reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam serdecznie nowe Aniolkowe mamusie.
Bardzo mi przykro z powodu waszych strat, tule cieplo i zapraszam do nas na dłużej dziewczyny tutaj są wspaniałe zyskacie wsparcie i być może nowe nadzieje bo wiele mam Aniołkow doczekało się potem cudownych pociech w tym i ja . Poronilam dawno bo w 2007 roku a na wątku jestem od 2009 dopiero wtedy odkrylam ten wątek i otworzyłam się, potem zaczęłam przygotowanie do kolejnej ciąży, niestety się rozchorowalam i musiałam czekać jeszcze dłużej, aż w końcu w 2014 roku urodziłam zdrowego synka .
Czekałam długo, ale było warto.
Życzę Wam zdrowych pociech i wszystkiego co najlepsze.

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie... Dobrze jest mieć kogoś kto nas rozumie:(
Ja czekam obecnie na wizytę u mojego lekarza. Kontrole mam wpisana na karcie ze szpitala 2 tyg. od zabiegu, wizytę mam w środę wiec wcześniej, ale przestałam już krwawic, myślę ze fizycznie wszystko się zagoiło.
Znalazłam listę badań które zamierzam zrobić, są dość drogie, ale nie będę biernie czekać na to co może się wydarzyć przy kolejnej ciąży jeśli tylko udałoby się w nią zajść. Chce być przygotowana, ale przede wszystkim chce wiedzieć dlaczego moja Kropeczka uznała że jeszcze nie czas na nią.
Czy mozesz powiedziec jakie badania bedziesz sobie robic ?

Witam Aniołkowe Mamy, dla waszych maleństw [*]. Zostańcie z nami :)

Kitki Nutramigen to nasze trzecie mleko, po NAN mieliśmy przez 10 dni Enfamil 0-Lac, który nic nie pomógł i pediatra dała nam Nutramigen, bo podobno jest dobry na kolki. Pierwsze dni na nim to jakiś koszmar, śmierdzi i smakuje strasznie. Ala wzięła 3 łyki i wypluwała wszystko, weekend mieliśmy koszmarny, nie spała i płakała non stop. Dopiero dzisiaj jest lepiej, oby to paskudztwo jej pomogło.
Za tydz. w pn mamy wizytę w poradni patologii noworodka, zobaczymy co mi neonatolog poleci.

Alza u nas zielone gile po kropelkach przeszły, teraz raz dziennie czyszczę jej nosek przed snem i coś tam wyciągnę ale już białe więc niegroźne :) W piątek mamy szczepienie 5w1 i na rotawirusy, boję się jak Ala zareaguje.

Magdalena nie doczytałam o szczepieniu i pytałam w pw :-) My idziemy jutro na tradycyjną szczepionkę. Też się boję, jakieś mam złe przeczucia...
A na rota dlaczego szczepisz?

Witajcie dziewczyny!

Magdalena Nie byłabym pewna, że Nutramigen na kolki pomoże... To chyba trzeba po prostu przetrwać. Jak bardzo źle reaguje na to mleko, to na początek może spróbuj dodać tego wcześniejszego mleka (zamiast 1 miarki nutramigenu, 1 miarka enfamilu). Ja nawet nie czułam, że to śmierdzi :p A młody jak miał kolki, tak i dalej miał (ale przestał mocno ulewać i zniknęły mu suche czerwone plamy).

AA i powiem Wam, że nie warto tak się stresować tymi szczepieniami. A przede wszystkim nie szczepić jak dziecko jest podziębione, bo potem nie wiadomo skąd gorsze samopoczucie.

To ja z zabiegiem miałam więcej szczęścia, bo nie miałam nawet czasu pomyśleć o tym co się stało. O 13.20 miałam umówioną wizytę, a o 15 miałam zabieg - a o 17 poszłam do domu... Nikt mi nie kazał czekać 2-3 dni, jedynie został zawołany drugi lekarz na potwierdzenie.

Linka-Paulina mi kazali zrobić
- TSK ( max 2.5 ) jeśli kjest powyżej trzeba obniżyć
- CMV
- Toxoplamoza IgG, IgM
- Chlamydia trachomatis ( podobno można się zarazić nawet w autobisie )
- Przeciwciała antykardiolipinowe
Lekarz mówił jeszcze o mutacji MTHFR, robi się w przypadku nie donoszenia żadnej ciąży.

Ewi Ja bym przy okazji zbadała jeszcze prolaktynę oraz zrobiła wymaz z kanału szyjki: posiew ogólny, Chlamydia, ureaplasma, mycoplasma, candida i ewentualnie: trichomonas, neisseria.

Dziekuje
Linka-Paulina mi kazali zrobić
- TSK ( max 2.5 ) jeśli kjest powyżej trzeba obniżyć
- CMV
- Toxoplamoza IgG, IgM
- Chlamydia trachomatis ( podobno można się zarazić nawet w autobisie )
- Przeciwciała antykardiolipinowe
Lekarz mówił jeszcze o mutacji MTHFR, robi się w przypadku nie donoszenia żadnej ciąży.

reklama
Do góry