reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza wszystkiego co najlepsze dla Ciebie: )
No i zdrówka dla Was.

Ja już mam dziś dość Wiktorek szalał cały dzień bez drzemki miałam się wykąpać, a skończyło się na myciu i chyba zaraz odplyne miesiączka mnie meczy brzuch boli, a Wiktor ani myśli spać jutro się wykapie uloze włosy mamy imprezę na mieście jutro i w niedzielę będą zespoły jest wesołe miasteczko kiermasz i inne atrakcje. Buziaki laski i dobranoc: *

reklama
Mum, Hajmal dziękuję :D
Wczoraj jednak nie było tak źle... :) Po zbiciu gorączki Olek odzyskał siły, w południe, jak spał, spocił się jak nie wiem i do teraz ma temperaturę około 37 stopni :) Nie wiem, co to było, ważne, że przeszło :) Zaprosiłam na szybko teściów. Rodzice też mieli przyjechać, ale babcia jest u nich i mówiła, że źle się czuje, więc nie dali rady. Dzisiaj wpadnie mama i ciocia. Może jakoś pozbędę się tych placków. Najgorzej, że walnęłam tort jak dużą pizzę i nie wiem, co z nim zrobić... Ostatnia pralka właśnie pierze. Prasowania mam taką stertę, że niedługo sufitu sięgnie. Dwa razy dziennie prasuję po trochu, ale nic nie ubywa. Mama przyjedzie mnie wesprzeć, bo przy desce już mi nogi w dupę wchodzą. Wyprawka ciągle nie zrobiona, walizka nie spakowana... Przerosło mnie to wszystko.

A jeszcze sie toczymy we dwie :) pobolewa mnie brzuch w roznych miejscach, czasem lapie skurcz ale to jeszcze nic regularnego. Zastanawiam sie wlasnie czy isc na te chrzciny bo my tam nikogo nie znamy poza gospodarzami a ma byc 70 osob. Wczoraj zauwazylismy ze troszke opuscil mi sie brzuch zreszta czuje ja z kazdym krokiem wiec chyba faktycznie urodzi sie lada dzien pytanie kiedy sie to wszystko zacznie i w jakim tempie bedzie postepowac.
Wyobraz sobie ze wczoraj bylam na poczcie wyslac paczke ( sprzedaje ksiazki przez allegro) a babka sie pyta czy nie oczekuje paczki to mowie ze tak - myslac o tej od Ciebie- a ona mi dala paczke z usa ktora siedziala tam od 30.08 a nigdy nie dostalam zadnego awizo! Znajoma przyslala mi prezent dla Marcysi i nikt nie raczyl mnie powiadomic ze lezy na poczcie, jeszcze kilka dni i by odeslali z powrotem! Wiec teraz sie zastanawiam co sie dzieje z ta paczka od Ciebie ale w takim wypadku sama bede sie o nia upominac bo ta wstretna listonoszka ani nie umie dzwonkiem zadzwonic ani awizo wypisac !

Gloria to u nas tak "dostarczal" InPost zwykle listy np. z banku (czyli nie byly polecone).....w pgole ich nie dostarczali. Czekałam kiedyś na rachunek z banku (spłata karty kredytowe)....i tak czekałam i czekałam aż w koncu minął termin płatności a ja nadal nie miałam rachunku. Mąż zadzwonił do banku a tam mówią ze rachunek został wysłany a my za zwłokę musimy zapłacić 50 zl kary :o
W następnym miesiącu znowu nie przyszedł rachunek ale za wczasy zrobiłam przelew z konta na konto. Mąż znowu zadzwonił do banku i powiedział ze piraz kolejny nie otrzymaliśmy rachunku....oni się tłumaczyli ze był wysłany.
Zrezygnowaliśmy z papierkowych rachunków i teraz przesyłają nam SMS.
Z jakiej racji mam płacić kary albo ciągle wydzwaniac do banku skoro InPost nie dostarcza rachunków.

Edit: Gloria jeśli macie przygotowany prezencik to jedzcie na te chrzciny, no chyba ze źle się czujesz to zostań w domku.
Powiem Ci ze my byliśmy na weselu gdzie znaliśmy tylko Młodych (moja koleżanka ze szkolnych czasow)....też nie chciałam jechać no bo przecież nikogo tam nie znaliśmy, a jak się później okazalo to było najlepsze wesele na jakim byłam :)

Ostatnia edycja:
Gloria trzymaj się już nie długo,

u mnie tak dostarczał tez inpost, sąsiadce rzucili na trawnik przed domem list do gościa co mieszka dwa domy dalej o z grozo własnie z banku z karta kredytową. My dostaliśmy rachunek za prąd sąsiada.

reklama
Gloria mówię Ci, najesz się porządnie przed porodem ;) Najważniejsze, żebyś miała się w co ubrać :) Torba do bagażnika i bajabongo :D Co za różnica, czy do szpitala pojedziesz z domu czy z imprezy? Ja bym poszła :) Zwłaszcza, że dzieci nie rodzą się ot tak sobie nagle :)

Misia z tym impostem to już eseje pisali... Jak na moje oko, to nie powinni dawać Wam kary, skoro nie wysłali rachunku za potwierdzeniem odbioru. Równie dobrze bank mógłby nic nie wysłać. Ja tak wojowałam z izbami lekarskimi. Wysyłali groźby, że przyjdzie do mnie za tydzień komornik, ale wszystko zwykłym listem, nawet nie poleconym, więc się nie przejmowałam :) Komornika nie było do dzisiaj a pogróżki ślą od roku.

Do góry