reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Frezja_1 zgadza się z tym testowaniem. Ja dziś 19dc od 16dc jem luteine dwa razy dziennie. Za tydzień powinnam przestac jeść z tego co roxie123 i doktor mówił do 25dc mam ja jeść. To będzie we wtorek. W środę za tydz zanim wezmę luteine zrobię betę i moze będę wiedzieć. Jak negatyw to nie bede liteiny brac. Właśnie stoje w kolejce na pobranie krwi. Bede robic homocysteine, d3, b12, kwas foliowy, estradiol i prolaktyne. Zobaczymy co mi tu powychodzi. Dzisiaj na czczo. No.i na ten miesiac koniec badan bo brakuje juz mamony :-( 200zl zostawione
A kiedy miałaś ow ? Progesteron zawsze zaczyna się brać po ow [emoji4] ja teraz miałam 16dc chyba ow ale od jutra będę brać dupka 19dc żeby się nie zablokować w razie W . Testuje 26.11 [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej laski .
Wybrałam się dziś do dentystki oczyscila mi ząbki z kamienia a za tydzień leczymy bo mam trochę ubytków.
Wstyd się przyznać ale ostatnio leczylam zeby jakieś 7 lat temu więc narobiło się trochę przez ten czas .Ja myślałam że mniej czasu upłynęło ale pani dentystka miała odnotowane ostatnie leczenie i mnie oswoecila.
Ale na szczęście nie ma nic do wyrwania tego się bałam najbardziej.

Ćwiczenia dziś mi nie wypaliły ale w niedzielę i pn dałam czadu dziś dzień wolny bo mąż spi ja z młodym wojowalam u mamy i nawet nie miałabym gdzie ćwiczyć za bardzo .
Jutro dam z siebie 100 %.

No a teraz Wiktor zasnął ja czekam aż mąż wstanie do pracy to pościele łóżko i też pójdę spać tak się bałam wizyty pierwszej po takim czasie że teraz chyba ten stres schodzi ze mnie i spać mi się chce .
ech mamcia ja odkad wróciłam do pracy to 15 min ćwiczeń i to nie codziennie to max ale figure utrzymuje mniej lub lepiej :) za to w grugniu ide na całodzienny sparing z Ewą i pewnie sie po nim nie rusze :)
jesli chodzi o zęby to ja nie mając przed ciążą ubytków jak zaczełam leczyć w połogu to sie okazało, ze zęby tak mi poleciały, ze miałam 7 do zrobienia w tym 2 kanałowi i 1 na śrubie bo mi pękł .. i troche prawdy w tym jest, zeciąża nas obciąża

@roxi123 codziennie, zaczelam od grudnia, w kwietniu byl pozytywny test, na lato, od czerwca zmniejszylam na 1000, a wtedy lekarz powiedzial, ze w naszej szerokosci geograficznej spokojnie moge brac 2000, wiec jak skonczylam, to wrocilam do 2000. Tylko u mnie musi byc kapsulka z olejem, nie moze byc tabletka, bo watroba.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przy suplementacji d3 2000jm miałam dolna granice 30,5 we krwi. Teraz brałam 5razy tyle i zobaczymy czy to 60 we krwi chociaż będzie. Chciałabym ok 80 miec to byłby taki optymalny poziom. Jak będzie mało to zwiekszam dawkę. Córce też muszę zrobić badanie z krwi ale to przy okazji kiedys. Nie będę jej specjalnie kuc.
A jak teraz wyjdzie negatywny test to.mysle nad dietą Dąbrowskiej. Chociaż 2tygodnie chce sobie zrobić może to.mi doda werwy do życia

To u mnie teraz cykl też będzie krótszy [emoji4] dziś 17dc ow była wczoraj kilka godz po zastrzyku bo czułam ze hoho jak pekly aż M przyleciał z kuchni co się dzieje bo zakrzyczalam z bólu i wrażenia [emoji23] 14 dpo mam testować.
Nie nastawiaj się ani tak ani tak ja [emoji8]na luzie już podchodzę do tematu co ma byc to będzie 2 kreski jeszcze nie sa powodem do zachwytu coś o tym wiem , niech beta rośnie bije serduszko to już wtedy prędzej człowiek nabiera entuzjazmu ... za dużo za mną i nie wiem co dalej więc no na spokojnie .

@Destino Kochana a codziennie bierzesz ta D ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

kochana ja miałam D3 niecałe 12 i zaczynałam od 4000j także musisz wyjść od tego jakie masz wyniki, potem powtarzałam chyba jeszcze 2 razy badanie a ostatecznie w ciązy było ok 58 :)

reklama
@AgaB33 dzięki. Wiadomo że jak boli to człowiek się zastanawia czy wszystko okej. Bardzo bym chciała. Też robiłam dzisiaj homocysteine, wyniki za dwa dni. Dziś powinny być wyniki kwasu foliowego z wczoraj.
Ehh.. Ciężki dzień dzisiaj. Miał to być najpiękniejszy dzień mojego życia, a wyszło jak wyszło :( na dziś miałam termin porodu mojego Aniołka :( [*]

Do góry