reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka co za glupie babska ,zamaist same wyjsc z propozycja zebys weszla to jeszcze sie afiszuja tym ,ze sa chore i moga zarazic
A swoja droga to przychodnia tez nieodpowiedzialna [emoji53]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluję nowym ciężaróweczkom :)

@mamcia2014 powiedz mi kochana, ile razy w tygodniu ćwiczysz i tylko skalpel 2 czy coś jeszcze? masz zdjęcia przed i po schudnięciu? Ja teraz mam przerwe w cwiczeniach bo byłam chora i Misiu też ale niedługo wracam i mam zamiar ostro dać sobie wycisk.

Nafoczka dramat z tą sytuacją w przychodni. Mnie za to wkurza jak ide do szczepienia z dzieckiem i drzwi na zdrowe dzieci są zamknięte i trzeba przejsc korytarzem przez tłumy chorych ludzi. No krew nie wtedy zalewa.

Dziewczyny ja jestem w szoku bo mi na chrzciny Pani przysłała ofertę z menu za 140 i za 160zł. Wydaje mi się, że to dużo. Ile płaciłyście od talerzyka?

Ja zapłaciłam 95 zł. Robiliśmy w Wielkanoc i żeby później w domu nie musieć dodatkowo czegoś szykować, bo część przyjezdna wzięliśmy rozszerzony pakiet: obiad, tort i przystawki. Ale było tego tyle, że porozdawaliśmy jeszcze i sami zamroziliśmy sporo :-) Ciasto upiekła moja mama :happy2:

@MisiaMonisia dla Ciebie:

IMG_7477.jpg

Jakby co, mam sukienkę do sprzedania ;-) ;)

Co do wesela, to my płaciliśmy 189 zł/os. na gotowe, alkohol w swoim zakresie. Ok. 85 osób było i koszt całkowity to ok. 28 tys.

Agatush, SUPER :biggrin2:
Roxy, GRATULUJĘ :biggrin2:

Moja Kaja też do tej pory przeżywa wizyty a najbardziej wyjścia. W nocy po kilka razy z płaczem się budzi lub popłakuje przez sen ....:baffled: dzisiaj byłam u fryzjera a Kaja u teściów...razem z dojazdem wyszło prawie 4 godz. Już 2 razy płakała przez sen...:sorry:
Aleeee.... już drugi wieczór zasnęła sama w łóżeczku. Oczywiście utuliłam ją najpierw i zaśpiewałam kołysankę, żeby się wyciszyła i do łóżeczka. Pokręciła się, coś pogadała i zasnęła :rofl2::-) :) Oby tak dalej &&&&

Załączniki

• IMG_7477.jpg
    IMG_7477.jpg
    150,5 KB · Wyświetleń: 552
Ostatnia edycja:
OneMoreTime Dziekuje za zdjęcie :)
Co do sukienki to chętnie bym odkupila......ale gdzie z Ciebie na mnie :o Jesteś szczuplutka.....a ja :/
Ale takie właśnie sukienki mi się podobają ;)

Dziewczyny mam problem z Alą bo od jakiegoś tygodnia bardzo niespokojnie śpi. Jak była malutka to tak twardo spala, że na jedzenie jej dobudzić nie mogliśmy a teraz jak ją odkładam do łóżeczka to po 5 min się zaczyna - wiercenie, kopanie, machanie łapkami (przez co potrafi się podrapać po buźce), stękanie. To wszystko w trakcie snu bo jej to nie wybudza ale ja nie śpię całą noc i co chwila sprawdzam czy u niej wszystko ok. Chodzę jak zombie. Przez ostatni tydzień mieliśmy tylko jedną spokojną noc. W ciągu dnia jej drzemki są spokojne. Wasze maluchy też tak miały?

One Miałam bardzo podobną wiązankę :p Jak uda mi się wstawić zdjęcie, to wieczorem pokażę.

Ja się nie zdecydowałam na zakup sukienki, wolałam pożyczyć. I tak mam mało miejsca w szafach.

nafoczka A nie masz możliwości zmiany przychodni? U nas zawsze były wydzielone 2 godziny w tygodniu na szczepienia i nie byli przyjmowani inni chorzy - a jeśli ktoś musiał być przyjęty, to umawiali na tuż przed zamknięciem poradni.

edit.
Magdalena Ja bym obstawiała skok rozwojowy - zerknij sobie tutaj (czy też na inną stronę ze skokami rozwojowymi), zwłaszcza na obrazek. Burzowe chmury nad Wami - trzeba będzie przetrwać.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny poratujcie...
Odebralam wynik tsh a tam 3.5!! Ostatnio jak badalam (jakies 2 m-ce temu) mialam 3.4 wiec jeszcze uroslo. Biore Levothyroxine 50, myslice zeby zwiekszyc do 100? T4 z 12 uroslo do 17.
Dla tutejszych lekarzy wszystko jest w normie, do 4.5 jest ok nawet w ciazy.
Nie wiem co robic. Boje sie [emoji52]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny szukam uspokojenia. Od wczoraj coś mnie rozkłada - kaszel, katar, dreszcze, temperatura powyżej 38 stopni, staram leczyć się domowymi sposobami, ale boję się ze to przeziębienie zaszkodzi Maluszkowi [emoji22]

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@agatush zdrówka, ja piłam sok z malin i mleko z miodem i czosnkiem. Załatwiłam się tak w 35tc i po tygodniu samodzielnego leczenia skończyło się na antybiotyku, małej nie zaszkodziłam. Jak przez tydz. Ci nie przejdzie to idź do lekarza.

@OneMoreTime ładna sukienka, też lubię proste wzory i fasony :)

@witch84 jeśli to skok to musimy ten miesiąc przetrwać, dzięki :)

Do góry