reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
troszke was ostatnio zaniedbuje :zawstydzona/y: ale jakoś brak czasu i zorganizowania mnie dopadł :-(

tak na szybciutko , potem może uda się nadrobić :tak:

masha, misia , martavel sliczne domki :-)

misia - &&&& za pobyt w szpitalu

martavel - łooooo, wody odeszły to juz ostatnia prosta :tak: &&&&&& za szybki i mało bolecny proród :-D

właśnie do mnie dociera ,że ja następna :szok: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ łapać niebieskie fluitki kobietki :tak:

Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa. Właściwie to po prostu mam potrzebe z kimś się podzielić moją historią, mam nadzieję że ktoś mnie wysłucha.

Mam 30 lat i od półtorej roku staramy się z meżem o dziecko. Niestety miesiące mijały a nam się nie udawało. Nie pomogły wykresy temp, clo ani metformax. Mój lokalny gin zrobił mi podstawowe badania plus HSG, wszystkie w normie. Mąż zrobił swoje - też w normie choć w dolnej granicy. Gin wysłał nas do Novum. Tam masa badań hormonów, podejrzenie PCOS ale niepotwierdzone wynikami. Szybko namowili nas na insemincje ktora mielismy w styczniu 2015. Nieudana. za miesiac miala byc druga - jednak lekarz jej nie wykonal bo ponoc w nasieniu meza bylo tylko 600 tys plemnikow ( gdzie w styczniu - miesiac wczesniej mial 8 milionow!). wiec spokojnie czekalismy na kolejny cykl gdy okazalo sie ze jestem w ciazy! naturalnie i nawet nie wiadomo kiedy to sie stalo bo przeciez bylismy przekonani ze nasienie meza jest za slabe. radosc trwala jednak krotko, niecaly tydzien i poronilam w 5tc (liczac od ostatniego okresu). Bralam duphaston ale nic nie pomogl, beta byla mala - 31,5 a po 3 dniach spadla do 4,7 i wczoraj wszystko polecialo.
Teraz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec i co robic dalej. Novum niby slynne i wspaniale ale wcale nie czuje by mi cokolwiek pomogli, zero diagnozy a tylko wyciaganie grubej kasy.
Oczywiscie bedziemy sie starac dalej ale boimy sie ze znowu poronie. nie wiemy co jest nie tak, najpierw 1,5 roku a nic a jak wreszcie zaszlam to od razu poronilam. co o tym wszystkim myslicie? macie moze jakis pomysl/rade? bede bardzo wdzieczna.

Martavel powodzenia! Trzymam kciuki za udany poród:-)

Gloria6 witaj! wyrazy współczucia z powodu Twojej straty! Ja niewiele pomogę w temacie in vitro ale będę trzymała za Ciebie kciuki, żebyś mogła jak najszybciej zajść w upragnioną ciążę i szczęśliwie doczekać maleństwa.

Gloria współczuje i światełko
[*]. Mi właśnie Novum pomogło i dr Jacek Szulc. Staraliśmy się rok, po drodze poronienie. Byłam u kilki ginekologów i endokrynologów i żaden nie brał pod uwagi mojej tarczycy, bo wyniki były w normie. Dopiero dr Szulc zrobił dodatkowe badania etc, wysłał na usg i w pierwszym cyklu na tabletkach się udało. On przyjmuje też w św. Zofii. Czasami bywa tak, że poronienie jest pojedyncze i później jest już ok. Nie bierz do głowy najgorszej wizji. Następnym razem się uda i chociaż teraz bardzo boli, kiedyś będzie lepiej.

Gloria6 witaj. Bardzo Ci współczuję, ale nie możesz się poddawać i załamywać. Tutaj każda z nas jest po przejściach i wiele z nas już tuli swoje maleństwo. Trzymam kciuki żeby Ci się udało.

Martavel- &&&&& żeby poszło szybciutko i bez komplikacji!Czekamy na wieści
Gloria6 -
Światełko dla Twojego Aniołka
[*] Trzymaj się Kochana. To forum mi osobiście bardzo pomaga, jakoś lżej jest, gdy wiesz, że tyle osób Cię rozumie. Zostań z nami.
Zaczynamy starania :) Dopisuję się do listy

jett94 - II
Naala - termin niechcianej @ 10 marca 2015 r.
Neta81 - termin niechcianej @ 14 marca 2015 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ 19 marca 2015 r
Lumia - termin niechcianej @ ok 28 marca 2015 r.

Doris - termin niechcianej @ 2 marca 2015 r.
Anula1807 - termin niechcianej @ sierpień 2015r.

ONA1227 – termin niechcianej @
anty2 - termin niechcianej @
Black cat -termin niechcianej @ 2 kwietnia 2015r.

Łapie fluidki :) Oj czuć już wiosnę

reklama
dziękuje dziewczyny, słowa otuchy dużo dla mnie znaczą. :) ja chodzę do dr Czerkwińskiego z Novum ale teraz dostałam namiar na lekarzy z mswia i myślę żeby zasięgnąć drugiej opinii.

Do góry