reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Maddinka jeszcze jest pytanie czy to ty masz rh- czy twoj maz? Jesli maz to wogole nie masz sie czym przejmowac.
U mnie to ja mam rh- a maz rh+ to jedyne co musze robic w ciazy to badac przeciwciala raz na trymestr, u mnie sie nie wytworzyly wiec zadnych lekow z tego powodu nie dostalam. Poza tym jesli to ty masz rh- to po lyzeczkowaniu na pewno dostalas zastrzyk z immunoglobuliny w szpitalu i jestes "chroniona" przez jakis czas. Lekarz wyraznie mi powiedziala ze sprzeczne rh nie maja zadnego wplywu na zachodzenie lub donoszenie ciazy, problem wystepuje wylacznie wtedy gdy cos sie dzieje zlego z zarodkiem/dzieckiem i dojdzie do spotkania krwi matki i dziecka.

reklama
dziewczyny kiedy najlepiej zaczac łykac duphaston? Endokrynolog mi wyliczył ale przy cyklu 35 dni a teraz po poronieniu wiem ze mam wczesniej jajeczkowie i wlasnie dzisiaj mialam bo przedwczoraj na tescie owu jasna kreska, dzis ladna prawie taka sama jak druga stała a dzis juz brak.

Hej,aco tu dzis taka cisza?

Adriana sorki,z duphastonem nie pomoge.

My pi wizycie,maly byl bardzo dzielny,siedzial sam na fotelu,pani wszysstko objasniala,pokazywala,mamy za soba fluoryzacje.Ogolnie super,maly nawet w jednej chwili nie okazal chociazby zniecierpliwienia.Dostal maly prezent od pani dentystki,a od mamy upragnione autko.
Alaza pytanie do Ciebie.Kolezanka powiedziala mi,ze po fluoryzacji jej dziewczyny mialy nie myc zebow przez 24 h.Mi o tym pani nie mowila,ale nie wiem,czy po prostu nie zapomniala.Co Ty na to?Pani powiedziala,ze ma bardzo ladne zabki,ladna biala kosc.Okazalo sie,ze mimo szczoteczki elektrycznej,w niektorych miejscach zabki sa niedomyte :sorry2:

Alza dzieki,nastepna wizyta moze nie byc juz taka fajna,ale Alan zachwycony,zapytal,czy jeszcze tam pojdziemy.Pani widocznie zapomniala powiedziec,czy rano bedzie mozna juz umyc?

Wiesz czasami się zapomni coś powiedzieć... Nic by się nie stało, jak byście umyli :) Teraz tylko utrwalaj Alanowi w pamięci pochwały i wszystko to, co byś chciała na następnej wizycie (np. było super, byłeś bardzo grzeczny, pięknie otwierałeś buzię, prawie jak lew jak ryczy, pani miała rękawiczki, malowała ząbki, jeździłeś na fotelu jak na karuzeli, prawie do samego sufitu itd. itp.). Każdy kolejny etap jest trudniejszy, ale mocno zapamiętane dobre wrażenie z pierwszych wizyt bardzo pomaga :)

Alza dzieki.Coz,ochom i achom jeszcze dlugo nie bedzie konca,bo naprawde jestem strasznie dumna z malego.Ale i z samej siebie tez,i w sumie pani pochwalila i mnie,bo powiedziala,ze madry rodzic,ktory dobrze przygotuje dziecko do takiej wizyty to polowa sukcesu.Dzieci maja prawo nie ufac nieznajomej pani,ale skoro mama mowila,ze trzeba to czy tamto,to juz co innego :D

Witam nowe Aniolkowe mamy światełko dla Waszych aniołków(*).

Bardzo mi przykro: (

Dzień dobry kochane przez ostatnie dwa dni opiekowałam się siostrzencem. Jego mama pracowała dorywczo, a on był u mnie. Jaka to jest gadula normalnie non stop gada: )
I ciągle jest głodny, a to taki szczupaczek jest.

Wstałam o 7 kawke wypilam i czekam aż młody się obudzi.
Miłego dnia, u mnie deszczowo jest.

Mamcia u nas tez pada caly czas.Zaplanowalam na dzis zakupy,ubrania,przybory do przedszkola dla mlodego,ale pewnie niewiele zrobie przy takiej pogodzie.Alan sporo urosl od wiosny,spodnie,bluzki z dlugim rekawem,wszystko za male.

Wiecie,co?Lapie sie na tym,ze jak tylko wstaje,to od razu mysle co na forum,juz tak mialam za pierwszym razem.Chyba znowu uzaleznilam sie :-D Dobrze,ze nie jestem zwolenniczka alkoholu i nie pale papierosow,bo mogloby byc ze m a ciezko,skoro tak szybko sie uzalezniam ;)

Mimo brzydkiej pogody zycze Wam udanego dnia

reklama
Cześć dziewczyny :)
U mnie dzisiaj też pada od samego rana, byłam tylko w sklepie po pieczywo i nigdzie się nie ruszam :p Na obiad gotuję zupę krem z buraczków bo dostałam od babci a na drugie mam krokiety z mięsem od mamy i leniuchuję cały dzień :) We wrześniu muszę się ruszyć i zacząć kompletować wyprawkę dla małej bo oprócz tego co dostałam od kuzynki P nie mam nic.
Miłego dnia :)

Do góry