reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zosiak no prosze jakie rarytasy :) a ja siedze I czekam na transport do domu : )

Zapomnialam zapytac o te witaminy B ale wszedzie pisza zeby brac @nafoczka czy te metyle wystarcza I brac jak do tej pory? Czy zamienic na prenatal duo?
@Funia90 patrz co znalazlam odnosnie B no cos kiedys pisalas chyba ze w ciazy nie mozna :)
Screenshot_20170602-121552.png

Załączniki

• Screenshot_20170602-121552.png
    Screenshot_20170602-121552.png
    61,7 KB · Wyświetleń: 288
reklama
Dziewcxyny a jak to jest z tym prenatal duo jak sie to bierze to mozna dodatkowo kwas foliowy i wit d3 czy nie mozna.

@roxie123 no i pieknie[emoji4]czekam na tescior[emoji5]
Ja nie biore sterydu,bo nie wiem czy musze [emoji58]a sama nie chce decydowac o takich rzeczach jak steryd.
Ja pisalam ,ze na tych metelowanych co Ty bierzesz ,tych z neta,pisalo w opisie aukcji aby nie brac w ciazy[emoji4]

Dziewczyny jak cosik to teraz bierzcie prenatal uno ,on jest przy staraniach i do 12 tyg ciazy.
Ja Zosiu oprocz prenatl uno biore dodatkowo wit d3 bo slabo mi sie podnosi,ale on tez ma w skadzie,
Kwasu foliwoego dodatkowo bym nie brala[emoji4]

Roxie zazdrosze Ci,ze masz takiego fajnego lekarza[emoji4]
Teraz musi sie udac,bo jestes mega pozytywnie nasatwiona[emoji5]

Ewelyn kciukasy za dwa tygodnie[emoji5]powodzonka

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czyli przed ciaza
-acard
-prenatal uno ( do 12 tyg)
-wit 3
dodatkowo:
-omega

Funiu czytalam sklad tego prenatal tam nie ma wit B6 a slyszalyscie moze tez cos o magnezie ponoc magnez zapobiega skurczom i poronieniom?

Zosiu jest b6 ale nie metylowana[emoji4]b12 metyl i kwas w formie metylowanej[emoji4] ja biore magnez od marca juz wklejam foto[emoji4]
Ale wlasnie sie zastanowie czy nie zmienie na jakis sam czysty magnez bo patrze a tam tez jest b6 i nie wiem czy nie za duzo tego.
Musze tez kupic ta omege,mozesz powiedziec lub wklejic foto jakie konkretnie bierzesz?bo tez jem malo ryb,te co lubie to maja duzo metali ciezkich.
Aaa i ja teraz co miesiac bede sprwdzalam wit d czy brac dalej[emoji4]
1496401970-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez lubie z metalami ryby :p a najbardziej lubie tunczyka ponoc sie go nie powinno jesc aja moge kg. tez mam magnez z wit b6 ale sa tez czyste bez wit bo ostatnio w sptece mi proponowala

p-olimp-gold-omega-3-1000-60kap.jpeg
ja te gold spozywam
large_1495611883apteka_internetowa_gemini_omegamed_pregna_60_kapsu-ek.jpeg

Załączniki

• p-olimp-gold-omega-3-1000-60kap.jpeg
    p-olimp-gold-omega-3-1000-60kap.jpeg
    23,9 KB · Wyświetleń: 364
  • large_1495611883apteka_internetowa_gemini_omegamed_pregna_60_kapsu-ek.jpeg
    large_1495611883apteka_internetowa_gemini_omegamed_pregna_60_kapsu-ek.jpeg
    20,5 KB · Wyświetleń: 363
Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Funia90 dziękuję 3 maj kciuki ! :* ja za Was 3mam cały czas :D
Aha bo czytam aukcje i nic takiego nigdzie nie piszą , popytam na drugim wątku tam dziewczyny wiedzą pewnie co i jak bo biorą :) No lekarz super mówie Ci , jestem baaaardzo zadowolona :) powiedział żebym tyle nie czytała tyle tylko wyluzowała a ja mu mówie że ja jestem uświadomiona już haha a on że nie trzeba mi tłumaczyć bo pewnie wiem ponad to co musze :D fajny gość przyjemny i rzeczowy :) ulżyło mi strasznie pod tym względem . A ten encorton to mówił że mi musi dac po po 2 poronieniach we wczesnych tygodniach nie mozemy okreslić co ma wpływ i żeby zabezpieczyć kolejną ciąże musi mi dać taki ścisły zestaw , że to jest po to zeby organizm nie łapał infekcji i żeby nie odrzucał płodu , bo jak organizm tego nie chce to tworzy się stan zapalny którego musimy uniknąć po to ten steryd przynajmniej ja to tak zrozumiałam . O zastrzykach to sam zaczął , że to wg bez gadania musze robić bo to podstawa przy poronieniach nawykowych , więc ja od razu banan na twarzy ,że nawet nie musiałam sama tego poruszać . Teraz musze to jakoś ogarnąć z dawkowaniem w ciągu dnia...i czeka mnie we wtorek pierwszy zastrzyk help :* musze sobie wyznaczyć godzine wieczorem to raz a odczuwasz jakies skutki uboczne po tym ? ...ja to myśle że po tym sterydzie bede puchła jak żaba xD ale no zniose wszystko tylko żeby dzidziolek był i został . Tak czy siak uhahana jestem dzisiejszym dniem . Nastawiona b. pozytywnie , żebym tylko nie płakała za chwile ale no... Zapomniałam o te witaminy dopytać ;/ spróbuje od dziewczyn wyciągnąć .

reklama
Mi tez lekarz mowil cos o sterydach ale noc o clexane i dlatego go dopytam Roxie to lekarz od razu wypisal Ci tego dupka i reszte przed staraniami?

Do góry