reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witch ja mówię o lekach, które bierze się rok, pod kontrolą dermatologa, są na receptę. Taka terapia na wiele obostrzeń, ale efekty są spektakularne.

reklama
Jeszcze żebym znała jakiegoś dobrego dermatologa w swoim mieście. Wg lekarzy to jest AZS lub pokrzywka idiopatyczna. Najczęściej przepisują sterydy - ale nie zamierzam niszczyć cery sterydami skoro nie ma po nich znaczącej poprawy.

alza mój młody miał fazę ze zaczął bić rączką jak był mały po twarzy, miał tak ze 2-3 lata, tłumaczenia nie pomagały az któregoś dnia dostał od dziadka w ryjka za to ze mu wymierzył policzek i to poskutkowało. Za każdym razem jak kogoś uwalił dostawał oczywiście delikatnie w ryjka podziałało po 3-5 razach i potem był spokój. To nie żadna patologia czy ze ktoś bije dziecko broń Boże ale pomaga

Witch ja mogę polecić profesora Kaszubę z Łodzi. Przyjmuje prywatnie w Dermedzie. Byliśmy u niego dwa razy. Błyskawiczna, trafiona diagnoza bez zbędnego gadania, leczenie wycelowane w punkt. Po stosowaniu jego zaleceń zmiany u Olka ustąpiły po tygodniu. Wcześniej bujaliśmy się pół roku po różnych lekarzach, ale po zalecanych lekach było coraz gorzej, do tego stopnia, że Olek pewnego poranka obudził się w całej zakrwawionej pościeli. Jeśli masz czas, to uważam, że naprawdę warto. No i nie wiem, jak daleko mieszkasz ;)

Hajmal no właśnie tak to jest z tym wychowaniem. Rodzice boją się ukarać dziecko, żeby czasem ktoś nie pomyślał, że to przemoc. W takich czasach żyjemy, że albo za dużo całujesz malucha (przemoc na tle seksualnym) albo dasz mu klapsa (znęcanie się nad dzieckiem). Nieżyczliwi tylko czyhają, żeby złożyć donos. Większości ludzi wydaje się, że dzieciom jest lepiej w domu dziecka niż z biednymi, ale kochającymi rodzicami. Nikt nie wpadł na pomysł, żeby pieniądze z utrzymania dziecka w domu dziecka przekazać na pomoc rodzinom. Pewnie nie zdajecie sobie sprawy, że odgórnie, przez rząd i odpowiedne ustawy w każdej gminie zostały powołane trójki, które mają za zadanie chodzić od domu do domu i sprawdzać, czy mieszkającym tam dzieciom dobrze się żyje! Jeżeli taka trójka jednogłośnie stwierdzi, że nie, to mają prawo odebrać dziecko rodzicom! Tak po prostu, z chwili na chwilę. Wystarczy, że spotka się trzech debili i nieszczęście gotowe.

Witch retinoidy potrafią zdziałać cuda na twarzy. Tylko jak nie masz dużych problemów to warto od zewnętrznych spróbować bo wewnętrzne mają dużo skutków ubocznych. Ja miałam kuracje Atre-derm, jest też Retin-A (tylko nie wiem czy nadal jest dostepny). Kuracje najlepiej przeprowadzić zima ze względu na mocne złuszczanie i fakt, że nie naraża się skóry na tak silne promieniowanie UV jak latem.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny za wasze rady dziś też probowal, ale go powstrzymalam zatrzymalam jego rączkę i mówiłam, że mnie to boli . Postaram się jakoś go tego oduczyc.

Witch też polecam Dermed w Łodzi, obecnie moja siostra jest ich pacjentką bo po 10 latach odstawiła tabletki antykoncepcyjne i cera odreagowuje tak, że nie może sobie z nią poradzić, nie pamiętam nazwiska lekarza ale leczenie daje radę.

Ja dzisiaj od położnej dowiedziałam się, że w szpitalu gdzie chcę rodzić jest takie obłożenie, że odsyłają do innych. Mam nadzieję, że jak powiem, że moim lekarzem prowadzącym jest ordynator porodówki to mnie nie odeślą, ale na wszelki wypadek zorientuję się jak to wygląda w profamili gdyby jednak mnie odesłali.
Alza nie bierzesz pod uwagę Profamili ?

Ostatnia edycja:
Magdalena biorę pod uwagę tylko Salve z powodu łatwego dojazdu. Jak mi przyjdzie rodzić w środku tygodnia o 15, to nie mam szans na dojazd gdzieś indziej. Poza tym tam pracuje żona mojego ginekologa jako neonatolog. Ogólnie coraz bardziej skłaniam się ku szpitalowi, w którym już rodziłam. Znam tam lekarzy, znam miejsce, jest zdecydowanie bliżej, niż do Łodzi... Salve potrzebuję jako koło zapasowe no i na wypadek, gdybym akurat w Łodzi zaczęła rodzić.
Co do odsyłania, to jeżeli jesteś pacjentką ordynatora, to wystarczy do niego zadzwonić w drodze do szpitala :) Nawet nie musisz mówić, że boisz się, że Cię nie przyjmą. Wystarczy trochę paniki, że to chyba już i że jedziesz i omatkoboska! :)

Mój czop jednak postanowił jeszcze trochę ze mną zostać :) Wtedy, co pisałam, to dwa dni odchodził po kawałeczku, ale teraz tfu tfu! Żeby nie zapeszyć ;) siedzi spokojnie na miejscu. Za to Stachu wariuje jak dzikusek. Mam wrażenie, że próbuje wyjść inną drogą, niż natura zaplanowała...

Gloria co u Ciebie? :)

Alza caly wieczor mialam skurcze i to nawet co 4-5 min ale tylko kilka bylo bolesnych reszta to takie spiecia brzucha. Marcyska tez skacze po calym brzuchu i raz dostaje w pecherz raz w watrobe a raz w zebro.
Moj maz juz caly rozdygotany walizke dopinal :) ale wlasnie sie wykapalam i znowu ustalo. Ta nasza mala sie z nas nabija...

reklama
Do góry