reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@AgaB33 badania musisz robić zawsze na czczo, nawet leki i witaminy nie brać przed badaniem.

@Funia90 wow, już szkoła rodzenia, super, ale czas leci:)

U mnie mdłości już nie są takie straszne. Tzn nadal są ale ciut lepiej się czuję. Wczoraj byliśmy na chrzcinach u synka mojej koleżanki i bałam się, że po obiedzie będziemy się zbierać przez moje mdłości ale dobrze się czułam inw domu byliśmy o 20. Nawet nasz Michaś był grzeczny i nie marudził.

reklama
@Funia90 czyli ma suplenenrowac i prenatal i metyle? Co do mdlosci zjadlam dzisiaj sledzie w oleju i mimo ze nie jestem w ciazy to slabo mi sie zrobilo i chyba cos siadlo na zoladku:/

@Funia90 nie mam trombofilii akurat z tym nie mam problemu..no widzisz najpierw mialas plamienia a pozniej normalnie @ a u mnie byly dwa dni plamien i na krwawienie sie juz nie zapowiada...eh jakie to u mnie wszystko skomplikowane. Skomplikowana ze mnie baba :-D caly czas cos nie tak, jak nie urok to sraczka :-D :-D mam nadzieje ze wizyta u gin mi cos wyjasni...
@Ania199 wow to gratulacje! Na prawde bardzo sie ciesze ze tak sie potoczyly u Ciebie sprawy, ale jestes jiz w dosc dalekim stadium ciazy wiec teraz nie ma opcji- musi byc juz wszystko dobrze :-) u mnie te brazowe plamienia raczej na pewno nie sygnalizuja ciazy..nie ma takiej opcji. Chociaz?? Oj nie nie...:-D
@membaris ja tez slyszalam ze w sumie nie ma jasnego wytlumaczenia dlqczego akurat tyle miesiecy trzeba czekac. Tu chodzi raczej o psychike kobiety.. Ale jak widac sa przypadki ze kobiety zachodza zaraz i wszystko jest git dlatego nie ma co czasem sluchac innych tylko dzialac a noz widelec lyzka... :-D takze starajcie sie starajcie i mam nadzieje ze za miesiac podniesiesz mnie na duchu i poinformujesz o 2 kreseczkach a jak nie tyk razem to za misiac sie umowimy razem haha :-)

@anja93 Ja tak miałam po zabiegu. Najpierw brązowe plamienia, a dopiero po tygodniu przyszła @. Też się martwiłam i poszlam na kontrolę USG. Nic złego się nie działo.

@anja93 kto to wie może już jesteś ? :) zrób test :)
no zobaczymy jak to będzie :) W sumie teraz udało się za pierwszym razem. Jakoś mi ciężko uwierzyć że znów by się od razu udało aż tyle szczęścia to nie mam

@membaris ja planowalam po pierwszej @ ale gin zlecil mi jeszcze kilka badan i tak wyszlo ze juz odpuscilam i zaczynamy od kolejnej za 2ipol tyg owu i mam nadzieje ze cos juz wtedy wykielkuje.mysle ze jak pierwsza @jest taka jak wczesniejsze to mozna smialo od razu, tak mi mowlili w szpitalu, szczególnie jak nie ma powodow zdrowotnych do zmartwien ja zrobilam kupe badan i wiem ze bede obstawiona lekami od pozytywnego testu i najlepiej na to poswiecic czas do kolejnych starań, po zabiegu czasem potrzeba czasu zeby odbudowalo sie endometrium ale czasami i wczesniej jest juz organizm gotowy.a kiedy mialas ostatnia@ ? No to powodzenia ja juz sie nie moge doczekac starań: ) @anja93 pewnie zabezpieczaliscie sie z M wiec to pewnie nie ciaza? Moze faktycznie jeszcze przyjdzie:/ ale zapytaj sie gina co i jak:)

@membaris haha no cos Ty, poczekam i z Toba zaczne sie starac tzn Ty zacznij juz w tym miesiacu a jak nie teraz to za miesiac za czy na my :-D razem.. Nie ma opcji ze to ciaza. Ja ogolnie od zabiegu bardzo sie pilnowalam i mimo, ze nie ukrywam ze zblizylismy sie bardziej z mezem ale nie na tyle zaszalelismy zeby zostawil mi "pamiatke" w srodku :-D :-D @Totois30 u nas jest taka smieszna sytuacja bo ja sie z narzeczonym, potem juz mezem nie zabezpieczalam prawie nigdy :-D moj M zawsze mial wyczucie i zaufalam tej metodzie :-D i jakos nie bylo wielkiego buum :-D
A jak sie postaralismy to juz w drugim cyklu wyszlo (niestety tylko 8 tyg sie cieszylismy) ale ogolnie mam nadzieje ze teraz tez nie bede musiala dlugo czekac.
Nie wiem jak Wy ale strasznie nie lubilam kochac sie z prezerwatywa...nie bralam tez nigdy tabletek..szlismy na zywioł :-D zawsze uwazalismy a teraz to juz bez obaw bez zadnych stresow bo niczego bardziej nie pragniemy jak tylko dzidziusia.
@witch84 uf to nie jestem sama..moze jeszcze przyjdzie ta malpka..w sumie przed chwila zobaczylam na papierze troche krwi..moze sie ten brąz juz zamieni w czerwien :-D ehhhh oby
Dobranoc dziewczynki

reklama
@Funia90 a homocysteina to na jakin poziomie dobrze aby była. Ja ogólnie biorę prenatal uno. Tam jest metylowany kwas tylko dużo go jest. Badania będę robić jeszcze raz. Już mam dość tych badań. Nonstop z sincami chodzę. A jeszcze honorowo chce odać w tym tygodniu. Bo około pt owu to potem będę się bać.

Do góry