reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Roxi to dobrze ze juz po wszystkim i ze sie dobrze czujesz. Kwas i metyle bierz nadal to witaminy tylko lepsze od zwyklych bo naturalne. W czasie ciazy rowniez je musisz brac choc mozna zamiast kazdej z osobna brac febibion ale o ile dobrze pamietam ma tylko kwas fol. metylowany a w prenatalu z nowej seri metylowane sa jeszcze b6 i b12 tylko trzeba sprawdzac czy na pewno to nowa seria.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Roxi to dobrze ze juz po wszystkim i ze sie dobrze czujesz. Kwas i metyle bierz nadal to witaminy tylko lepsze od zwyklych bo naturalne. W czasie ciazy rowniez je musisz brac choc mozna zamiast kazdej z osobna brac febibion ale o ile dobrze pamietam ma tylko kwas fol. metylowany a w prenatalu z nowej seri metylowane sa jeszcze b6 i b12 tylko trzeba sprawdzac czy na pewno to nowa seria.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Rozumiem :) a biorąc te witaminy nie spadnie mi całkiem ta homocysteina do 0 ? :O przez niecały miesiąc spadła tyle że w szoku jestem

Fajnie Roxie , że jest dobrze.
Ja byłam właśnie na wizycie kontrolnej i wszystko się ładnie wyczyscilo, także nie będę miała już łyżeczkowania. Kamień z serca [emoji3] teraz niech tylko przyjdzie @
Mam pytanie o ta metylowa postać. Czy zdrowym osoba one tak samo się wchłaniają? Moja trenerka mówi żebym takie brała ale gdzieś czytalam ze obecnie zdania są na ten temat podzielone

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Fajnie Roxie , że jest dobrze.
Ja byłam właśnie na wizycie kontrolnej i wszystko się ładnie wyczyscilo, także nie będę miała już łyżeczkowania. Kamień z serca [emoji3] teraz niech tylko przyjdzie @
Mam pytanie o ta metylowa postać. Czy zdrowym osoba one tak samo się wchłaniają? Moja trenerka mówi żebym takie brała ale gdzieś czytalam ze obecnie zdania są na ten temat podzielone

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
No to fajnie że obejdzie się bez zabiegu :) sprawdzaj tez bete czy spadła całkiem :)
hm nie mam pojęcia ja wcześniej nie brałam a teraz widać różnicę w wynikach :) tylko ja mam mutację nie wiem jak z osobami bez

@roxie123 no mówiłam ze szpital wypas :)
Dobrze ze u ciebie ok :) co do bzykania to sądzę że wszystko od ciebie zależy ale 2 tyg bym poczekał żeby jakiejś bakterii nie złapać. Homocysteina spadła ci pięknie :* a metyle bierz dalej i prztnajmniej do końca 1 trym czego Ci zycze :*

@Baslan piękna istota :)

@hajmal tez ciągle cie wywołuje i co? :) no to na kiedy ten termin :)

Roxie to super wiadomość! Czyli niedługo będziesz mogła zacząć starania? A homocysteina tez super Ci spadła!
Ja dzisiaj odesłałam materiał do badania genetycznego... cos mam przeczucie ze wyjdzie jakaś mutacja...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@nafoczka ło matko gdzie ja wytrzymam 2 tyg :D będę uważać ;p bo za chwile znowu @ kolejna ... ale chyba już w następnym cyklu będziemy coś działać :) jeeju tak się cięszę że wszystko powoli wraca do normy :) umówiłam się na kolejną wizytę i mam na 2 czerwca dopiero ale no
@Katarina91 no właśnie jestem w szoku ,że tak spadła i to w tak krótkim czasie :) ale cieszę się bo własnie coraz bliżej starań :) Czemu tak sądzisz ,że wyjdzie coś ? może akurat nic nie wyjdzie :) daj znać po wynikach

Roxie myśle tak, bo kwas foliowy wyszedł mi ponad normę a nie przekraczałam zaleconej dawki. Dam znać, wyniki maja byc w ciagu10-14 dni

reklama
U mnie jest od 4 do 18 a ja mam 24... No ale zobaczymy co wyjdzie w genetycznych. Podobno za dużo kwasu foliowego moze powodować autyzm. Za mało źle, za dużo niedobrze ...

Do góry