reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza 2 kg to już znak , że coś zaczyna się zmieniać ja na początku słabo spadalam z wagi a potem jak ruszyła to nie wiem kiedy i 10 kg poszło.

Jak spedzacie sylwka? My w swoim gronie u teściów my szwagier z rodziną ,ciotka męża i jej córka z dziećmi no i jej syn. I kupiłam sukienke taka prostą i fajną w kolorze czerwonym pierwszy raz mam czerwoną kiecke, ale jest bombowa :)Niby prosta, ale trochę elegancji też ma w sobie.

reklama
Mamcia ten 1 kg to zalegający w jelitach mak ;-) Ja ostatnio nie ćwiczyłam, bo miałam na zmianę dzieci chore, sama byłam chora, ale teraz już robię skalpel i ćwiczenia na brzuch. W skalpelu nie potrafiłam zrobić jednego ćwiczenia, a po przerwie jakoś poszło :-) U mnie bilans łącznie -2 od początku. To nie jest dużo, ale od czegoś trzeba zacząć.

Renia ja miałam ten problem, że się ani Olek, ani Staś nie chcieli za bardzo rodzić. Z Olkiem pogubiłam się na koniec w tygodniach. Odetchnęłam z ulgą po 37 t.c. i przestałam to kontrolować. Akurat przeprowadzaliśmy się do nowego domu. Cały dzień dźwigałam graty i wieczorem miałam już regularne skurcze. Pół ciąży chodziłam z rozwarciem, na ostatniej wizycie miałam już na luźne dwa palce chyba. Jak trafiłam do szpitala, to było na 5 cm. Olek urodził się 11 godzin po przyjęciu, z czego przynajmniej 5 godzin chodziłam po korytarzach. Staś zrobił mi psikusa i chwilę przed terminem postanowił się nie ruszać. Poleciałam do szpitala. Zrobili mi ktg i powiedzieli, że od dnia wyznaczonego terminu mam się stawiać co drugi dzień na ktg. Po którymś razie lekarz stwierdził, że szyjka ani drgnęła i umówił mnie na test oksytocynowy. Podczas testu bardzo spadło tętno Stasia. Prawie wylądowałam na stole. Na szczęście jakoś się wszystko unormowało i mogłam rodzić sn. Ze względu na ten incydent z tętnem postanowili przyspieszyć poród. Od pierwszego podania oxy do porodu minęły 4 godziny :-) Jeszcze dodam, że jak leżałam dosyć długo w szpitalu na ocp, to dużo dziewczyn przychodziło "poczekać na poród". Żadna nie urodziła sn. Czasem lekarze robili cc.

Misia to faktycznie jakieś kosmiczne te wyniki :-(
Alza 2 kg to już znak , że coś zaczyna się zmieniać ja na początku słabo spadalam z wagi a potem jak ruszyła to nie wiem kiedy i 10 kg poszło.

Jak spedzacie sylwka? My w swoim gronie u teściów my szwagier z rodziną ,ciotka męża i jej córka z dziećmi no i jej syn. I kupiłam sukienke taka prostą i fajną w kolorze czerwonym pierwszy raz mam czerwoną kiecke, ale jest bombowa :)Niby prosta, ale trochę elegancji też ma w sobie.
Witam w klubie. Tez ze 4 dni nie cwiczylam bo Wikus chorował a do tego święta nie sprzyjały wiec spoko nie jesteście same :)
Ja po ciąży schudłam szybko 10 kg a potem to już stanęlo i wymagało wysiłku. Obecny bilans to -15 kg ostatnie 2 kg na skalpelu a plan -4 :D

Renia właśnie....niech maluszek wytrzyma te 3 dni ;)
Szczęśliwego rozwiązania życzę :*

Magdalena ..... moje dziecię tez nie lubilo leżeć na brzuszku....zaraz był krzyk :) A teraz śpi tylko na brzuszku :D

Dziś odebrałam wyniki z krwi i jestem załamana :/ Tsh prawie 7, cholesterol 205 (norma do 190), trójglicerydy 350! (Norma do 150).
Czeka mnie nie tylko wieksza dawka hormonów ale i dieta (o ile nie jakieś leki). Porażka.
Misia no to kiepsko :) zdrówka :*

Witam dziewczynki,wiem że jesteście niezawodne i odpowiecie mi na moje pytanie.Otóż wiecie że to mój pierwszy poród i tak się zastanawiam kiedy mam się zjawić w szpitalu dodam że jestem już w 40 tygodniu ciąży,dokładnie 39 + 1 t.c i od 2 nocy pobolewa mnie brzuch nisko tak jak na miesiączkę i od 2 dni chyba mi odchodzi czop taka galaretkowa ciemno brązowa wydzielina co mam zrobić powinnam już się wstawić w szpitalu i czekać cierpliwie w domu?
Renia trzymamy kciuki za dzidzie i ciebie ;) mój M urazil się zaraz po północy 01.01 i tylko dziewczynke przepuscil :)

Nafoczka wow super :)no ja nieśmiało po dzisiejszym ważeniu 11 kg mniej :)taki bilans jeszcze ze 4 kg i będzie gitara, ale ćwiczyć będę nadal bo to polubilam :)

mialam w tym roku najlepsze i najgorsze swieta Bozego Narodzenia po 2 latach kiedy mamma mi zmarla na chorobe nowotworowa i w miare pozbieralam sie z tego dowiedziwlam sie ze jestem w ciazy masakra tak sie cieszylam jednak szczescie nie trwalo dlugo umowilam sie na wizyte 2 styvznia z ginekologiem na usg zeby zobaczyl niestety nue doczekalam sie z radosci siostrom moim powiwdzialam ze jesten w ciazy badania beta hcg to wykazaly i one mie opieprzyly ze sie nie mowi bo sie zapeszy zaczely mowic o poronienuach itp i wyobrazvie sobie ze w 2 dxien swiat dostalam bolesci potem krwawien niestety trafilam do szpitala lekarze stwierdzili ze jest to wczesna ciaza wiec nie bedzie trzeba robic zabiegu okazalo sie nastepnego dnia ze jednak trzeba bo nie wyszlo ze mnie wszysyko a lekarz przy badaniu usmiechnal sie i z szyjki mi czesc jaja wyciagnal mowiac jakie piekne jajo dajmy to do badania hisyopayologicznego potem bylo tylko gorzej caly sztab kazal mi sie rozebrac na zabiegu uspali mnie i juz niczego nie pamietam po zabiegu okropne bole skurcze gorsze od miesiaczki mam dosc jak to przezyc teraz mam. Staralam sie z mezem prawie rok o dziecko i gdy juz zaszlam w ciaze musialam sie z nia szybko pozegnac:///

mialam w tym roku najlepsze i najgorsze swieta Bozego Narodzenia po 2 latach kiedy mamma mi zmarla na chorobe nowotworowa i w miare pozbieralam sie z tego dowiedziwlam sie ze jestem w ciazy masakra tak sie cieszylam jednak szczescie nie trwalo dlugo umowilam sie na wizyte 2 styvznia z ginekologiem na usg zeby zobaczyl niestety nue doczekalam sie z radosci siostrom moim powiwdzialam ze jesten w ciazy badania beta hcg to wykazaly i one mie opieprzyly ze sie nie mowi bo sie zapeszy zaczely mowic o poronienuach itp i wyobrazvie sobie ze w 2 dxien swiat dostalam bolesci potem krwawien niestety trafilam do szpitala lekarze stwierdzili ze jest to wczesna ciaza wiec nie bedzie trzeba robic zabiegu okazalo sie nastepnego dnia ze jednak trzeba bo nie wyszlo ze mnie wszysyko a lekarz przy badaniu usmiechnal sie i z szyjki mi czesc jaja wyciagnal mowiac jakie piekne jajo dajmy to do badania hisyopayologicznego potem bylo tylko gorzej caly sztab kazal mi sie rozebrac na zabiegu uspali mnie i juz niczego nie pamietam po zabiegu okropne bole skurcze gorsze od miesiaczki mam dosc jak to przezyc teraz mam. Staralam sie z mezem prawie rok o dziecko i gdy juz zaszlam w ciaze musialam sie z nia szybko pozegnac:///
Zosia to bardzo trudne i każda z nas miała w życiu takie swieta ale z pewnością wszystko jakos się ułoży :)
Nafoczka wow super :)no ja nieśmiało po dzisiejszym ważeniu 11 kg mniej :)taki bilans jeszcze ze 4 kg i będzie gitara, ale ćwiczyć będę nadal bo to polubilam :)
Mamcia to wszystko zależy ile przytyłas w ciąży. Ja dość sporo bo 18 kg dlatego mam postanowienie 15+4 to bilans mi wyjdzie na -1 :D ale teraz są najcięższe kilogramy uff ale obie ciążę tak tylam
Ja chwilowo musze przerwę bo po chorobie chłopaków przyszedł czas na mnie i gardło mam zawalone razem z nosem :/

Nafoczka ja w ciąży utylam 6 kg po ciąży ważyłam tyle co dziś ja tyje z powodu leków -wzmozony apetyt i z powodu tarczycy chorej na czas ciąży leki odstawialam i nie przytylam duzo a odkąd tarczyce mam tsh poniżej 3 to zaczelam chudnac.

Witch ale brat mimo leków musiał być na diecie?
Mnie to wykańcza mój nałóg - słodycze :/
Dziś nie zjadłam nic słodkiego....czas z tym skończyć!

Zosiak bardzo mi przykro. Zostań z Nami.

Zosiak bardzo mi przykro ,mam nadzieje ,ze nastepne Swieta beda szczesliwe

Dziewczyny bylam wczoraj u gina 11dc i duzy pecherzyk,gin powiedzial ,ze owulacja lada moment
Nie wiem kiedy test powinien byc pozytywny,ale ani wczoraj ,ani dzis nie jest,hmm w poniedzialek znow mam wizyte,wiec zobaczymy czy peknal moj pecherzyczek
Moze ten rok zakonczy sie dla nas szczesliwie ,po tych wszystkich niepowodzeniach

reklama
Zosiak bardzo mi przykro ,mam nadzieje ,ze nastepne Swieta beda szczesliwe

Dziewczyny bylam wczoraj u gina 11dc i duzy pecherzyk,gin powiedzial ,ze owulacja lada moment
Nie wiem kiedy test powinien byc pozytywny,ale ani wczoraj ,ani dzis nie jest,hmm w poniedzialek znow mam wizyte,wiec zobaczymy czy peknal moj pecherzyczek
Moze ten rok zakonczy sie dla nas szczesliwie ,po tych wszystkich niepowodzeniach
Test pozytywny wyjdzie ci najwcześniej 10 dni po pęknięciu pęcherzyka woec jeszcze trochę :)

Nafoczka ja w ciąży utylam 6 kg po ciąży ważyłam tyle co dziś ja tyje z powodu leków -wzmozony apetyt i z powodu tarczycy chorej na czas ciąży leki odstawialam i nie przytylam duzo a odkąd tarczyce mam tsh poniżej 3 to zaczelam chudnac.
No widzisz :) to ja miałam co zrzucać z głupoty a ty masz tarczyce :)

Życzę wszystkim szczęśliwego i zdrowego 2017 !! ♡♡♡

Do góry