reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzieki Madziu ze o mnie pamietasz :) dzis wyslalam prace do ostatecznego zatwierdzenia bo w weekend musze zawiezc. glownie na pisaniu mi mijaly ostatnie noce, codziennie do 3-4 rano, raz nawet do 5. mala rosnie jak na drozdzach, juz nosi 68 a mnie bola plecy od noszenia jej. w srode idziemy na drugie szczepienie. do wieczornych karmien dodaje jej esputicon bo ja straszne kolki meczyly. a po kropelkach jak reka odjal. pomalu zaczyna mi dokuczac siedzenie w domu i brak kontaktu z ludzmi. ani mala ani pies nie sa zbyt rozmowni a moj maz nie bardzo to rozumie...jak przychodzi z pracy to spi a ja dalej sama. a tak to nic ciekawego sie nie dzieje. w wolnych chwilach ukladam puzzle bo mam bzika na tym punkcie :)
Renia opowiadaj co u Ciebie a moze juz u was?
Sciskam wszystkie !

reklama
Hej dziewczyny ,ja bylam dzis znow u gina i moj pecherz bo to juz nie pecherzyk hehe ma 24 mm wiec to chyba juz duzo,tak cos czuje w pietach stracony cykl :/
W czwartek ide zobaczyc czy pekl.
W kazdym razie z moich objawow ktore opislam lekarzowi podejrzewa niedomoge drugiej fazy,nie zapamietalam jak to nazwal
Mam zrobic badania jutro z krwi
Progesteron
Estradiol
Prolaktyne
I tsh jeszcze sprawdze sama od siebie
Ale lekarz w ciemno dal mi luteine pod jezyk
I od 3dc clo na owulacje
Mam pytanie odnosnie tego clo,czy ktoras z Was brala i czy to jest takie "bezpieczne" stymulowanie?

Funia ja bralam clo ok rok. ale dobrym przykladem nie jestem bo u mnie zrobilo wiecej szkody niz pozytku. w skrocie- 1 ciaza biochemiczna, 1 pozamaciczna i 20kg na plusie...plus olbrzymia torbiel bo moje pecherzyki rosly na clo ale nie pekaly. ale slyszalam ze niektorym clo pomaga.

MisiaMonisia po pierwsze gratuluje pierwszego dnia w pracy :*
A.u nas na liczniku 35tc skonczony. Do tej pory na usg bylo wszystko dobrze. Pomiary byly rowne. Do wczoraj. Dr kazal sie nie martwic, Magdalena mnie uspokaja (chwala jej za to), ze dwa tyg to normalne , ze synek bedzie.dlugi i chudy (dr tez tak twierdzi) a ja panikuje. Za tydz ostatnia wizyta. Potem co dwa dni ktg w szpitalu. Jak bedzie dobrze to tylko mam przyjezdzac. Jak by sie cos dzialo to wtedy mnie zostawia. Do tego 2x w tyg przyjezdza polozna. Dzis ma byc to z nia o tym porozmawiam.

Funia ja w obecnej ciazy jestem po stymulacji lametta. Zaszlam w 4 cyklu. Ja problemow z jajeczkowaniem.nie miałam ale dr stwierdzil że beda lepszej jakosci po stymulacji.

Kwiatuszku mój Stasiek miał brzuszek 2 tygodnie mniejszy, ale nawet się tym za bardzo nie przejęłam. Urodził się wielki, 62 cm długi, 3710 g. Teraz dochodzi do 7 kg! A ma dopiero 2,5 miesiąca! Do tego urodził się pokryty jakąś mazią chatakerystyczną dla wcześniaków i lekarze zarzucili mi, że źle podałam datę om. Tylko to jest niemożliwe, bo ja od dwóch kresek mam badania hcg, byłam na usg genetycznym w 12 t.c. i tam było wszystko w normie. Dzieci tak jak i ludzie na ulicy, jeden gruby, drugi niski, trzeci ma odstające uszy. Będzie dobrze :-)

Alza oby i tak bylo w naszym.przypadku. ja licze na.ponad 3 kg bo cc bede miec w 38tc wiec dziecko automatycznie bedzie mialo mniejszą wage. Oliwia byla z 41 tc z waga 3,720 i 54 cm. Wiec na tyle nawet nie.licze.

Kwiatuszek - spokojnie. Mlody moze bgc tez dorodnym brzdacem. Moja cora ur 2 dni przed terminem miala 3600 a syn urodzony w 38 tyg ciazg z waga ponad 3700. Drugie dziecko podobno jesf wieksze i jeszcze chlopak. Nie martw sie. Moj tez nie miam idealnych whmiarow na usg. Tylko u mnie chyba kosc udowa byla mniejsza prawie o 2 tyg. A mlody jest dlugi i pulchniutki caly rownomiernie. I nozki ma raczej dluzsze niz krotsze[emoji6]

Kwiatuszku u Wikiego mojego też się coś nie zgadzało, coś z brzuszkiem a potem się okazało, że nie było się czym przejmować.
Wszystko będzie ok .

Hej ja dziś obolałe mięśnie mam jednak przerwa w ruchu zrobiła swoje :)

Olasec no to nie wiem czemu nie spadasz z obwodów i wagi ja jak zaczęłam tyc to mi wykryto tarczyce czego nikomu nie życzę bo trudno przy tarczycy wagę utrzymać na razie mi się udaje ale nie wiem na jak długo. A dużo ważysz bo mi umknęło chyba .

Mamcia wczoraj zrobiłam skalpel, przedwczoraj biegałam 3 km. Dzisiaj planuję brzuszki + tańce z mopem, bo Olek pojechał do żłobka. Mój zgubiony przy biegunce kilogram niestety już wrócił :-( ale nie poddajemy się, walczymy dalej :-)

reklama
mamcia waże 56 kg, ale jeszcze pół roku temu ważyłam 50 kg przy wzroście 160 cm. Niby nie jestem gruba ale nie podoba mi się moje ciało za bardzo. Owszem są plusy ćwiczeń bo mam dużo lepszą kondycje i lepsze mięśnie ale jednak tłuszczyk mam. Tak jak pisałam zaczynam pić wode, regularnie jeść i jak po miesiącu nie będzie lepiej to ide zrobić badaia w kierunku tarczycy bo ciągle o niej myśle.

Do góry