reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

OneMoreTime synka mialam prawie bez leków bo miałam tylko lutke, potem nie wiem czemu lekarka moja (była) zrezygnowała z lutki i dała dupka, na dupku juz była DUPKA
co do PCO to tak do końca nie wiem a wizyte i u ginka i u endo mam za 3 tyg. zobaczymy co powiedza, wartości hormonów nieco ponad dorme ale bez tragedii wiec szukam.. jakby ktos cos kumal to podrzuce wyniki ;) dzięki

Ostatnia edycja:
reklama
Nafoczka faktycznie dziwna sprawa, że masz już dziecko a po tym tyle poronien. Ale uwierz, że jeszcze znajdziesz w ciążę i ja donosisz. Wiara czyni cuda:-)

Ewel87 mocne kciuki za wizytę :-)

Dziś mija rok jak straciłam moje pierwsze maleństwo :-(
I dziś tez byłam na wizycie u lekarza i maleństwo super fika sobie w brzuszku. Jestem taka szczęśliwa, że jest wszytko dobrze :-) moje Aniołki czuwają nad braciszkiem albo siostrzyczką:-)

OneMoreTime synka mialam prawie bez leków bo miałam tylko lutke, potem nie wiem czemu lekarka moja (była) zrezygnowała z lutki i dała dupka, na dupku juz była DUPKA
co do PCO to tak do końca nie wiem a wizyte i u ginka i u endo mam za 3 tyg. zobaczymy co powiedza, wartości hormonów nieco ponad dorme ale bez tragedii wiec szukam.. jakby ktos cos kumal to podrzuce wyniki ;) dzięki

Nafoczka - u mnie lekarz ginekolog podejrzewa PCOS ale nigdy nie powiedzial ze mam na pewno. Z kolei endokrynolog powiedzial ze jego zdaniem mam PCOS. Jego zdaniem wskazuja na to nastepujace objawy:

- Hirsutyzm
- Nadwaga
- podwyzszony hormon Androstendion
- na zdjeciu USG widac ze mam wiele pecherzykow ale malych
- nieregularna owulacja (raz jest raz nie)

Jednoczesnie obydwaj lekarze mnie zapewniaja ze PCOS tylko utrudnia zajscie w ciaze ale jej nie uniemozliwia wiec kazali mi sie nie przejmowac. Reszte hormonow mam w normie, choc testosteron w gornej granicy (75 przy normie 76).

To nietypowy przypadek chyba, że bez leków się udało ( na samej lutce) a później mimo takiego zestawu już nie... tak czy inaczej życzę powodzenia przy następnej próbie i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak::happy:

dzwoniłam do pracodawcy w sprawie tego macierzyńskiego. Kazali mi wydrukować wniosek z internetu i jechać do zus-u. Mąż pojechał a tam dali mu całkowicie inne druczki i jutro musi jechać znowu je zawieźć. Pojadę chyba z Nim zeby znowu czegoś nie wymyślili :baffled:

Dziś Nikosiowi odpadł pępuszek...po 10 dniach.....HURRA!!!! Teraz już jestem spokojna :tak:

Gloria u mnie zaczęła cos podejrzewać endo, a potem nowy gin bo stara, która prowadziła wszystkie moje ciąże "nie widziała problemu" :(
Pierwsze wyszła wysoka insulina, potem dostałam badania na hormony i wyszedł podwyższony 17-OH progesteron, potem DHEAs i dziś AMH też podwyższone+ hirsutyzm też. Poza tym tak jak u ciebie gin stwierdził ostatnio, że mam dużo torbielek a owulki ostatnio chyba nie było. Niby PCOS może mieć wpływ na poronienia, oby to było to bo by było cokolwiek...

Anty
Jak milo Cie "widziwc";-)
Zaciskam kciyki za piekny pecherzyk&&&&& moze przyjdzie nam sie cieszyc wspolnie w maju...&

Nafoczka
Witaj;-)
Ja mam stwierdzone pcos. Testosteron mam nieco powyzej gornej granicy, 17oh w gornej granicy. Mialam tez robione amh i wyzszlo powyzej 12- czyli jak przy pco.
Ale lekarz tez mi powiedzial, ze pco moze tylko utrudniac zajscie.
Oczywiscie mam tez wiele drobnych pecherzykow.
Ja jestem na clo i dobrze reaguje.
A Ty masz naturalna owu czy stymulowana?

Misia
Gratuluje utraty pepuszka;-)

Black cat
A mozesz napisac jakie badania robilas i ile Cie to kosztowalo?
Nie chce Cie niepotrzebnie nakrecac, ale ile jestes dni po owulacji?nie lepiej Ci zrobic bete?

Co do poronienia to żaden lekarz nie dał mi odpowiedzi, powiedzieli ze nigdy się nie dowiem co się stało i ze mam to zostawić. Żaden nie wspomniał o tym ze pco mogło mieć wpływ wiec nie mam pojęcia co myśleć.

uploadfromtaptalk1427916809047.jpg Dziewczyny my już po usg wszystko dobrze;-))) uff

Załączniki

• uploadfromtaptalk1427916809047.jpg
    uploadfromtaptalk1427916809047.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry