reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka to ja nie biorę wg zwykłych witamin teraz tylko metyle w tym folian solgaru :) jak widać działa na mnie wszystko ładnie :) może nic się nie stanie jak będę brać je cały czas , ale kurcze piszą dziewczyny że można przedawkowac kwas to ja dalej nie rozumiem ten metylowany tez ? ;/
O kurcze heh ale trudno moge być szczerbata i miec wąsy byle urodzić zdrowego dzidziusia reszta sie zajmie medycyna estetyczna w najgorszym wypadku :D ciekawe czy mi wg lekarz da te zastrzyki...
No już się nie mogę doczekac żeby dostać zielone światło :) ale póki co wszystko idzie ku dobremu :) ;*
Roxie ja po ciąży zrobiłam 8 zębów w tym 2 kanałowo.
Wklejałam tez link ze w ciąży i połogu kobiety mają wszystkie zęby leczone na NFZ. Pamiętajcie o tym / bo ja nie wiedziałam :/
Nafoczka o to ladnie przeszlas. Dzieki za pocieszenie schizy to mialam/mam ogromne. Jutro mi lekarz sprawdzi szyjke, jak sie nie skrocila to bedzie dobrze. O innej mozlwosci wole nie myslec zeby sie nie stresowac.

Z tymi lekami to potwierdzam wlosy rosna jak glupie, mi o tyle nie wasy co wlosy na brodzie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hajmal u mnie to oczywiście nie wszystko bo jeszcze był pessar, niedomykalność zastawki serduszka i ZD a wszystko skończyło się dobrze :D
Na włoski polecam laser tylko kilka razy. Potem jest spokuj.Tez to przerobiłam a teraz odkąd nie kp to wzielam się za buzke i wybarwiam przebarwienia. Chodzę czerwona jak indor :) jeszcze nam +2kg ale z +18 to i tak sukces i to co najważniejsze osiągnęłam :D :D :D

reklama
Hej dziewczyny tyle naskrobalyscie,ze ciezko nadazyc[emoji4]

Ja dzis wstalam o 6 i caly czas cos bo dzis ostatni dzien pracy.
Walsnie jestesmy w drodze na wies do tesciow,nie zdazylismy sie spakowac wiec w pon rano wrociny do Kato zeby spakowac walizki[emoji4]

@Roxie tak sie martwilam[emoji4]czyli przeszlas banie zycia hahaha[emoji5]widze,ze humorek dopisuje i sie nie dziwie[emoji4]
Ciesze sie,ze wszystko w porzadeczku,a jaka masz ta homocysteine ?bo ja cos nie widze foto?
Aaa i nastepnym razem sluchaj kolezanki jak Ci mowi o swojej intuicji[emoji4]mowilam ,ze spdnie ladnie????[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Dziewczyny ja wiem ,ze zastrzyki moga mi zaszkodzic,zeby mam w ogole slabe,ale co zrobie?
Musze zaryzykowac,nie wiem tylko co ze sterydem,czy ja bede go potrzebowala i brala....nie wiem do jakiego lekarza bede chodzic ,poki co jestem na etapie szukania ale to nie takie proste[emoji58]
Zapsialam sie do jedego ,ktorego podejrzalam na drugim watku ale to lekarz dziewczyny ,ktora sie tu nie udziela wiec nie wiem,choc opinie ma dobre.
A co do mojego lekarza obecnego prywatnego to ja mysle ,ze on jest dobrym lekarzem ale o mutacji na 100%nie slyszal nic ,a juz na pewno nikogo z mutacja nie leczyl.
Natomiast mam alternatywe ,ze pszepisze mi leki jakby co.
Mam jeszcze drugiego na nfz,ktory moze cos bedzie kumal,ale to okaze sie 11-go maja jak mu wynik pokaze i 11 -go maja mam tez tego "nowego" wiec to bedzie dzien gina[emoji12]

@hajmal ciesze sie ,ze juz u Ciebie lepiej.
Pisz do nas kochna bo my sie martwimy o kazda nasza istotke[emoji5]a szczegolnie w trudnych chwilach[emoji8]

Ja biore prenatal uno i jest tam na 100% wit b12 metylowana a b6 zwykla[emoji4]
Plus metafolin 800 tych takich jednostek wiecie[emoji12]

Jakie plany na dlugi weekend[emoji4]?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@funia26 no żebyś wiedziała taki miałas stres ,że szok ...:) zazdroszcze tych wczasów możesz mnie spakowac do walizki ;p co do homocysteiny to mam 4,20 ! i jestem do tej pory w szoku :) Kurde ja chyba tez bede musiała brać te zastrzyki ,ale moze nie będą mieć jakichś poważnych skutków ubocznych , nie wiem co o tym myśleć ;/ U to ładnie w jeden dzień 2 doktorków hehe :D
Długi weekend hm bez szału chyba normalnie ;p jadę jutro do mojej cioci pilnować jej pieska bo idzie na wesele :)

U mnie wlasnie teraz kwestja tej szyjki czy sie skraca, jesli tak to pewnie mnie zszyja. Jutro sie moze czegos dowiem.

Ja na nfz zebow leczyc nie bede. Poronieniu poszlam zrobic kanalowke a dr do mnie ze on innego wyjscia nie widzi jak usunac. Za pieniadze inny mi go naprawil. Tym razem nawet nie bede probowac. Martwi mnie to co napisaliście o zebach i ubytkach po clexanie bo mam zeby bardzo slabe. Wszystkie przeleczone ale dziura na dziurze. Zapytam jeszcze dr jutro o to wapno moze on cos bedzie wiedział na ten temat.

Mi tez maz kupil z sogaru kwas fol. Poszedl do apteki z butelka z moim kwasem zeby sie nie pomylil. Aptekarka mu wcisnela 60 tabletek zwyklego k.f. z sogara za 50 zl a ja nie patrzylam, zaufalam, otwarlam przesypalam resztki ze starej butelki do nowej i lykalam. Na 3 dzien patrzę lykam nie to co powinnam. Teraz wydalam ten kwas bratowej, ona nie ma mutacji to moze lykac.

Ogolilam sobie rano juz teraz pod reka mam szczecine.

@hajmal nie martw się musi być wszystko dobrze :* nawet jakby co to wiedzą co robić :*
No co do zębów ja byłam ostatnio u kontroli niby mam zdrowe ale sama po sobie wiem że bardzo słabe i wrażliwe ;/ strach troche ale cóż będę pic dużo kakao i jogurtów jak trzeba bedzie . Ale zapytaj tam o to ciekawa jestem opinii lekarza
O co za farmaceutka pf nie wierze że nie widziała że to metylowany ale widziała że facet to wepchała dobrze ze masz komu dac

Hej laski to ja :)
Jak tam zyjecie?
U nas wszystko w porządku.

Pisalyscie o zębach no ja mam dużo ubytków ale głównie siedzę z młodym i nie mam jak się wyrwac do dentysty ale jak moja mama przejdzie na emeryturę to polecze wszystkie będę miała wtedy z kim zostawić młodego.

Planów majowych na razie nie snuje bo nie wiem jaka pogoda będzie u nas jest lunapark i rozne atrakcje to na pewno jak pogoda dopisze to pójdę z małym popatrzeć co tam mają ciekawego.

Od wczoraj jest u mnie moj chrzesniak Wiktorek szczęśliwy bo ma się z kim bawić teraz chłopaki jeszcze śpią.

Miłego dnia dziewczyny buziaki :*

Dziewczyny jak jest z tym prenatal uno? Czy ja mogę go brać w ciemno? Nie robiłam żadnych badań wiec nie wiem jak u mnie z przyswajalnościa. Czy biorąc je tak po prostu mogę sobie zaszkodzić? Chciałbym je dziś kupić ale nie wiem co robić.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Roxie jestes chidzielcem wiwc moge Cie zabrac do walizki jak dobrze sie zlozysz[emoji4]najwyzej zrezygnuje z kilku sukienek[emoji12]
Nooo homocysteina piekna,ja to mam intuicje[emoji5]
Bardzo ale to bardzo sie ciesze,ze u Cibeie dobrze,a w tym cyklu nie mozecie jeszcze dzialac?w koncu jestes chyba przed owu?

@hajmal wazne,ze masz szyjke pod kontrola i w razie wypadku zaloza szew lub krazek[emoji4]

@margotka mysle,ze jak najbardziej mozesz je brac[emoji4]nie zaszkodza nawet jak nie masz mutacji.
Ja biore juz od marca a tez nie wiedzialam czy ja mam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@funia26 no dobre masz przeczucia :) w tym cyklu raczej nie bo nie miałam kontakty z lekarzem nie mam leków nie wiem co i jak poza tym krwawie jeszcze po tym badaniu więc wolę odpuścić ale za chwilę kolejną @więc wytrzymam i tak mam stracha jak to wszystko będzie . Ale mam teraz trochę lepsze nastawienie wiedząc że wszystko powoli się normuje :)
Idę pić kawkę bo od rana zabiegana czesałam i robiłam makijaże u mojej cioci bo poszli na wesele :) chociaż moja kawa to prawie samo mleko ale no lubię :)
@...Margotka9022... prenatal to ogólnie dostępny suplement nie ma w nim takiej duzej dawki tych witamin więc nikomu nie zaszkodza :) możesz brać spokojnie :)

reklama
Wlasnie wrocilam z ip szyjka zamknieta i ma dlugosc 4,49mm wg dzisiejszego pomiaru a ujscie zamkniete. Nawet nie wiecie jak sie ciesze. Kolejna kontrola za tydzien w piatek tez na ip.

Dobrze ze sie nie skraca. W moim starym szpitalu chcieli mi w 14 tc zakladac szew bez monitoringu, a moze sie uda bez, dzis mam .17,2 tc

Do góry