reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@anja93 ja po poronieniu dostałam plamienie po 2 tygodniach a @po 4 tygodniach od ty 2 tygoni czyli po 6 i potem wszystko wróciło do normy

@Marika92 ty masz dużo tych mutacji, ja miałam najlagodniejsza czyli mthfr a1208 heterozygota i brałam metafoliny. Zwykły kwas przy mutacjach jest dla nas toksyczny, chodzi o to, ze metylowy sie lepiej przyswaja, toksycznego tak nie przedwakujesz jak tego lepiej przyswajalnego
@AgaB33 homocysteina nie wyzej niz 5 :)
@witch84 @Olasec @Calineczka24 pozdrawiam :)
@Funia90 szkoła rodzenia to cudowna sprawa!

@nafoczka to czym to zbijać? Biorę prenatal uno ktory zawiera metylowany kwas o b12. Kwas na poziomo 32 mi wyszedł norma do 17,5 a b12 mam 689 przy górnej granicy coś ok 780. Zrobię w tym tygodniu te badania jeszcze raz na czczo ale coś chyba się dzieje że to takie wysokie.

@Totois30 ja pytałam swojej gin czy powinnam teraz robić jakieś badania to powiedziała tylko o tarczycy( bo moja sis choruje). A tak to powiedziała żebym nic nie robiła. Ostatnią miesiączkę miałam 15 sierpniaa cykle mam jak w zegarku 28 dni.

@Totois30 mnie gin tez nie zalecil robic zadnych badan..dla niego jedno poronienie o niczym nie swiadczy..troche porobilam na wlasna reke a teraz juz tylko czekam na drugą @ i oby bylo dobrze.
Łudze sie ze druga ciaza (o ile zajde) bedzie juz bez komplikacji i bede widziala bijace serduszko..a ta byla tylko przypadkiem.
Ogolnie myslalam, ze jestem wyjatkoem jednym na tysiac a jak widac spotyka to wiele z nas...
@membaris ja jednak licze na to ze pochwalisz sie za miesiac pozytywnym tescikiem. Trzymam kciuki bo to da mi kopa i moze uwierze ze nie jest tak trudno zajsc. Aaa jesli nie tym razem to za miesiac razem dzialamy. Haha moze umowimy sie nawet na konkretny dzien i godzine :-D :-D :-D a potem wielkie oczekiwanie :-D

Dziewczyny, macie może jakiś sprawdzony sposób na ból nóg? Nie są to zakwasy ani żadne skurcze. Po prostu ból. Ale taki który nie pozwala mi nawet wieczorem zasnąć. Miałam takie coś też przed ciążą, wtedy pomagały ciepłe kąpiele albo te maści typu lioton, ale w ciąży to tak średnio akurat ta. Jest coś co może mi ulżyć? Czytałam gdzieś że niby te maści z kasztanowca można, ale nie wiem....

reklama
Do góry