reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie afryka [emoji23] masakra ale upał...
1501506259-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@...Margotka9022... cóż mogę ci poradzić? Powinnaś się cieszyć ze są mdłości tak jak ja :) okropnie mi było niedobrze, jadłam tylko świeży chleb z masłem *prawdziwym) i żółty ser i to była jedyna taka ciaza i udana wiec uszy do góry :D
@ivvonka@mamcia2014 i @Calineczka24 @Baslan jesteście dodane do zamkniętego wątku :)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Z wami tez mi będzie ciężko się "rozstac" ale zdaje sobie sprawę ze w większości przypadków tak jest. Najgorzej zacząć a potem jakoś to pójdzie. A generalnie chodzi o to ze to wielka niewiadoma i żadnych dobrych i poczciwych dusz (jak wy ♡ )

Jeszcze dziś rzutem na taśmę zrobiłam ketchub i oberwalam groszek i bob ;)

Hej dziewczyny.. Dawno się nie odzywałam, ale musiałam pozbierać myśli po wszystkim.. Dziś przyszła pierwsza po zabiegu @.. Cieszę się nawet bo jak to jeden lekarz powiedział - organizm wraca do normy...[emoji4]chociaż tyle dobrego.. Po zabiegu też krwawiłam tylko 2tyg, później jak ręką objął.. I powiem wam że rozmawiałam z dwoma lekarzami na temat starań po stracie... I jeden mówi że odczekać 3 cykle a jeden ze skoro miesiączką przyszła tak szybko i wszystko jest ok to nie ma na co czekać, jeśli psychicznie czuje się silna.. Sama już nie wiem.... Znacie przypadki zajścia w ciążę w pierwszym cyklu po poronieniu?? Czy ciąża przebiegała dobrze?? Milion myśli.. :/

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki
Nie moge sie ostatnio jakos ogarnac,niby Was czytam,czasem z opoznieniem,ale na pisanie brak sil.
Straaasznie goraco,ale wiem,Ameryki nie odkrylam,wszedzie tak jest :-p

Funia waga sie nie przejmuj,na pewno szybko spadnie po porodzie,nie dospisz,nie dojesz,bo tego nie wolno,tego tez nie,wiec po chlebie i wodzie moment kilogramy spadna :-D

Frezja kciuki za testowanie zacisniete .

Margotka tak jak Frezja pisze internista wypisze recepte.Nie zazdroszcze mdlosci,to prawdziwe utrapienie,z mlodym w ciazy tez dlugo sie meczylam,w ciazach straconych tez od poczatku.I choc ani razu nie wymiotowalam,to nieraz korcilo,zeby wsadzic palec i wymusic wymioty,zeby te mdlosci ustapily choc na chwile.Ja ratowalam sie imbirem,podobniez nie mozna z nim przesadzac,ale ja pilam sporo.Trzymam kciuki za prenatalne ,bedzie dobrze ,innej opcji nie ma :)

Mamcia spoznione zyczenia dla malego,duzo zdrowka i usmiechu od e-cioci.Odpocznij sobie,zasluzylas na to,dobrze wiemy,ze zawsze masz ugotowane,posprzatane,ze cwiczysz,ze biegasz z mlodym na spacery itd.Szacun za to,ze jestes w stanie to wszystko ogarnac,ja czasem mam wrazenie,ze nawet sie nie zdazylam uczesac a tu juz wieczor :szok:

Ivvonka szkoda,ze wredota przyszla,ale podoba mi sie Twoje podejscie.W sumie robienie dzieci,to tez przyjemnosc ;-) ;) Ja tez ten cykl uwazam za stracony,meza nie bedzie do piatku,wczoraj moglismy podzialac,ale ja padlam,ta pogoda mnie wykancza :oo:

Calineczka Twoj maz jest super facetem,tak jak moj.U nas tez nie ma czegos takiego,czego on nie zrobi,no moze z wyjatkiem prasowania,ale tylko w domu,bo w pracy musi sobie prasowac,nosi garnitury,wiec koszule wiadomo,musza byc wyprasowane.W dodatku super gotuje :yes::D

Nafoczka chlopcy super,do schrupania ;)

Marika fajnie,ze sie odezwalas i doskonale Cie rozumiem,ze zniknelas na troche.Glowa do gory,teraz juz bedzie tylko lepiej.Pewnie,ze sa takie przypadki,ze dziewczyny zachodzily w pierwszym normalnym cyklu po poronieniu i bylo wszystko ok.Pamietam nawet przypadek,ze jedna z dziewczyn nie doczekala pierwszej @ .Nie powiem Ci,co masz zrobic,bo nie jestem Toba.Musisz sama przemyslec,przeanalizowac wszystko,a najbardziej odpowiedziec sobie na to ,czy jestes gotowa?Napewno znajdziesz odpowiedz.A ja bede Cie wspierac i dopingowac .Trzymaj sie kochana,jestem z Toba :)

Dziewczynki ja tez bylam dzis w pracy pierwszy dzien po urlopie.Jakos nie moglam sie ogarnac.I choc cisza tam i spokoj,szef nawet na chwile nie wyszedl z biura,to jednak byl to ciezki dzien.
Napisze Wam pare slow o urlopie.Bylismy u rodziny M w Budapeszcie.Super ludzie,tacy mili,goscinni,czulam sie tam jak krolowa,wszyscy skakali,dogadzali,nic samej nie dali zrobic. Tacy weseli,nawet pomimo tragedii jaka sie wydarzyla 8 lat temu.Kuzyn mojego M zostal zabity,uwaga,siekiera.Do tej pory nie wiadomo kto to zrobil i jaki byl powod?Wyszedl o 4 rano przed dom i tam zostal rano znaleziony z roztrzaskana glowa.W dodatku ktos ,kto przyjechal do nich w odwiedziny,uslyszal jakies glosy i wyszedl zobaczyc,co sie dzieje,on tez zostal zaatakowany,przezyl,ale kontakt z nim jest bardzo ograniczony. Nadal to wszystko wydaje sie bardzo dziwne,facet mial swoj biznes,dobrze mu sie wiodlo,byl bardzo pomocny,kazdemu,kto potrzebowal pomocy albo dawal prace albo pomagal w inny sposob. W dodatku rzad wegierski jest chyba jeszcze bardziej "przychylny" obcokrajowcom niz nasz.I choc maja pieniadze,to zyja troche jak w klatce.Oj dlugo by pisac. Posmakowalam przepysznej kuchni,dan na widok ktorych slinka ciekla.Non stop bylo cos do jedzenia,do picia.cos zeby sie ochodzic itd.Przytylam kilogram :-) :) Mlody tez super sie odnalazl,na poczatku ,wiadomo,troche sie wstydzil,ale potem super sie dogadywal w ich jezyku,bylam taka dumna,jak go chwalili jaki to on madry i wogole. Ktoregos dnia wybralismy sie nad Balaton.Super,mlody nie chcial wracac,prosil,zebysmy tam zostali na zawsze.Miasto tez piekne,jest co zwiedzac.Jedyne co mi przeszkadzalo to to,ze jest troche brudno,u nas w Wawie jest duzo czysciej.Smialo moge powiedziec,ze to byly jedne z bardziej udanych wakacji.:)
Alez sie rozpisalam,wybaczcie.

Buziaki dla wszystkich

Ostatnia edycja:
@roxie123 lubie tapety ale nigdy wiecej nie chce ich klasc[emoji23]robilismy z M sami,tez na fizelinie ale kukra gladzenie tych pecherzy to byl koszmar,jeszcze moj to olal i twoerdzil,ze starczy a ja uparcie gladzilam bo nie chcialam prcherzy[emoji23]
Ps dzidzi wazy ok 50 g (5dag) a ja kurde przytylam 3 kilo[emoji12][emoji12][emoji12]ale spoko moze jutro bede mialam spowrotem dwa,licze na to ,ze to woda[emoji16]
Aaa i u mnie tez mega Afryka,a jutro ma byc jeszcze cieplej,a ja kurde w mieszkaniu mieszkam[emoji22]
Ja chce ogrod i basen [emoji41]

@nafoczka Ty to jestes obrotna [emoji4]jak tam po pierwszym dniu?teraz na pewno bedziesz miala mniej czasu no ale nie odchodzisz od nas?

@...Margotka9022... ja wizytuje w czwartek i szczerze???czekam jak na zbawienie,2,5 tyg przerwy od usg dziala czarno na moje mysli[emoji57]ale mam nadzieje,ze dzidzi skacze[emoji5]
Jak internista Ci nie wypisze to idz na rejestracje polozna Ci wypisze[emoji4]

@Marika92 ciesze sie ,ze @ przyszla.
Nie pytam jak sie czujesz pod wzgledem paychicznym bo domyslam sie jak jest.
Ale pamietaj bedzie juz tylko lepiej[emoji5]
Oczywiscie ,ze sa takie przypadki.
Ja sama po pierwszej starcie mialam zielone swiatelko na starnaia po 1@ ale zaszalam w 3 cyklu.
Teraz tez moglam po 1 ale staralismy sie po 2 bo lecielismy samolotem na wakacje i nie chcialam ryzykowac.
A masz jakies zalecenia co do nastepnej ciazy?u Ciebie Corcia miala wade serduszka jak dobrze pamietam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@roxie123 lubie tapety ale nigdy wiecej nie chce ich klasc[emoji23]robilismy z M sami,tez na fizelinie ale kukra gladzenie tych pecherzy to byl koszmar,jeszcze moj to olal i twoerdzil,ze starczy a ja uparcie gladzilam bo nie chcialam prcherzy[emoji23]
Ps dzidzi wazy ok 50 g (5dag) a ja kurde przytylam 3 kilo[emoji12][emoji12][emoji12]ale spoko moze jutro bede mialam spowrotem dwa,licze na to ,ze to woda[emoji16]
Aaa i u mnie tez mega Afryka,a jutro ma byc jeszcze cieplej,a ja kurde w mieszkaniu mieszkam[emoji22]
Ja chce ogrod i basen [emoji41]

@nafoczka Ty to jestes obrotna [emoji4]jak tam po pierwszym dniu?teraz na pewno bedziesz miala mniej czasu no ale nie odchodzisz od nas?

@...Margotka9022... ja wizytuje w czwartek i szczerze???czekam jak na zbawienie,2,5 tyg przerwy od usg dziala czarno na moje mysli[emoji57]ale mam nadzieje,ze dzidzi skacze[emoji5]
Jak internista Ci nie wypisze to idz na rejestracje polozna Ci wypisze[emoji4]

@Marika92 ciesze sie ,ze @ przyszla.
Nie pytam jak sie czujesz pod wzgledem paychicznym bo domyslam sie jak jest.
Ale pamietaj bedzie juz tylko lepiej[emoji5]
Oczywiscie ,ze sa takie przypadki.
Ja sama po pierwszej starcie mialam zielone swiatelko na starnaia po 1@ ale zaszalam w 3 cyklu.
Teraz tez moglam po 1 ale staralismy sie po 2 bo lecielismy samolotem na wakacje i nie chcialam ryzykowac.
A masz jakies zalecenia co do nastepnej ciazy?u Ciebie Corcia miala wade serduszka jak dobrze pamietam.

U mnie była wada genetyczna zespół Turnera plus wada serca, całkowita niedodma płuc, niedokrwistość wątroby, całkowity obrzęk ciała... Więc mała nie miała szans.. O wątrobie dowiedziałam się po badaniach histopatologicznych.. :/ psychicznie nawet nie jest najgorzej a jak to mówili że to przypadek że wada się małej trafiła to się zastanawiam.. I chyba nie będę czekać, mozw akurat się uda..

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Marika niestety ja zaszlam w 2 cyklu ale skonczylo sie ciaza pozamaciczna ale nie swiadczy to ze Tobie sie to przytrafi badz dobrej mysli.
Roxie wylatuje 17 dopiero i to na 3 dni tylko:/ bo do pracy musze isc ale we wrzesniu biore urlop 2 tyg i gdzies sobie pojedziemy:)
Dzisiaj bardzo goraco ehh

@ivvonka a jeszcze mam pytanie [emoji58]przepraszam,ze Cie drecze ale jakies inne badania robilas?z tego co dobrze zapamietalam masz 4 straty a to raczej nie dzieje sie bez jakiejs przyczyny:/
Na jakim etapie te straty i czy Teoj lekarz ma "jakis " plan dzialania jak bedziesz w ciazy?

reklama
Cześć dziewczynki :)
Pozdrowienia z Międzyzdroi :)
Oczywiście nie obeszło się bez przygód... Moje auto postanowiło podnieść mi ciśnienie i jak tylko wyjechaliśmy na autostradę w Katowicach, znowu się zapaliły jakieś dziwne kontrolki.... Tak więc wróciliśmy do domu po auto męża.i tym sposobem wstałam o 2 w nocy, a o 6 wyjechałam znowu.... Potem jeszcze 9 godzin jazdy. W sumie 12 godzin w drodze. Padamy na twarz. A tu jest taka ładna pogoda, że aż szkoda siedzieć w pokoju. Trudno, dziś tylko krótki spacer po okolicy i leżymy plackiem ;p

Do góry