mamcia2014
Fanka BB :)
aanniiaa lekarz ci wszystko powie na temat wyników, dobrze, że masz niedługo wizytę koniecznie daj znać co ci lekarz powie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No co za franca!Z tym potraktowaniem to jeszcze nic... najgorsze jest to, że poszłam by mi wyciągli wenflon... to babka do mnie jeszcze z tekstem "był dzidziuś i juz go nie ma".... :/
Kochana mogę Ci odpowiedzieć na drugie pytanie. Brałam tabletki od 2013 roku bo robiły mi się torbiele na jajnikach. Tabletki odstawiłam w 2015, listopad juz był bez tabletek a 29 grudnia zaszłam w ciążę. W lutym okazało się, że jajo plodowe jest puste...NEVKA po lyzeczkowaniu krwawilam z 3 tyg i byłam mega słaba. Trochę się kończyło krwawienie i znów lawina i tak kilka razy. Na pewno jesteś wyczulona na dzieci. Ja pierwsze badanie krwi po poronieniu miałam w kolejce przed sobą noworodka. Wracałam z Przychodni z Płaczem. Z czasem jest łatwiej poradzić sobie z uczuciami a jednak wspomnienia i przykre myśli wracają co jakiś czas.
Ktoś pytał o antybiotyk - w szpitalu mi tego nie powiedzieli ale lekarz na kontroli tak - ze jeśli chce mieć jeszcze dzieci to po zabiegu lepiej go wziąść.
Kilka osób pamiętam tutaj :-) długo mnie nie było bo nie było o czym pisać. Jednak teraz mam do was dwa pytania....
1. Czy ktoś tu walczył z candida? Juz nie wiem jak się za to zabrać, a dopiero skończyłam leki. Ginekolog twierdzi ze kandydoza nie jest zagrożeniem dla ciąży, a jednak mnie towarzyszyła w każdej ciąży, a ze w ciąży trudno się ją leczy chciałbym się pozbyć przed ewentualna ciąża.
2. Ginekolog na wizycie kontrolnej mówi mi tak - ze jeśli chce zregulowac swój cykl to ze powinnam albo zajść w ciążę, albo przepisze mi tabletki antykoncepcyjne na pół roku o.0 a po tabletkach najlepiej od razu starać się o dziecko, że niby najłatwiej. No i właśnie, czy ktoś tu miał podobna sytuacje? Aby tuż przed ciążą brać tabletki. Wzięłam je ale jak zwykle na hormonach czuje się fatalnie.