reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny..
Dziś mija tydzień po zabiegu. Samopoczucie trochę lepsze w sumie dzięki determinacji mojego faceta (chociaż nie zawsze pomaga).
Brzuch w końcu przestał bolec, czasem jakiś mały skurcz się pojawi ale to nic w porównaniu z tym co było. Krawienie hmm raz jest raz go nie ma. A jak jest to tak choćby wcale..
A właśnie mam pytanko kiedy można zacząć jakieś Przytulanki po zabiegu ? Nie chodzi mi o starania o dzidziusia tylko po prostu chciałabym znowu poczuć się kobietą.. Po tym wszystkim moja już niska samoocena poszła jeszcze bardziej w dół..
Ale wierzę, że zaniedlugo wszystkim nam się ułoży i będzie tak jak chcemy ;)

Angelstw Jasiu jest prześliczny !!

A za mamusie Nikosia trzymam kciuki żeby jak najszybciej zobaczyła swojego szkarba :)
Pozdrawiam Ania

Ja poczekalam tylko az przestane krwawic. Lekarz powiedzial ze mozemy sie spokojnie zarowno przytulac jak i starac ale dopiero po tym jak sie upewnil na usg ze sie wszystko ladnie goi. wiec bym proponowala isc do lekarza na kontrole i zdac sie na jego opinie.

reklama
Co u Was dziewczyny? jakoś się spokojnie zrobiło?

jett, jak samopoczucie?

Ktoś testuje?

Ja w przyszłym tygodniu. Ciekawe....

Hey One, kiedy testujesz?
Jesli moge spytac - czy znasz przyczyne wczesniejszych poronien?czy lekarze kiedykolwiek cos stwierdzili? ja uslyszalam tylko ze tak sie nieraz zdaza i ze medycyna jest niezbadana.

Ag98 ja po lyzeczkowaniu czekalam do okresu a po samoistnym jak skonczylam plamic.
Gloria ja w donoszonej ciąży bralam przed staraniami dupka. I teraz tez mam go brac.
Witam nowe mamy. Swiatelko dla Waszych Aniolkow! (*)

Angel jakies wieści od Misi? Twoj synus juz ma mc??? Kiedy to przelecialo?
Za staraczki trzymam kciuki!

gloria ja w ciąży z Jasiem brałam Acard do 23tc a luteine prawie do 35tc. Poza tym jakieś tam zwykłe witaminy ciążowe.

Kwiatuszku tak już minął miesiąc :szok: nie wiem kiedy ale trochę mi przykro że czas tak szybko upływa...
Jaś tak urósł że szok, zresztą oceń sama :sorry: już się zrobił bardziej aktywny, jak jest najedzony i ma suchą pieluszkę to próbuje wydawać z siebie inne dźwięki niż marudzenie czy kwękanie ;-) czekam z utęsknieniem na lawinę uśmiechów :-D nie mogę się doczekać jak zacznie świadomie do nas szczerzyć dziąsełka :-Da to już za kilka chwil ;-) dziś mu się coś przestawiło, ale dla mnie oczywiście na plus: w nocy karmienia o godz: 21, 2, 6 i od 6 dopiero teraz go nakarmiłam bo smacznie sobie spał :-) takich długich przerw jeszcze nie mieliśmy, ale skoro ładnie przybiera i nie marudzi że jest głodny to nic na siłę ;-)
a tu wstawiam porównanie, zdjęcie po lewej zaraz po wyjściu ze szpitala z Jasiem a po prawej z 14 marca, czyli miesiąc później :-D
Phototastic-2015-03-14_3c41cfbb-df2c-4456-a3e7-139d34696a97.jpg

i najważniejsze: info od Misi z dziś:

"Miałam mieć dziś robioną amnioskopię ale zmienili zdanie i założyli mi znowu balonik. Jestem już tym wszystkim zmęczona. Miałam też robione USG. Mały waży 3590g. Dostałam zdjęcie ślicznej stópki gdzie widać wszystkie paluszki :-) i buźki, tylko buźkę słabo widać bo się schował wstydniś:-)"

Macie wszystkie gorące pozdrowienia od Misi :-D

Załączniki

• Phototastic-2015-03-14_3c41cfbb-df2c-4456-a3e7-139d34696a97.jpg
    Phototastic-2015-03-14_3c41cfbb-df2c-4456-a3e7-139d34696a97.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 64
Gloria6 ja po pierwszym poronieniu jak zaszłam w drugą ciążę to lekarz przepisał mi duphaston, acard i clexane + witaminy, ale ciąża trwała tylko 6 tygodni. W tej ciszy ten sam zestaw od początku i dziś zaczynamy 16 tydzień :-) mdłości mniejsze, ale dziś już 2 razy wymiotowalam.

Misia ale się bidusiu musisz męczyć. Ale bądź silna bo to bliżej niż dalej.

Angelstw tak cudownie wyglądacie:-)

Angel Super zdjęcia i maluszek :) dużo zdrówka :):)
Na pewno się wstrzymam z przytulankami bo nie chce żeby później się coś zle zagoilo.. Za 2 tyg mam wizytę u ginekologa to się wszystko okaże. Samopoczucie znowu poszło w dół , od rana kiepsko i jest coraz gorzej.. A szczególnie że czeka mnie poważna rozmowa z moim partnerem.. Jak się wali to wszystko.. pech to pech jak się okazuje wszystko do bani.
Pozdrawiam Ania

angelstw, faktycznie widać po tych zdjęciach jak Jasio mężnieje ;-):-) czas zbyt szybko ucieka...

gloria
, zanim zaczęliśmy się starać już zrobiliśmy podstawowy pakiet - tak zalecił lekarz - krew, mocz, toksoplazmoza, kiła a nawet HIV:tak: po pierwszym poronieniu założyliśmy jak to w zwyczaju, że "zdarza się czasami" a troszkę zrzuciliśmy winę na leki, które brałam na problemy z nerkami. Więc po pierwszym # nie robiłam żadnych badań.

Po drugim # już zrobiłam sporo i to z inicjatywy gina, tj.: pakiet tarczycowy, cukier, badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego (antykoagulant toczniowy, przeciwciała p/betaglikoproteinie), kariotypy (badanie genetyczne obojga). Z tego wszystkiego wyszło mi podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego.
I w razie ciąży miałam brać dupka, acard i chyba clexane od wizyty serduszkowej...:baffled: ale nie zdążyłam... już tyle czasu minęło, że zaczynam zapominać...

Po trzecim # miałam robioną histeroskopię i okazało się, że mam dwurożna macicę (na szczęście bez przegrody),więc w sumie nie mogła mieć nic wspólnego z poronieniami na tym etapie co u mnie.
Powtórzyłam również badania w kierunku zespołu antyfosfo. i bardziej szczegółowe one były - wynik wykluczył go. W międzyczasie okazało się, że mam mięśniaka - miałam operację i wycięli mi go.

A ponieważ jestem podatna na różne infekcje intymne :crazy: sama zrobiłam sobie badanie w kierunku cytomegalii i chlamydii (lekarz ignorował trochę moje wskazówki w tym kierunku, bo na "pasku lakmusowym" odcień wydzieliny był prawidłowy). I tak: pierwszą miałam i mam przeciwciała (ale czy to było w trakcie którejś ciąży i mogło spowodować stratę już się nie dowiem :baffled:) oraz miałam aktywną chlamydię. Przeleczyłam i w wyniku kontrolnym już jej nie było, ale okazało się, że jest również ureaplasma :eek: Po prostu byłam w szoku... brałam antybiotyki na nią i gin dał mi zielone światło do staranek.

suma sumarum: NIE MA JEDNOZNACZNEJ DIAGNOZY :-(

Sporo u mnie się wydarzyło i nie wiem jakie masz podejście do badań. Czy chcesz się nakręcać i je wszystkie robić, czy faktycznie tym razem odpuścić..... Tak czy inaczej ja polecam zbadać paskudztwa typu: cytomegalia, chlamydia, ureaplasma. Jest jeszcze mycoplasma i o listeriozie słyszałam... toxoplazmozę miałaś robioną? Wszystko łącznie będzie trochę kosztować :confused2:

Będę testować chyba w czwartek.... jedyne objawy/ nie objawy to bardzo wrażliwe piersi...:confused:

Pzdrm

Ostatnia edycja:
Hej
Czytam Was na bieżąco ale weny totalnie brak do wszystkiego. Witam nowe Mamusie, światełka dla Waszych Aniołków.
U mnie nic nowego, byłam na wizycie u gina w piątek. Powiedział,, że już nie ma pomysłu i wiedzy co robić i polecał mi abym pojechała do Łodzi do Malinowskiego. Ale póki co tam się nie wybieram.
Zapisałam się do specjalistycznej kliniki ale u siebie w mieście na koniec marca, mam nadzieję, że coś się dowiem nowego,
A póki ci mam pytanie, czy któraś z Was brała/bierze Encorton lub Metypred?

Buziakidla Wszystkich!!!

reklama
Do góry