reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Linka Chciałabym powiedzieć - daj sobie czas. Ale w Twojej sytuacji powiem - działajcie i przyjmijcie to, co Wam los da. Chyba nie chciałabyś kiedyś mieć do siebie pretensji, że nie zaczęłaś starań wcześniej? Bo czas w Waszym przypadku ma ogromne znaczenie. No i najważniejsze - większość lekarzy jest zdania, że jak się zajdzie w ciążę zaraz po poronieniu, to łatwiej ją utrzymać - bo organizm nie zdąży jeszcze zauważyć, że ciąży nie ma, a hormony działają. Posłuchaj serca :)

OneMoreTime Ja sobie odpuściłam organizowanie wystawnych przyjęć ;-) Jak nie mam czasu czegoś zrobić - to po prostu to zamawiam. A i tak najczęściej podczas takiej imprezy ciężko na chwilę usiąść - a to coś podgrzać, komuś talerzyk wymienić, a to coś się rozlało. A to kawa/herbata itp. :)

reklama
OneMoreTime mnie czeka Wigilia i święta bo zaprosiliśmy teściów może to nie zbyt duża impreza bo tylko na 4 osoby, ale wcześniej nie robilam świat w domu mam nadzieję, że wszystko się uda nie będę szykować dużo bo potem i tak zostanie coś, na Wigilię po troszku wszystkiego, a na święta jakieś mięsko, do tego bigos i sałatki zobaczymy jak to będzie :)

Linka Chciałabym powiedzieć - daj sobie czas. Ale w Twojej sytuacji powiem - działajcie i przyjmijcie to, co Wam los da. Chyba nie chciałabyś kiedyś mieć do siebie pretensji, że nie zaczęłaś starań wcześniej? Bo czas w Waszym przypadku ma ogromne znaczenie. No i najważniejsze - większość lekarzy jest zdania, że jak się zajdzie w ciążę zaraz po poronieniu, to łatwiej ją utrzymać - bo organizm nie zdąży jeszcze zauważyć, że ciąży nie ma, a hormony działają. Posłuchaj serca☺

A Ty masz dzieci czekałas czy odrazu sie staralas ?

U mnie już dwójka przedszkolaków. Starałam się od razu po pierwszej @. Udało się wówczas w drugim cyklu starań (czyli 3 miesiące po poronieniu w 11tc i zabiegu). Z tymże u mnie przyczyna jest nieznana - wszystkie wyniki miałam dobre.

Witch dziekuje za odpowiedz dajesz nadzieje, maz mowi zeby sluchac lekarzy i po miesiacu juz probowac chciala bym ale boje sie bardzo ze to sie poworzy :(

Linka ja też się bałam panicznie i czekałam nie wiem na co ,a teraz trochę żałuję bo moglabym teraz mieć dwójkę dzieci z mojego doświadczenia wynika , że warto spróbować teraz mam jednego kochanego synka i dopiero jak go urodzilam zdałam sobie sprawę ile czasu zmarnowalam ze strachu a ciąża przebiegła praktycznie ksiazkowo i chyba warto wierzyć, że będzie dobrze i zaryzykować do odważnych świat należy życzę Ci jak najlepiej kochana ,psychicznie też musisz być gotowa to fakt ,ale mówię ci o sobie bo ja czekalam w sumie 7 lat z kolejną ciąża, a gdybym tak się nie bala i odważyła to pewnie mialabym dwójkę dzieci teraz.

Linka ja też się bałam panicznie i czekałam nie wiem na co ,a teraz trochę żałuję bo moglabym teraz mieć dwójkę dzieci z mojego doświadczenia wynika , że warto spróbować teraz mam jednego kochanego synka i dopiero jak go urodzilam zdałam sobie sprawę ile czasu zmarnowalam ze strachu a ciąża przebiegła praktycznie ksiazkowo i chyba warto wierzyć, że będzie dobrze i zaryzykować do odważnych świat należy życzę Ci jak najlepiej kochana ,psychicznie też musisz być gotowa to fakt ,ale mówię ci o sobie bo ja czekalam w sumie 7 lat z kolejną ciąża, a gdybym tak się nie bala i odważyła to pewnie mialabym dwójkę dzieci teraz.
Kochana nie zma Cie ale bardzo Ci dziekuje za te slowa to wazne dla mnie tym bardziej ze maz chce probowac i mowi ze co nam pisane to nam dane bedzie Ty mnie doskonale rozumiesz ja tez bardzo chce ale boje sie. Widze jednak po twoim dos ze nie warto ze bedzie dobrze tylko trzeba w to wierzyc i moze sie uda jeszcze raz zobaczyc dwie kreseczki a potem bicie sersuszka dziekuje Ci jeszcze raz :)

Linka nie ma za co od tego tu jesteśmy żeby razem coś uradzic podpowiedzieć i opowiedzieć warto próbować mimo przeciwności bo potem czas i tak upłynie a przez ten czas może nas czekać coś wspaniałego.

Linka nie ma za co od tego tu jesteśmy żeby razem coś uradzic podpowiedzieć i opowiedzieć warto próbować mimo przeciwności bo potem czas i tak upłynie a przez ten czas może nas czekać coś wspaniałego.
No wlasnie dobrze mowisz ja po slubie czekalam i teraz zaluje ze tak dlugo bo moze inaczej by sie moje zycie ulozylo ale coz czasu nie cofne a tj mowisz strach bedzie nam juz zawsze towarzyszyl i z tym juz nic nie zrobimy

reklama
Linka-Paulinka
Ja tez "swiezo po" bardzo sie balam i zastanawialam sie czy to dobry pomysl,ale wieksza czesc mnie byla za tym zeby probowac po pierwszej,oczywiscie najpierw porobilam badania.
A w sumie wcale nie jest powiedziane,ze sie uda od razu.
Ja przynajmniej teraz lepiej poznaje siebie;)
Zauwazylam tez ,ze duzo mocnej oczuwam deuga faze cuklu,ale czytalam,ze wiele dziewczyn tak ma i czesto mysla ,ze sie udalo;)

Do góry