A my kupiliśmy działkę wiec pokoje jeszcze poczekająmamcia Ja też chcę nowe mieszkanie - ale 4 pokoje Ale bardzo się wahamy ze względu na finanse, bo bez kolejnego kredytu nie damy rady
reklama
@Bananowiec Moim zdaniem ten wynik świadczy o stanie zapalnym doczesnej, który mógł być przyczyną poronienia. Z tego co kojarzę rozplem tromfoblastu może świadczyć o zaśniadzie.
@nafoczka Działkę mam, ale za daleko od miasta. I do tego mam chroniczny brak czasu, więc budowa u mnie odpada.
@nafoczka Działkę mam, ale za daleko od miasta. I do tego mam chroniczny brak czasu, więc budowa u mnie odpada.
agatush
Moderatorka
Super!!! Marzy mi się działka.... Może za 28 lat jak splacimy kredyt [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]A my kupiliśmy działkę wiec pokoje jeszcze poczekają
Bananowiec
Zaangażowana w BB
A co to ten zasniad? Wiem ze lekarz wszystko mi wytłumaczy ale jestem pelna nerwów bo właśnie zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. I nie wiem co mam o tym myslec. Nie spodziewalam sie ciazy, lekarz radzil zeby zaczac starania najwcześniej w sierpniu, sama dwa dni temu byłam na bardzo zakrapianej imprezie a dzis pozytywny wynik testu byl dla mnie mega zaskoczeniem.
roki_1991
Fanka BB :)
@Bananowiec pozytywny test może ci jeszcze teoretycznie wychodzić po poronieniu. Nie znam się na tym za bardzo, ale te wyniki faktycznie znaczą o stanie zapalnym. Przy czym jeśli miałaś ciążę obumarła i chodziłas z nią, to stan zapalny mógł się zrobić. Badałas betę po poronieniu żeby sprawdzić czy spada? Nie chce cię straszyć czy coś, ale to faktycznie może świadczyć o zasniadzie. Tak samo jak pozytywny test. Może zadzwoń sobie do swojego lekarza jak się martwisz, może ci coś powie
Bananowiec
Zaangażowana w BB
Zabieg mialam 19 kwietnie. Ale z obumarla ciaza chodzilam jakies 2-3 tygodnie. Potem bylam na wizycie kontrolnej i na usg wszystko bylo ok. Bety noe badalam. Tydzien temu robilam test ale byl negatywny, dzis zrobilam znowu bo okres mi się spóźnia i wyszly dwie kreski. No wlasnie moja lekarka jest na urlopie dlatego ide do niej dopiero w czwartek z tymi wynikami ale do tego czasu chyba oszaleje ;( boje się, ze cos jest nie tak, ze jesli jestem w ciazy to znow poronie...
@Bananowiec Zbadaj poziom beta hcg i powtórz badanie po 48h. Istnieje prawdopodobieństwo, że jeden z testów mógł być uszkodzony. A kiedy miałaś ostatnią @ (i jak długie cykle masz)? Miałaś możliwość zajścia w ciążę?
Bananowiec
Zaangażowana w BB
Wlasnie ostatnia miesiaczka byla 23.05 a cykle przed zabiegiem trwaly średnio 30 dni. A możliwość zajscia w ciaze byla
Chyba rzeczywiście zrobie bete. Czy do badania trzeba byc na czczo? Jeszcze jutro rano powtórzę test. Juz sama nie wiem co myslec
Chyba rzeczywiście zrobie bete. Czy do badania trzeba byc na czczo? Jeszcze jutro rano powtórzę test. Juz sama nie wiem co myslec
reklama
To tydzień temu test mógł jeszcze nie wyjść - zwłaszcza, że po poronieniu organizm potrzebuje chwili, by wrócić do normy hormonalnej, więc do końca nie wiadomo kiedy wypadnie owulacja. W takim przypadku zrobiłabym betę i powtórzyła po 48h - nie musisz być na czczo.