reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hellloo Dziewczynki!
Napiszę szybko co u mnie bo na chwilę dopadłam do komputera.
Dzisiaj wizyta u mojej ukochanej Baś...
I delikatnie mówiąc mam mieszanie odczucia co do tego całego planowania ciąży. :(
Mam za wysoką homocysteinę, za mało kwasu no i od razu zaleciła mi metylowaną formę. (Wiecie może w którym dniu cyklu powinno robic się homocysteinę?)
Do tego mialam usg piersi i mam odczynowy węzeł chłonny... Nie kazała się tym przejmować, ale mnie martwi :(
Kurcze jakoś zdołowała mnie ta wizyta :(

Hellloo Dziewczynki!
Napiszę szybko co u mnie bo na chwilę dopadłam do komputera.
Dzisiaj wizyta u mojej ukochanej Baś...
I delikatnie mówiąc mam mieszanie odczucia co do tego całego planowania ciąży. :(
Mam za wysoką homocysteinę, za mało kwasu no i od razu zaleciła mi metylowaną formę. (Wiecie może w którym dniu cyklu powinno robic się homocysteinę?)
Do tego mialam usg piersi i mam odczynowy węzeł chłonny... Nie kazała się tym przejmować, ale mnie martwi :(
Kurcze jakoś zdołowała mnie ta wizyta :(
Hej Angelka123!

Głowa do góry!!! No co Ty!!! Ja też miałam za wysoka homocysteine grubo powyżej 15 i znikam do 7,5 - to jest naprawdę bardzo istotne żeby była w normie. Nie załamuj się tylko do dzieła!!!

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kat ja od 36 tc miałam AFI 5, ale mój lekarz uważał że to na granicy i to jeszcze norma, dopiero w 38 tyg jak potwierdził hipotrofię to stwierdził, że nie ma na co czekać i wywołał mi poród. Trzymam kciuki za czwartkową wizytę i aby wody poszły w górę.

Gloria wiem co to katar u takiego maluszka, mieliśmy już 2 razy. U nas pomagała woda morska - Sterimar a po 5 minutach odciągałam jej gilki katarkiem, byłam w szoku jakie wielkie gile mieszczą się w takim małym nosku. Do tego pod nokiem jak już usnęła smarowałam troszkę maścią majerankową. Do tego pod materacyk w łóżeczku włożyłam jej zwinięty kocyk aby było troszkę wyżej. I codziennie spacer :) Zdrówka życzę.

Witch widziałam fotki, gratuluję małej szachistki :D

Angelka jaki poziom homocysteiny ci wyszedł? Ja przed ciążą miałam 10, po 3 miesiącach brania kwasu foliowego i femibionu spadła do 7 i przy takim poziomie zaszłam w ciążę. Mój lekarz nie mówił, że mam zbadać poziom w jakimś konkretnym dniu cyklu.
Do tego przed planowaniem ciąży byłam u onkologa chirurga bo kilka lat temu miałam usuwanego włókniaka z prawej piersi i okazało się, że włókniaki wróciły, tym razem mam ich 6 - 2 w jednej piersi i 4 w drugiej, ale zrobiłam biopsję i powiedział, że mam się nie przejmować i zachodzić w ciążę. Tylko muszę regularnie robić usg. Więc skoro lekarz mówi, że jest ok to tak jest :)

Alza a co u was? Byłaś już ze Stasiem na drugim szczepieniu?

Witam dziewczyny,
parę dni temu krwawilam jednak nie poszłam do lekarza :-( jak poszliśmy z chłopakiem na wizytę kontrolna (dodam że na poprzedniej wizycie było wszystko dobrze chociaż ciąża była na początku za mała jak to stwierdziła pani doktor) okazało się ze nasz dzidziuś obumarl i organizm zaczą go wtedy wydalac. Za dwa dni idę na oczyszczenie macicy po tym co zostało :-( Obwiniam siebie za to co się stało może nie wystarczająco o siebie dbala może coś zrobiłam nie tak :-(

Magdalena26 mam 10,7, B12 - 344 i kwas 9,52.
Z piersiami też mam jazdy w sumie odkąd zakończyliśmy karmienie.
Już trochę ochłonęłam i też stwierdziłam, że jakby było źle to by mi powiedziała :)

agatush no własnie dokładnie to mi kazała kupić :)
A ile czasu zbijałaś tą homocysteinę?
Nie pamiętasz, który to był dzień cyklu?
Kurcze, nie dopytałam no.

No i teraz nie wiem - kazała mi się starać już. Ale chyba powinnam odczekać aż spadnie ta homocysteina nie?

monika923
nie zrobiłaś nic złego. Przytulam!

Magdalena26 mam 10,7, B12 - 344 i kwas 9,52.
Z piersiami też mam jazdy w sumie odkąd zakończyliśmy karmienie.
Już trochę ochłonęłam i też stwierdziłam, że jakby było źle to by mi powiedziała :)

agatush no własnie dokładnie to mi kazała kupić :)
A ile czasu zbijałaś tą homocysteinę?
Nie pamiętasz, który to był dzień cyklu?
Kurcze, nie dopytałam no.

No i teraz nie wiem - kazała mi się starać już. Ale chyba powinnam odczekać aż spadnie ta homocysteina nie?

monika923
nie zrobiłaś nic złego. Przytulam!
No ja zbijalam ok 3 miesięcy :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry