reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja dopiero biorę od kilku dni, najpierw 4 dni po 1/4, pozniej 4 dni po 1/2 i od jutra zaczynam brac cala tabletke wiec ja to jestem laik w tym. Do poki krzywda dziecku przez moje nieogarniecie i sennosc sie nie stanie to bede brac i po calej aby tylko szybki efekt byl, nie mialam jakiejs bardzo wysokiej ale juz ponad normą byla prolaktyna. Jeden lekarz powiedzial mi ze prolkatyna rosnie pod wplywem stresu a jego u mnie nie malo, a wysoka prolaktyna obniza tez progesteron wiec sie robi kolo zamkniete.
A zawroty glowy tez mam i czasem mdli mnie od tego. Hi hi hi tak sobie pomyslalam, ze jakby moja tesciowa zachowywała sie tak jak tesciowa alzy (bez urazy tylko prosze alza, mały zarcik mi sie załaczył) to dwie tabeltki do herbatki dodac i juz cichutko by siedziala :)

z testami zaryzykuje bo cena jest kuszaca i az niewiarygodna ze tak tanio!!!

reklama
Tak,prolaktyna nazywana jest hormonem srtesu.Ha ha,usmialam sie,Alza,co Ty na to?W razie czego pisz smialo,lek juz wykupilam,podziele sie w szczytnym celu ;)

Adriana ja kupowalam z allegro to bylo kolo 20- 25 zl za jakas duza ilosc owulacyjnych i do tego dawali 5 ciazowych gratis a efekt testowania nosze w brzuszku juz prawie 33 tygodnie :D takze ja mam ja najbardziej pozytywna opinie o nich.

Alza bidon Nikosia ma pojemność 330 ml. Wypija takie 2 dziennie.

Moja teściowa zachowuje się podobnie :/ Zwraca uwagę ze mam sufit nie pomalowany, że mam niewygodne krzesła (choć dla nas są wygodne)......sciera ręka mi kurz z krzesełka do karmienia (kurz taki jednodniowy)......U mnie wszystko widzi, u siebie nie.
I wiecznie szarpie Nikosia żeby Go wycalować......a On tego nie lubi bo ja odpycha i ucieka do mnie.

Adriana ja też miałam testy owulacyjne z allegro i testy ciążowe także (takie tanie po 1,30 zl czy jakoś tak).....mnie nie zawiodły ;)

gloria6 za nim przeczytalam Twój post zdazylam juz wlasnie zakupic 50 testów owulacyjnych i 5 ciazowych za 25 zł i do tego wzielam dodatkowo 5 testów ciązowych po 1,5 zł za sztukę. Maz wlasnie wrócil i mu powiedzialam o zamowieniu to sie zasmial czy 50 dzieci planuję ze tak hurtem :) liczę na szybki efekt jak u Ciebie :)
hona u mnie prlokatyna mogla jeszcze bardziej skoczyc po stracie malenstwa bo akurat prolaktyne robilam po pierwszej @

Kurcze synuś mi się struł. Najpewniej lodami :(
Temperatura 38,6 boli go brzuszek... miał nudności, bolała go głowa :( mam nadzieję, że mu przejdzie.

Adrianna to się uśmiałam :D Muszę jej specjalnego kompotu nagotować ;)

MisiaMonisia to nie jest jakoś szaleńczo dużo, zwłaszcza przy tych upałach... Z tego co pamiętam, roczne dziecko powinno wypijać 1,2 litra. Wiadomo, że Nikosia nie zmusisz, ale możesz jakoś przekupić :) Ja gotuję kompoty bardzo mało słodkie, czasami leję na dno kubeczka soku i rozcieńczam dużą ilością wody. Olek latem wypija czasem nawet 2 litry.
A jak Wasze zmiany? Jest postęp? :)

a moj synek w ogole nie pije wody, czasem cos łyzeczka przemyce albo ze zwyklej butelki ale w tedy wiecej sie rozleje niz sie napije. probowalam mu rozcienczc swiezy sok jabłkowy z woda ale to tez nie pomogło.Jedynie co pije to mleko.

O rany,wspolczuje.A ile ma synek?Moj mlody,nawet kanapke popija woda,czasami chce jakas smakowa,ale zwykle mowi,ze chce :sama wode.Pije duzo,litr-poltora dziennie,szczegolnie teraz jak jest tak goraco.Nawet jak je zupe,to lubi popic od czasu do czasu woda.U nas woda stoi nawsze na wierzchu,nie soki,czy inne napoje,mial pol roku to sam pil z wode z kubeczka.Ciesze sie,bo woda najlepsza :-) :)

reklama
O tak - i jak rozleje, to wyschnie i nic się nie klei :p
Swojego czasu moi też pili wodę, ale zdążyli zasmakować w soczkach itp. i teraz coraz trudniej ich zachęcić do picia wody.

Do góry