kibicuje ! :D :*
Witaj @anja93 tak jak @witch84 pisze nie odstawiaj leków :) może akurat kilkuje ziarenko :) ja stracilam 4 ciążę z ♡ i w końcu się udało i myślę że w 90% dzięki temu forum :)
@roxie123 bardzo się ciesze ze doktor przypadł ci do gustu bo lepiej radzić bym ci nie umiała. To człowiek o wielkim ♡ choć bywa zaskakujący :) ważne jak ty do niego podchodzisz i się czujesz z jego "specjslnymi" żartami :p
To która teraz testuje jeszcze? Trochę was tu podczytuje czy jesteście grzeczne :) i nie do końca kojarzę wszystkie w naszych wątków ale jedno wam powiem... takiej grupy wsparcia nigdzie nie znajdziecie ♡ a ja zawsze pozostaje do waszej dyspozycji

@roxie123 ok pamietam ze w szale poszukiwan lekarza chyba przedwczoraj:D pisalas o opiniach na temat lekarzy, nie wiem gdzie uderzyc, a ten watek gdzie pisza o lekarzach to jak sie nazywa? Tez cos pisalas, chyba:D wiesz jak to jest tyle info sie tu przewija;)
@nafoczka ja pierwsze testowanie w pt..nie wiem czy bete czy sikanca bo od razu mam wlaczac heparyne i acard ale nie mam przeczuc na pozytyw ale za 1szym razem tez specjalnie nie mialam, no zobaczymy: )

@roxie123 ok pamietam ze w szale poszukiwan lekarza chyba przedwczoraj:D pisalas o opiniach na temat lekarzy, nie wiem gdzie uderzyc, a ten watek gdzie pisza o lekarzach to jak sie nazywa? Tez cos pisalas, chyba:D wiesz jak to jest tyle info sie tu przewija;)
@nafoczka ja pierwsze testowanie w pt..nie wiem czy bete czy sikanca bo od razu mam wlaczac heparyne i acard ale nie mam przeczuc na pozytyw ale za 1szym razem tez specjalnie nie mialam, no zobaczymy: )
To siknij pierwsze :) ja robiłam bety jak był choćby cień :) no to trzymam &&& a objawami się nie sugeruj, głowa często płata figle ♡

Ja wiedziałam do kogo chce iść tylko nie bylo terminu ale jedna dziewczyna oddała mi wizytę [emoji4] nie ma wątku o doktorach chyba ja pisalam na wątku o tym konkretnym doktorze co mnie interesował . Musisz zdecydować czy próbujesz bez badań czy idziwisz jyz konkretna droga tego niestety nikt za Ciebie nie podejmie [emoji4] ten lekarz u którego byłam przyjmuje tylko w Krakowie i Tarnowie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 nigdy nie bylam w Krakowie zawsze chciałam pojechac na wycieczke:)kiedy tam dzwonic, 15 grudnia sa nowe zapisy? Moze na polowe lutego cos sie uda mam wtedy wiecej czasu:)

reklama
Hej laski :)
U nas wszystko w porządku, Gabrysia raz grzeczniutka jak aniołek, a czasem zmienia się w Smerfa Marudę ;) Dni nam mijają bardzo szybko, już niedługo skończymy dwa miesiące :) Byłyśmy niedawno w szpitalu na badaniach, bo Gabrysi zaczęła rosnąć bilirubina, ale na szczęście wszystko jest ok i już spada. W zeszły wtorek byłyśmy u laryngologa podciąć wędzidełko, bo okazało się, że jest za krótkie, a w najbliższą środę mamy szczepienie.
A co u Was? @funia poka brzucha :) @roxie123? Mój brzuszek przejęty? Proszę o skrót co u Was. @zosiak @mamcia2014...

Do góry