reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Marika92 dobrze ,że jest @ :) ... ja bym chyba poczekała...zrobiła badania chociaż te podstawowe .
Ale sama musisz zdecydować co będzie najlepsze :*
@hona straszna historia ;/ a;e fajnie ,że mieliście udane wakacje :)
@Funia90 u nas na szczęście gładko poszło bez problemu :D ... oj tam oj tam , ja tu pocieszam jak mogę a ta pisze ze dzidzi 5gram :D co ja mam powiedzieć ???? wczoraj na koncercie kilka kobitek mówi do mnie niech pani idzie sobie do przodu pani w ciąży to lepiej nie stać w tłoku xD koszmar ...wiem ,że ubrałam sukienke i troche się kluska robię ale heloł !!! ... z jednej strony śmiać mi się chciało a z drugiej szkoda mi było ,że nie jestem :p
@zosiak ahaaaa , a ja myślałam ,że już tam mężulka ściskasz :D super urlop Ci się przyda :*
@roki_1991 mój szwagier z zonką i córcią mieszka teraz w Międzyzdrojach i chwalą sobie więc zazdroszczę wakacji :) nam daleko 10 -12 godzin by jechać :)

reklama
No ode mnie też daleko, 9 godzin nam zajęła podróż, ale teraz mamy szansę odpocząć :) oby tylko pogoda dopisała, bo łóżko to my mamy w domu :p

@hona fajnie ,ze wypoczeliscie i pojedliscie[emoji5]ja na wyjazdach uwielbiam jesc[emoji4]w ogole lubie jesc[emoji1]
A historia z siekiera ,strach i przerazenie ,cos okropnego.
Milego powrotu do pracy i nie przekreslaj cyklu bo nigdy nic nie wiadomo[emoji4]

@roxie123 hahaha nooo Ci powiem niezle jaja.
Widzialam foty ale brzuszka to tam nie widac[emoji12]wiec moze to jakies wiedzmy i wyczytaly Ci ,ze bedziesz w ciazy ,a w sumie ciaze liczy sie juz od miesiaczki heheh[emoji23][emoji23][emoji23]w kazdym razie zycze Ci tego[emoji5]
Wczoraj szlismy w sklepie i M mi powiedzial ,ze brzol mi rosnie i podobno jakas baba szla i sie gapila na niego[emoji15]

@roki_1991 milego ,udango i slonecznego urlopu,no i owocnego[emoji16]

@Marika92 ja tez Ci nie doradze co robic,bo nie ma dobrej rady.
Wada u corci jak najbardziej mogla byc przypadkiem ale mogla tez nie byc przypadkowa i tu jest ten problem i pytanie ,ktore to Ty musisz sobie zadac .
Czy jestes gotowa na ewentulne niepowodzenie i stres.
Jesli tak probuj,z tego co czytalam to zespol turnera to wada wynikajaca spontanicznie lub z powodu uszkodzonego kariotypu.
Jezeli np mialabys ten kariotyp uszkodzony to wtedy chyba tylko in vitro.
Gdybys chciala zrobic badania kariotypow ,twojego i Meza to koszt ok 1000 zl .
Na wyniki czeka sie prywatnie pewnie 2-3 tyg.
Co ja bym zrobila na twoim miejscu...nie wiem...to Wy musicie zdecydowac[emoji4]
W kazdym razie masz nasze wsparcie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marika sliczna z Ciebie dziewczyna :tak:
Przepraszam,ze spytam,to bylo pierwsze poronienie? Pamietam,ze ciaza byla starsza,cos kolo 16 tygodnia,tak? Wiem,ze to bardzo trudna decyzja,zycze sily do podjecia tej wlasciwej. Moze odczekaj z jeden cykl,niech wszystko sie unormuje,czas szybko zleci i moze faktycznie,jezeli czujesz sie na silach to zacznijcie starania.Teraz juz musi byc dobrze,bede trzymala kciuki.Ale jezeli uwazasz,ze chcesz probowac teraz to oczywiscie bede Cie w tej decyzji wspierac :)

Marika sliczna z Ciebie dziewczyna :tak:
Przepraszam,ze spytam,to bylo pierwsze poronienie? Pamietam,ze ciaza byla starsza,cos kolo 16 tygodnia,tak? Wiem,ze to bardzo trudna decyzja,zycze sily do podjecia tej wlasciwej. Moze odczekaj z jeden cykl,niech wszystko sie unormuje,czas szybko zleci i moze faktycznie,jezeli czujesz sie na silach to zacznijcie starania.Teraz juz musi byc dobrze,bede trzymala kciuki.Ale jezeli uwazasz,ze chcesz probowac teraz to oczywiscie bede Cie w tej decyzji wspierac :)
Pierwsze niepowodzenie niestety :( 18+4.. Także kawał drogi przebyłam i niestety straciłam maluszka.. Oby nie było powtórek...

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Próbować będę może się uda :) tak jak ktoś kiedyś powiedział strach będzie i teraz i za pół roku.. A i odczekanie nie daje mi gwarancji powodzenia.. Także niech się dzieje.. jeśli będzie mi dane to będę mamą i jeszcze w tym roku zajde w ciążę :) mam nadzieję że kolejny raz nie przyjdzie mi tak cierpieć. słyszałam że jeśli organizm jest gotowy na kolejną ciążę to się może udać. Zobaczymy.. Czas pokaże. Marzenia są po to żeby je spełniać

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry