reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny ;) a propo ćwiczeń to ja już od 1 listopada ćwiczę z chodakowska na początek skalpel 3 dni pozniej kilkera zrobiłam po nim oczywiscie chodzic mie mogłam bo dostałam zakwasów na łydce i przez weekend nie ćwiczyłam . Wczoraj skalpel robiłam a dzisiaj extra figurę ! Wszystko z YouTube . Daje radę i jest mi coraz lepiej się utrzymać na macie !!! Bo wczesniej nie mogłam trzymać równowagi a podnieść nogę wymagało cudu !!! Wiec teraz z każdym dniem jest coraz lepiej a ćwiczenia są bardzo fajne . Pozdrawiam was .

Nic nie piszę bo nie ma co !!ale czytam i jestem z wami ;) [emoji851][emoji851][emoji851][emoji851]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja z cwiczen osobiscie wole mel b
Ja waze okolo 54-55 kg i przed ciaza cwiczylam okolo 3 razy w tygodniu.
Od sierpnia jak zaszlam w ciaze to zwyczajnie nie chcialo mi sie;)
Teraz powoli wracam do cwiczen,mam nadzieje ,ze nie na dlugo;)
Trzeba pamietac ze 30%to cwiczenia ,ale 70% stanowi nasza dieta☺️

Agatush tak u mnie zaskoczylo chwule po unormowaniu homocysteiny.Wczesniej strata za kazdym razem a jak tylko sie unormowala udalo sie szczesliwie urodzic zdrowa Kruszynke.W zasadzie udalo sie w cyklu w ktorym nawet lekarz obstawiam te nic z tego po temp przepisal leki ja je wykupilam i czekalam @ nie przychidzila,po zrobieniu testu prawie zeszlam na zawal ;)
Mam nadzieję że i u mnie zaskoczy :-) [emoji3] wybieram się na ponowne oznaczenie i działamy :-) obym za Twoim przykładem też została pozytywnie zaskoczona :-D

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

A no właśnie... wiem że przy tej mutacji wychodzi wyższa homocysteina... a u mnie mutacji brak, a homocysteina była podwyższona.... zastanawiam się czy to mogło miec wpływ na moje poronienia... kiedyś gdzieś czytałam, że podobno jeśli ktoś ma homocysteine powyżej 10 nie powinien wogóle starać się zachodzić w ciążę....zreszta moja lekarka też mi powiedziała, że zielone światło dostanę dopiero po zbiciu homocysteiny do poziomu między 9, a 8... co też na szczęście sie udało...
Agatush ja też miałam wyższa homocysteine ale i mutacje typuA. Na drugim wątku proponowalam ci zaglądnąć na
https://www.babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-przebieg-ciazy.80388/

tam mamy trochę faktów. Sam wysoki poziom homocysteiny stwarza ryzyko ZD

Alza tez myślę że jesteś zmęczona. Tez tak czasem mam. Przy dwóch chłopakach idzie czasem po całym dniu zwariować :)

Hej, ja co prawda nie zaczęłam ćwiczeń z Chodakowską, ale zaczęłam chodzić codziennie na basen. W przyszlym tygodniu chyba zacznę chodzić naprzemiennie na basen i siłownię ;) Chociaż smutno mi będzie samej chodzić:p
Jutro powtarzam wyniki tsh, a w poniedziałek endokrynolog!
Misia czyli z tą pracą jeszcze nic straconego:happy2:
Alza nic dziwnego, że jesteś zakręcona, trochę dużo jest na Twojej głowie.
Dżoł kiedy testujesz?
Witch dobre z tym Marcinkiem :laugh2:
Olasec Tyy chudzino, chciałabym mieć Twoją wagę:)
Angel, Renia kciuki za Was!
Pozdrawiam Was wszystkie:happy2:

Ja z cwiczen osobiscie wole mel b
Ja waze okolo 54-55 kg i przed ciaza cwiczylam okolo 3 razy w tygodniu.
Od sierpnia jak zaszlam w ciaze to zwyczajnie nie chcialo mi sie;)
Teraz powoli wracam do cwiczen,mam nadzieje ,ze nie na dlugo;)
Trzeba pamietac ze 30%to cwiczenia ,ale 70% stanowi nasza dieta[emoji5]

To nie ma znaczenia z kim się ćwiczy ! Najwazniejsze aby zacząć ruszać te grube tyłki ;) . Mel b też jest świetna a najfajniejszy jest jej brzuch !!![emoji85][emoji85][emoji85]

Agatush ja też miałam wyższa homocysteine ale i mutacje typuA. Na drugim wątku proponowalam ci zaglądnąć na
https://www.babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-przebieg-ciazy.80388/

tam mamy trochę faktów. Sam wysoki poziom homocysteiny stwarza ryzyko ZD

Alza tez myślę że jesteś zmęczona. Tez tak czasem mam. Przy dwóch chłopakach idzie czasem po całym dniu zwariować :)

Nafoczka dziękuję - studiuje właśnie tamten wątek.... O tym ZD to sama się domyślilam niestety, dlatego tak zależy mi na osiągnięciu jak najniższego poziomu homocysteiny [emoji381] [emoji382]

Nafoczka dziękuję - studiuje właśnie tamten wątek.... O tym ZD to sama się domyślilam niestety, dlatego tak zależy mi na osiągnięciu jak najniższego poziomu homocysteiny [emoji381] [emoji382]

Mój Maluszek miał podejrzenie ZD 1:35 a homocysteine zbilam z 9.6 na 5.5.
Trzeba walczyć

A wątek powstał pi to żeby zebrać informacje. Dziewczyny sa i często odchodzą a szukać informacji przy tylu stronach trudno więc ci wiem to piszemy :)

I wy jak coś wam przyjdzie do głowy to mi podeślijcie :p

Mój Maluszek miał podejrzenie ZD 1:35 a homocysteine zbilam z 9.6 na 5.5.
Trzeba walczyć
I tego się trzymam :-) że jest nadzieja i nie można się poddać :-) zresztą tutaj dziewczyny wszystkie jesteście wsparciem, inspiracja i nadzieja [emoji3] nawet mój mąż zauważył że jakoś inaczej się zachowuje... Że jestem spokojniejsza i pozytywniej nastawiona....

reklama
Hej, ja co prawda nie zaczęłam ćwiczeń z Chodakowską, ale zaczęłam chodzić codziennie na basen. W przyszlym tygodniu chyba zacznę chodzić naprzemiennie na basen i siłownię ;) Chociaż smutno mi będzie samej chodzić:p
Jutro powtarzam wyniki tsh, a w poniedziałek endokrynolog!
Misia czyli z tą pracą jeszcze nic straconego:happy2:
Alza nic dziwnego, że jesteś zakręcona, trochę dużo jest na Twojej głowie.
Dżoł kiedy testujesz?
Witch dobre z tym Marcinkiem :laugh2:
Olasec Tyy chudzino, chciałabym mieć Twoją wagę:)
Angel, Renia kciuki za Was!
Pozdrawiam Was wszystkie:happy2:

Ja też na basen zaczynam chodzić z moim M ale tylko w niedziele .
Kiedyś chodziłam na siłownie ale teraz jestm taka zmeczona po pracy ( pracuje 11 godzin ) a zwłaszcza teraz tak zimno i ciemno !!! I dlatego zaczełam cwiczyc w domu raczej w pracy . O wiele lepiej niż chodzenie na siłownie jak się nie miało chęci a tak to z rana zrobie ćwiczenia i pozniej z czystym sumieniem wracam do domu .

Do góry