reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Naala kochana nie obwiniaj się, to że byłaś zdenerwowana i krzyczałaś i choćbyś nie wiem co robiła to nie miało znaczenia, na pewno NIE DLATEGO beta zaczęła spadać, gorsze rzeczy przytrafiały się kobietom w ciąży, nawet wypadki, upadki, wstrząsy itp... a z dziećmi nic się nie działo, inne z kolei od dni płodnych nie wychodziły niepotrzebnie z łóżka i zero stresu a i tak roniły... to nie zależy od nas

enya no to zobaczymy co będzie jutro, co powie twoja ginka, mam nadzieję że będzie OK &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Naala wierz mi że to na 1000% nie przyczyna, ja zarówno w pierwszej jak i w obecnej ciąży miałam takich momentów o których piszesz klkadziesiąt dzięki mojemu mężowi. A śmiem twierdzić że były jeszcze gorsze....A te ciąże w których chuchałam i dmuchałam się roniły:eek: Tak jak pisze Edyta - na wzrost bety Twoje nerwy nie miały najmniejszego wpływu.

U mnie bez zmian, ale każde wstanie z łóżka to trauma tak strasznie boję się wycieku wód....

Naala bardzo mi przykro. Nie ma w tym co sie stalo Twojej winy. przy tak malutkiej becie mozesz sie starac od razu lub odczekaj cykl " dla psychiki" i do boju :) trzymaj sie kochana :)

ENYA moja droga zycze Ci, bys urodzila 29 wrzesnia :))) hehe moj synus jest z 29.09. :)))

Naala to nie przez nerwy i sytuacje o której piszesz beta nie przyrosła... Mnóstwo dziewczyn w ciąży ma sytuacje podobne do Twojej i ciąże kończą się szczęśliwie...nie obwiniaj się bo będzie Ci jeszcze trudniej...i tak jak pisze Doris zrób badania i nie poddawaj się!! Musisz walczyć dalej o swoje maleńkie szczęście! Myślę, że możecie się starać od razu, jeśli organizm sam się oczyści - a na pewno tak będzie - no chyba że potrzebujesz trochę czasu dla duszy...i nie uciekaj od nas! Pisz do nas jak będziesz miała trudniejszy czas i dziel się z nami radościami jak nastaną, razem zawsze raźniej...

Doris beta piękna! :tak: Jakieś nowe wieści Fasolkowe z brzuszka po USG? ;-)

ONA w kwesti pieczenia pępka w ciąży - nie pomogę. Chociaż mój zaczyna coraz bardziej się pojawiać i jak się z Mężem ostatnio śmieliśmy że zaraz będzie na wierzchu i go trochę pomiętosiliśmy to czułam jakby chciał mnie boleć, więc więcej nie tykam :tak: nie schizuj :sorry: każda z nas przechodziła to samo zniecierpliwienie przed testowaniem :-D zaciśnij zęby i dotrwaj do swojego dnia a my 3mamy kciuki!!

enya81
gdzieś wyczytałam w necie że czasem czop odchodzi nawet na 2 tygodnie przed porodem, więc zaciskam kciuki aby u Ciebie tak było! Niech mała jeszcze posiedzi chwilkę!

Edyta Ty to już na takiej końcówce że w każdej chwili może się zacząć ;-) już czekamy na fotki naszego forumowego maleństwa :tak: a Ty się nie martw tymi wodami ;-) mi jak wody odeszły przy poronieniu to pół łóżka było mokre :sorry2:

mi dzisiaj wyjątkowo ciężko się oddycha...czuję jak w środku wszystko zaczyna mi się gnieść. Malutek fika coraz śmielej ;-) dziś to nawet w nocy go czułam, pierwszy raz :sorry2: brzucho rośnie jak na drożdżach, jutro idę oddać siuśki do badania, w środę mam wizytę u gina a na 3.10 umówiłam nas na połówkowe ;-)
a jutro zaczynamy tydzień który dla mnie i Zuzi okazał się ostatnim pełnym tygodniem i powiem Wam szczerze że jak zaszłam teraz w ciążę to nie wierzyłam że dotrwam do tego czasu, był taki odległy, a teraz się zastanawiam kiedy ten czas zleciał :tak:
więc tak oto my prezentujemy się u progu 19 tygodnia :tak: przesyłamy bardzo magiczne i świeże wiruski wszystkim potrzebującym ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!
DSCF0316_edited.jpgDSCF0318_edited_edited.jpg

Załączniki

• DSCF0318_edited_edited.jpg
    DSCF0318_edited_edited.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 65
  • DSCF0316_edited.jpg
    DSCF0316_edited.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 47
Ja już po usg nawet u dwóch lekarzy i wiadomości nie za dobre, bo na razie NIC nie widać w jamie macicy.
Wyszłam ze łzami w oczach od innego Gina i biegiem do swojego.
A mój Gin zrobil usg i powiedzial ze widzi coś co możne będzie pęcherzykiem ciążowym. Powiedział, że przy takim przyroście bety ciąża jest na pewno bardzo ale malutka dlatego jej nie widać, Powiedział, że gdybym mu najpierw powiedział o przyrostach bety, to by mi wcale usg nie robił, bo rzadko coś widać na tym etapie tym bardziej że moja owu musiała być conajmniej w 18 dniu cyklu lub później. Beta wzrasta pieknie ale rozpoczynała się od malej wartości. Ciąża na pewno młodsza bedzie (o ile będzie :-() bo owu musiała być bardzo późno. Mam powtórzyć betę w środę i dać znać i leki brać dalej.
Jestem załamana
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=

Dotego złapał mnie jakiś dziwny ból jakby nerki z lewej strony z tyłu, taki że nie mogłam się wyprostować. Nie jest to ani ból miesiączkowy ani skurczowy tylko taki jakiś dziwny. Teraz jak leżę nic nie boli ale jak wstanę jest gorzej. Może to jakaś kolka nerkowa? Nie wiem, bo nigdy nie miałam

A tak wygląda moje usg, gin powiedział że ten punkcik z lewej stronu (na tej pionowej linii) w takim jakby pierścieniu to może być niebawem pęcherzyk ciążowy.a.jpg

Załączniki

• a.jpg
    a.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Doris biorąc pod uwagę że dziś jest dopiero 5t2d a owu była późno to powinnaś dostać opieprz że w ogóle wybrałaś się dziś do gina! :eek: ja w tej ciąży aż mnie roznosiło, ale powiedziałam "NIE" i na pierwsze USG poszłam w pierwszy dzień 7 tygodnia...a Groszek miał zaledwie 2mm i nie było widać jeszcze serduszka! Więc to nawet było za wcześnie...a u Ciebie beta pięknie rośnie więc musisz się uzbroić w cierpliwość a zobaczysz że Fasolka Ci wynagrodzi to czekanie!!:tak:

także wszystkie tu zaciskamy mocno kciuki i czekamy razem z Tobą!! :tak:

Doris
3mam bardzo mocno kciuki !!

Ja juz od 3 nad ranem nie spie, to juz druga noc jak nie moge spac tak mnie kuje w pachwinach.
Do tego jestem emocjonalnie wrakiem, przez te nieprzespane noce, ciagla zgage, skurcze, bole w pachwinach, obolale piersi :(

Witajcie

Ja już nic nie rozumiem,
wczoraj beta 2349
dzisiaj 3712 (po 24% przyrost o 58%)

a więc wzrasta super, bo po 48h ma być niby min.66% a mi wzrosła po 24h aż o 58%. To czemu nie było widać pęcherzyka, wczoraj przecież 5 tyg i 2 dni ciąży było.

Sprawdziłam sobie kiedy byłam na usg w ciąży Aniołkowej - w 35 dniu cyklu i pęcherzyk miał 8mm ale wtedy beta była 7500, wczoraj był 38dc i nic nie było widać a beta 2349. Podobno ma to związek,
Jak myślicie?

reklama
Doris a wiesz dokładnie w którym dniu miałaś owulację? nie oczekuj że teraz coś więcej zobaczysz, zresztą to że tego nie widać wcale nie znaczy że tego nie ma... pęcherzyk mógł być ale nie widoczny na ekranie, usg nie jest w 100% dokładne, nie zobaczysz wszystkiego i nawet to co widać jest obarczone błędem, musisz brać na to poprawkę, to tak samo jak później ze serduszkiem, zaczyna bić ok 4 tygodni po zapłodnieniu czyli teoretycznie w 6 tyg ciąży każda kobieta powinna je zobaczyć na usg, ale wcale tak nie jest, niekiedy dopiero w 8 tyg lekarz jest w stanie uwidocznić na ekranie akcję serca, bo dużo zależy od sprzętu, ułożenia, zakłóceń, oraz tego kiedy tak na prawdę doszło do zapłodnienia, jeżeli miałaś opóźnioną owulację tak jak sugerował twój lekarz to ciąża jest młodsza niż wynikałoby to z terminu ostatniej miesiączki, 5 tydzień to taki okres że na prawdę nie wiele można zobaczyć na usg, a najlepszym dowodem na to że ciąża jest i się rozwija są przyrosty bety, więc SPOKOJNIE :-) nie myśl za dużo tylko się ciesz bo beta ładnie rośnie, trochę cierpliwości :tak:

Magdalena biedaczko męczysz się na tej końcówce, przytulam... a na zgagę coś bierzesz?

Do góry