reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Frezja_1 ja tez w sumie bralam dupka od 16dc ale jakos udalo mi sie wylaczyc myslenie.
Acard bralam juz gdzies miesiac przed wiec w sumie od testu wlaczylam clexane.
Kochana a czy mozesz mi przypomniec jaka jest twoja historia?bo kojarze ,ze chyba Ty w poznym tyg poronilas,poznalas przyczyne?

@Nusia123 bedziemy czekaly z niecierpliwoscia i wspieraly mocno[emoji5]

@roki_1991 korzystaj ze staranek my juz 2 miesiace nic i sni mi sie po nocach ,ze sie staram[emoji4]
Jak moj sie do mnie dorwie po pologu to znow bede w ciazy[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Funia90 u mnie w 16 tc rozpoczal sie porod. Z dzidzia bylo ok, do konca bilo serduszko:((, z szyjka tez w porzadku. Obecny moj lekarz stawia ze jakas bakteria byla przyczyną. Jest to mozliwe, bo skarzylam sie ginowi na uplawy, a on zamiast pobrac wymaz, dal mi w ciemno lek na grzybice. To juz byl drugi trymestr, wiec mozna bylo leczyc antybiotykami, eh brak slow do tych lekarzy. Moja historia jest o tyle tragiczna, ze z latwoscia mozna bylo tego uniknac i juz bym tulila mojego synka.:((

reklama
@frezj_1 to rzeczywiscie smutne i przerazajace[emoji58]
Teraz na pewno bedzie dobrze.
Powiedz mi jeszcze czy po poronieniu zrobilas wymazy?wiesz ja bym zrobila,nawet teraz jesli nie zrobilas wczesniej.

@roxie123 czyli bylo tak:mi brakowalo Ciebie a Tobie mnie[emoji16]

@Funia90 dokładnie tak [emoji7]
A jutro mogę być nieobecna bo jadę do szwagierki z mała się pobawić :) więc pewnie odezwę się wieczorem :) teściowa ma mi dać ziemniaczki i ogórki to będę mieć robotę po południu :D

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@frezj_1 to rzeczywiscie smutne i przerazajace[emoji58]
Teraz na pewno bedzie dobrze.
Powiedz mi jeszcze czy po poronieniu zrobilas wymazy?wiesz ja bym zrobila,nawet teraz jesli nie zrobilas wczesniej.

@roxie123 czyli bylo tak:mi brakowalo Ciebie a Tobie mnie[emoji16]

Niby robilam wymazy z szyjki na chlamydie wyszedl negatywny i taki ogólny z szyjki tez wyszedl w porzadku, ale nie robilam na te ueroplazmy i mykoplazmy. Prosilam o to, ale dr nie wiedzial o co chodzi:( ordynator zresztą :(. W p.....ie mi wyszla jakas bakteria i na nia mnie przeleczyl i powiedzial, ze moge sie starać. Teraz zamowilam sobie podklad do wymazu na te plazmy i musze sie wybrac by dla świętego spokoju to zrobic, choc on uznal, ze nie trzeba. Ja to już sama nie wiem...

Frezja i Funia dzięki za odpowiedz. Tylko Funia ja miałam skierowanie tylko na te badania między 11 a 14 tc wiec musiałaby mi dac nowe o ile będzie chciała i wlasnie zastanawiam sie czy iść tam jeśli mi da skierowanie czy iść do lepszego specjalisty prywatnie
emoji57.png

Pokaże zdjęcie pozniej :) ale nie ma jakiś większych zmian :-)

Katarina ja robiłam 2x raz prywatnie a raz na nfz. Brzusio super!
Ptanie z 100 punktów. Która obejrzała filmik, że mną "w roli drugi planowj"

Dziekuje wam i za modlitwe tez na usg mi powiedziala to nie jest zmiana lagodna i ze jej przykro :( jestem przerazona :(
W pon biopsja wyniki pewnie 2 tyg dam wam znac co i jak pozdrawiam was :*
Będziemy razem z tobą! ♡

@roxie123 bedziemy czekac na Ciebie[emoji4]
@Frezja_1 zrob,nie zaszkodzi a lepiej miec pewnosc.
Ja tez robilam chlamydie,mykoplazme i ueroplazme.
Musisz miec specjalne probowki z lab odbierasz i po pobraniu szybko zawozisz .
I moze zwykly posiew tez nie zaszkodzi [emoji4]

@nafoczka ja obejrzalam ale pierwsze dwie minuty[emoji16]jutro dokoncze [emoji4]

Frezja ja miałam te wymazy u mnie wyszła ureoplasma potem miałam leczenie i ponowne wymazy lekarz u którego robiłam przebadal też mojego męża pod tym kontem. No i potem już nie było tej ureoplasmy.

Ja dostałam przy poronieniu wysokiej gorączki i lekarz mówił właśnie ze to jakaś infekcja musiala być bo miałam gorączkę i potem skurcze przyszly.
Nafoczka ja nie mogę obejrzeć tego filmiku pisze ze nie mam uprawnień.

Ostatnia edycja:
reklama
@roxie123 to jeszcze tylko 2 miesiące i będziecie na swoim :) będziesz miała luz psychiczny i wtedy na pewno bez problemu uda ci się zajść w ciążę :*
@Frezja_1 chociaż wiesz ze przyczyną poronienia nie była Twoja wina żadna. Teraz już będzie dobrze :*

Do góry