reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Iza dowiedz sie moze czy na lokalnym cmentarzu nie ma czasem pomnika dzieci nienarodzonych. Ktoras z dziewczyn z forum mi to poradzila gdy ja stracilam pierwsze dziecko i uwazam to za genialny pomysl. Mialabys gdzie pojsc, zapalic znicz moza zaniesc jakies kwiatuszki, pomyslec i poplakac w spokoju.

To badzo dobry pomysl.
Dziękuję za rade :-)

reklama
Jezu.... przeżyłam pierwszy dzień w pracy...i w szoku jestem, że nie rozniosło się dlaczego byłam na zwolnieniu. Ale jak tylko podeszła do mnie moja szefowa i wspomniała, że w któryś dzień mysimy uregulować pare spraw wszystko wróciło...rozpłakałam się jak dziecko. Nie było chwili żebym o tym nie myślała, a miałam nadzieję że zajmę się pracą i choć na chwilę zapomnę...
Musiałam rozmawiać z klientami ze łzami w oczach... ja się zajadę...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieję, że z czasem ten ból minie i nauczymy się z tym wszystkim żyć. Dawno straciłaś ciąże?
Ja dzisiaj jakoś funkcjonuję. Próbuję sobie młotkiem wbić do głowy, że to nie moja wina i nie miałam na nic wpływu. Nie mogłam temu zapobiec ..

Nie sądziłam, że mnie coś takiego spotka.

Jesteśmy po usg. Niby wszystko dobrze Skrzat rośnie, ma 54mm, kość nosowa, serduszko, kregoslup wszystko prawidłowe jednak gin zasiał nute niepewności bo nt wyszło 2,3 co w połączeniu z wiekiwm dalo ryzyko trisomii 1:220. Ale fakt też że dzidzio nie bardzo chciał współpracować i ten pomiar wg mnie był trochę naciągany. Dodatkowych badań w każdym razie nie robie. Wierzę ze moje dziecko bedzie zdrowe i koniec!! A no i 80% lekarz obstawia dziewczynkę <3 dziękuję za kciuki!!
1467827403063.jpg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1467827403063.jpg
    1467827403063.jpg
    42,5 KB · Wyświetleń: 321
Angelstw, gratulacje!!!! NT w granicach normy wiec wszystko prawidłowo. A płcią się jeszcze nie sugeruj, bo mój książę w 14 tc też miał być dziewczynka :-D

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Angelstw nie zawsze dzieciaki chcą współpracować ;) Czasami gin złapie jakiś pomiar ledwo co, drugi raz nie uda się tego sprawdzić i później straszą. Leżałam w szpitalu z dziewczyną, której mądry gin powiedział, że dziecko nie ma pęcherza moczowego ! Oczywiście po prostu nie potrafił go znaleźć, dziecko źle leżało, ale żeby od razu takie rzeczy mówić? Na pewno będzie wszystko dobrze :)

MisiaMonisia może to zatrucie pokarmowe? Idźcie do lekarza, niech zbada Nikosia.

Angelstw mnie też przecież nastraszyli nadciśnieniem i hipotrofią płodu - ciśnienie mam w normie a mała prawidłowo rośnie. NT w normie więc nie masz się czym martwić :)

Dziękuję Dziewczyny :-*
Doris pamiętam dlatego biorę tę płeć z dużą swobodą do siebie ;-) choć widziałam że kilka razy zaglądał miedzy nóżki dzidziowi :-) no zobaczymy.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Angelstw będzie wszystko dobrze :)
Nie wiem czy pamiętacie....u mnie było podejrzenie ZD ze względu na kość nosowa trudna do oceny.
Nikos urodził się zrowy.....a ja cała ciaze stresowalam się niepotrzebnie.

Alza zobaczymy co jutro powie lekarz. Wizyta o 9:00.

Moja bratowa wczoraj oznajmiła ze jest w 8 tc. Jakoś nie potrafię cieszyć się z jej ciąży.....mam jakiś "wstret" do bratowej i brata przez to ze cały czas mówili ze muszą sobie zrobić jeszcze 3 dzieci (2 już maja) bo dostaną pieniądze na dzieci.
Nie rozumiem takiego podejścia. Robienie dzieci dla pieniędzy z państwa.
Tylko ze dziś jest 500+ a jutro może już nie być.
Bratowa ma 29 lat i nawet jednego roku nie przepracowanego.....bo nigdy jej się nie chciało, wolała siedzieć w domu.
Co za ludzie......buuu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy może orientujecie się po jakim czasie od podania tabletek na poronienie występuje krwawienie?

reklama
Do góry