reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wrocilam z wizyty, mala juz sie okrecila glowka w dol :) poza tym wszystko ok, szyjka sie trzyma. Jedyne co mnie martwi to to ze nie bede miala mojej lekarki przy porodzie bo bedzie na urlopie naukowym :(

reklama
Szczerze watpie...no coz jakos bede musiala sobie poradzic, mam tylko nadzieje ze nie trafie na taka stara wiedzme ktora tam pracuje, jest mila jak wrzod na tylku...

Z Olkiem było już super do południa. Całą noc przespał, zjadł śniadanie, zupkę, biegał, bawił się, byliśmy na spacerze. Poszedł na drzemkę i od pobudki mam masakrę. Pokłada się, marudzi, chce, żeby go nosić, w pionie to nawet nie siedzi,nie będę mówiła o staniu. Byliśmy u lekarza. Z badania nic nie wychodzi. Ma jedynie lekko zaczerwienione gardło, ale przy braku gorączki i innych objawów infekcji górnych dróg oddechowych w ogóle bym na to nie patrzyła. Jak dla mnie to jakieś zatrucie pokarmowe bez biegunki i wymiotów... Jutro jedziemy na morfologię i crp to zobaczymy

Ja sobie grzecznie leżę. Mam taki śluz zabarwionym na jasno pomarańczowo ciemno żółty. Usg juz dzis robic mi nie beda bo robili w nocy jal mnie przyjmowali. Ale sprawdzala pielęgniarka tętnikoleżankce z sali i poprosilam ja czy by mi spr. Nie chciala bi powiedziała ze maja słaby sprzęt ale w koncu mi zaczęła szukac. I serduszko bilo.
Bardzo sie martwię!

asia669 Dużo siły Ci życzę! Trzymasz się jakoś?

Kwiatuszekk23 Ja plamiłam we wszystkich ciążach... Często takie brązowe plamienie jest wynikiem niedoboru progesteronu. Bierzesz jakieś leki? A nie jest to moment, w którym normalnie byś dostała @?

Magdalena W przypadku uderzeń w tył samochodu ja bym na miejscu siostry jednak się upierała na przyjazd karetki. Często boli potem odcinek szyjny - a pojawia się później jak już emocje opadną. Mojemu tacie zaczęło boleć 3 dni po takim uderzeniu i też do tego czasu twierdził, że nic mu nie jest.

hona
Z tego co piszesz, to chyba najpierw powinnaś zająć się edukacją męża :) A to z ciężki temat... Ja działam podobnie jak alza - daję się wykrzyczeć, bo rozmowa w takim stanie nie przynosi rezultatu. Następnie dokładnie tłumaczę, co się będzie po kolei działo np. jeśli czegoś nie zrobi, to nie dostanie tego czego żąda.
Witch, dziękuję, że pytasz. Dziś dostałam @. Ciągle ostatnio sobie popłakuję. Mam dość, chyba się poddaję. Już sama nie wiem co jest nie tak. Myślałam, że mutacja, ale leki nic nie dały. Ja już naprawdę mam dość.

Asiu najważniejsze to się nie poddawać i dobry lekarz. Wiem po sobie.

Kwiatuszku ja byłam w takiej samej sytuacji w tej ciąży, leżałam tydzień w szpitalu na podtrzymaniu bo bardzo plamiłam, jak mnie wypisywali to nadal plamiłam, dopiero jakieś 2 tyg po przyjmowaniu luteiny plamienie ustało.

Gloria to trzymam kciuki abyś nie trafiła na tę jędzę ;)

Alza trzymam kciuki za wyniki Olka, oby okazało się, że to tylko gorsze dni z powodu upałów.

Gloria ja miałam miłą położna a i tak miałam ochotę jej przywalić ;)

Zadzwoniłam do żłobka celem weryfikacji, co wczoraj jadł no i zagadka rozwiązana! Mają jelitówkę! Dopiero dzisiaj dzieci odsyłali ze sraczką, ale na pewno wcześniej się już pozarażały. Olek sraczki nie ma, wczoraj raz wymiotował. To na pewno infekcja podostra, na całe szczęście. Teraz zjadł trochę kaszy, pije miętę z cukrem, więc myślę, że będzie dobrze :)

Mam pytanko. Co mogę podać Nikosiowi na zaparcia?
3 dni nie robił kupy. Dziś przed pójściem spać ukucnal, stekal i stekal, zalał się cały potem.....aż w koncu wyszły 4 twarde jak kamień bobki :/

reklama
MisiaMonisia możesz dawać probiotyk codziennie rano, np. Trilac, Dicoflor, Acidolac itd. Nie przejdzie po jednym podaniu, ale jak zużyjesz całe opakowanie, to później przez jakiś czas zaparcia na pewno nie wrócą. No i dużo wody.

Do góry