reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Daje sobie clexan codziennie od 3 miesiecy, on i acard wit. Metylowane i kontrola szyjki to jedyne co moge zrobic by sie udalo. Nie wiedzialam ze wyplukuje wapn ale teraz juz wiem skad ta moja ciagla ochota na serki, mleko i kefiry :)
4 maja mam kontrole u hematologa zapytam p.doktor o ten wapn.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Katarina91 tylko jak wyjdzie Ci mutacja to trochę ryzykowne się teraz starać , bo nie wiesz czy nie trzeba będzie zastrzyków i wg
Roxie normy są oczywiście i dla kwasu. Tak jak hajmal pisała zwykły kwas w nadmiarze i nie przetworzony nas truje ale nie powoduje poronienia. Dlatego ja niezależnie od mutacji brała bym już tylko metyle. Stawiasz wszystko na jedną kartę. Gorzej z wysoką homocysteina bo ona odpowiada za trisomie. To samo z zastrzykami. Owszem tez mi reumatolog mówiła ze wypłukuja wapń ale nie powoduje poronienia i jedyne co to po ciąży masz dziury w zębach jak droga po zimie. :) dasz rady przeciez je naprawić :) steryd spowoduje że być może przytyjesz i urosną ci wąsy :) cóż ale nie powoduje poronienia i z wasami tez dasz sobie rady :) zatem do dzieła bo perespektywe masz jedna :D :*

@hajmal jak masz schizę to pisz śmiało. Ja przez całą ciążę miałam a w szpitalu byłam 6x ciągle coś za 1 razem był szew, za 2 rotawirus, za 3 podejrzenie wód, za 4 szarlaryna, za 5 skurcze a dopiero za 6 poród :) dla mnie to był najtrudniejszy czas w życiu bo juz reszta była za mną. Nie jesteś zatem jedyna :*

@nafoczka to ja nie biorę wg zwykłych witamin teraz tylko metyle w tym folian solgaru :) jak widać działa na mnie wszystko ładnie :) może nic się nie stanie jak będę brać je cały czas , ale kurcze piszą dziewczyny że można przedawkowac kwas to ja dalej nie rozumiem ten metylowany tez ? ;/
O kurcze heh ale trudno moge być szczerbata i miec wąsy byle urodzić zdrowego dzidziusia reszta sie zajmie medycyna estetyczna w najgorszym wypadku :D ciekawe czy mi wg lekarz da te zastrzyki...
No już się nie mogę doczekac żeby dostać zielone światło :) ale póki co wszystko idzie ku dobremu :) ;*

Nafoczka o to ladnie przeszlas. Dzieki za pocieszenie schizy to mialam/mam ogromne. Jutro mi lekarz sprawdzi szyjke, jak sie nie skrocila to bedzie dobrze. O innej mozlwosci wole nie myslec zeby sie nie stresowac.

Z tymi lekami to potwierdzam wlosy rosna jak glupie, mi o tyle nie wasy co wlosy na brodzie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Roxie, Funia pisala, ze lekarz jej powiedział wlasnie ze od zastrzyków mogą byc wady układu kostnego u dziecka. Sama nie wiem co o tym myśleć.

Margotka ja tez wlasnie biorę jedna tabletkę dziennie Folianu i mi wyszedł ponad normę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Roxie wow,super wiesci,ciesze sie razem z Toba.No i ta homocysteina,fiu fiu :rolleyes:
Tez sie zastanawialam jak to jest z tym kwasem foliowym.Nie badalam sobie mutacji,ale zbadalam homocysteine,rowniez byla podad 10,zaczelam brac folian solgaru,zobaczymy jaki bedzie efekt.Niestety B6 i B12 maz nie znalazl i kupil mi jakis B kompleks 50,ale to sa chyba zwykle,nie metylowanie.Ciekawe jak u mnie bedzie wygladac gdzies w polowie maja,napewno ja powtorze.

reklama
@Katarina91 z tego co wiem funia szuka innego lekarza :D miejmy nadzieję ,ze się mylił ...
@hajmal powiem mojemu M , żeby zakupił mi roczny zapas maszynek :D
@hona dziękuję :* dostałam zastrzyk energii do działania i jakoś lepiej mi na psychice , bo wreszcie coś pozytywnego :) Z tego co się naczytałam to najlepszy efekt jest jak się własnie bierze folian + te witaminy wtedy ponoć nawet do 70% spada u mnie poleciało momentalnie :) Metyle kupisz na allegro albo sklepach internetowych w polskich aptekach ciężko dostać

Do góry