reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A w którym dniu cyklu powinnam iść na monitoring to się wybiorę
Ja chodzilam okolo 12-14 dnia cyklu.
Dodam ze zaszlam w obecna ciaze dopiero po odstawieniu wszystkich lekow wiec w moim przypadku clo, monitoring, pregnyl, duphaston itd sie wogole nie sprawdzily. Moze tylko psychika mnie blokowala. Za bardzo chciec to tez niedobrze.

Kat, nic nie zrobisz. Olek chodzi do żłobka, różne syfy przynosi do domu, ale jak do tej pory raz zaraził mnie jelitówką. Nie będzie źle :) Nie nastawiaj się na najgorsze :)

Hej.Doczytam Was pozniej.Bylam dzis u endokrynologa.Zrobil na mnie super fajne wrazenie,bardzo mily,skrupulatny facet,pytal o wszystko,notowal,dyskutowal.Mam podejrzenie Hashimoto :( Mam powtorzyc tsh,i dodatkowo zrobic anty TPO ,anty Tg i TRAb.Jutro lece,bo na to ostatnie bede czekac 2 tyg.

Podejrzewam że u mnie właśnie zawodzi też psychika tak strasznie chce dziecko ze potrafiłam o niczym innym myśleć.Ale w tym cyklu postaram się ogarnąć żeby tak nie myśleć dziewczyny a czy znacie kogoś kto zaszedl po clo w ciaze mnoga troszkę mnie to przeraża ale wiem że może się to zdazyc

No tak, tylko z tą cytomegalią problem taki, że często nie daje objawów a czytałam, że jak dziecko jak już złapie to zaraża przez 24 miesiące... Chyba będę maniakalnie ręce myła.

Iwonka ja teraz pierwszy cykl biorę Clo (od 2 - 5 dc po 1 tabletce) mój gin tez powiedział, że bez monitoringu, ale jak przez 4 cykle nie zadę to będziemy wtedy monitorować i mysleć co jeszcze. Tez od 16 dc mam luteine po 1 tabl. przez 3 cykle, ale nie będę jej brała od 16 dc tylko od 3 dnia wyższych temperatur, żeby sobie owu nie zablokować. Aha i mimo tego, że gin powiedział, że bez monitoringu to i tak idę, żeby zobaczyć czy rosną pęchole. Idę w przyszły wtorek, to będzie mój 15 dc - niestety nie mam możliwości iść szybciej. Po pierwszej serii czuję się ok i chyba czuje, że jajniki pracują :)
Hona ja tez mam hashimoto i niedoczynność, biorę Eutyrox 25, po około 2 miesiącach TSH wróciło do normy.

Mój też przedszkolak ale nie ma co panikować na zapas. Różne choroby może przynieść. Ja jeśli już to obawiam się różyczki na którą nie chorowałam. A choć byłam szczepiona to jednak może być różnie. Ale jestem dobrej myśli. Ty też nie martw się na zapas.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Angelstw tak sobie myślę, że będziemy miały podobną różnicę wieku między dziećmi :) Ile będzie miał Jaś, jak urodzisz? U mnie wychodzi dwa lata bez miesiąca (jeżeli donoszę do terminu)

alza u nas będzie dokładnie tak samo ;) 2 lata bez jednego miesiąca :)

Angelstw pociesze Cie.....u nas też takie jazdy :/ Dziś zauważyłam ze Nikosiowi wyszła dolna piątka :o
Też jestem już umeczona tymi zębami.
Fakt Mały noce przesypia spokojnie....ale w dzień....Masakra.
Wszystko i wszyscy mu przeszkadzają....nie daj Boże jak ktoś obcy na niego chociażby spojzy.....jest straszny ryk. Do tego znowu ma brak apetytu.

U Ciebie Kochana już 18 tc ? :o Szok po prostu.....jak czas zasuwa.

Misia noce się już uspokoiły. Widz dolną dwójkę prawie na wierzchu. Swoją drogą Jaś ma przeszło 18,5 miesiąca i doczekaliśmy się dopiero teraz ostatniej dwójki ;) trójki widzę w natarciu bo dziąsła aż białe...biedne te dzieci. Do tego Janek tak nie usiedzi na dupce że ma rozwalony nos i 2 wielkie guzy na czole. No kurde nie jesteśmy w stanie go upilnować....

Witam wszystkie dziewczyny mam do was pytanie w którym tygodniu czuć ruchy dziecka?Zaznacze że jestem w 19/20 tygodniu ciąży

to bardzo indywidualna sprawa. Zależy od wielu czynników i podobno też tego czy to pierwsza czy kolejna ciąża. Piszę że podobno bo to już moja właściwie 3 ciąża a ruchy poczułam później niż w drugiej. Ogólnie czuję już od 3-4 tygodni a leci u mnie 19tc. Dodam że te ruchy najbardziej wyczuwalne są u mnie w pozycji leżącej.

Tak w ogóle to coś mi się porało z powiadomieniami na bb :/ dziś zaglądam a tu tyle wiadomości od was a powiadomienia ani jednego :/

reklama
Jakie stem w ciąży po stymulacji. Ja akurat miałam lamette. Każdy cykl był monutorowany i dopiero w 4 sie udało. Miałam 3 piękne pecherzyki z czego jeden fika u mnie w brzuchu :)
Bez stymulacji zachodzilam w 1 cyklu. Nie wiem czy to przez to czy przez presję ze mam pól roku na zajęcie w ciążę. Dzięki Bogu sie udało. Pod koniec marca napisałam do siostr Domonikanek i przyslaly mi Pasek Św. Dominika który ciągle nasze oraz modlitwy.

Do góry