reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

NIMFII
To dopiero pierwszy cykl.:) ale największy problem mam ze śluzem:p teraz dopiero jakiś taki konkretny do określenia jest, a tak to ciężko...no i z szyjką - heh to jest jeszcze kosmos:p
Co do kontroli temperatury, to byłam sceptycznie nastawiona, ale nie jest to takie cieżkie. Skorzystałam z rady ENYA i zapisałam się na stronę Karta obserwacji cyklu owulacyjnego online - eNPR.pl i tam sobie zapisuje obserwacje.
Co do mierzenia temp, nie mam problemu z godziną bo pracuje od 7/30 do 15/30, wiec zawsze o 6 wstaje, biorę termometr, leże chwilkę i wstaje:) do dpracy. Tylko w week jest cięzej, nastawiam na 6, robie co mam zrobić i dalej śpie:)

Byłam bardzo sceptyczna, jak wcześniej napisałam, ale dzięki temu poznaje swoje ciało i naprawdę polecam:) dobrze być choć trochę bardziej świadomym::)) choć jeszcze przede mną trochę drogi do wprawy jest:)

Co do termometru, ja mierzę zwykłym, pomiar w pochwie. Najważniejsze jest to aby mierzyć cały czas tym samym termometrem - to podstawa!!!:)

reklama
lumia musisz pamiętać żeby temperaturę badać zawsze o tej samej godzinie. Co do minuty najlepiej. Po owulacji temperatura powinna utrzymać się na wyższym poziomie co nie znaczy że ma być równa i nie spać ani o kreseczkę. Dużo białej wydzieliny oznacza że jest pewno po owulacji. Prowadzisz na jakieś stronce swój wykres i obserwacje? Może podrzuć tu linka popatrzymy jak to wygląda u Cb? ;-)

nimfii
chodzi o termometr do mierzenia temperatury? Ja miałam najpierw zwykły z Microlife ale był z jednym miejscem po przecinku, a chciałam żeby był dokładniejszy więc na allegro zamówiłam z tej samej firmy tylko taki który pokazuje wynik z dwoma miejscami po przecinku ;-) zapłaciłam niecałe 20zł.

Hej dziewczynki,

U mnie dupa, beta nie przyrasta prawidłowo:( W czwartek było 36,93 a dziś 43,98:( Była 2 godzinna różnica między badaniami tzn. w czw. o 10 a dziś o 7:30 robiłam, ale to i tak jest masakra:-( Do tego tsh kosmiczne 3,35...

Naala...powtórz jeszcze w poniedziałek i na razie się nie stresuj!!!! Kiedy miałaś ostatnią @?

Nimfii...ja mierzyłąm zwykłym elektronicznym kupionym w Rossmanie.

Ona1227...który u Ciebie dzień cyklu?

Lumia, Angelstw i reszta WITAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny dzięki za pocieszenie, ale wyniki mówią same za siebie, co zrobić:(
Mąż oczywiście mi wciska, że musi być dobrze, ale same wiecie że wcale nie musi być. Oczywiście betę powtórzę w poniedziałek, a ostatnią @ miałam 15 sierpnia. Z tego wszystkiego bolą mnie teraz plecy, a ostatnio tak się zaczęło u mnie poronienie...

Neta...czekam aż do mnie dołączysz :-)

Naala...ostatnią miałaś 15 sierpnia a dziś 13 więc jeszcze bardzo wcześnie. Za wcześnie. Ja bym na pewno poczekała do poniedziałku. U mnie pierwszy test wyszedł po czasie przewidywanym na odczytanie 7 września a ostatnia @ była 9 sierpnia. 8 września były słabiutkie kreski a teraz beta pięknie przyrasta. Nie denerwuj bo to nie ułatwia Fasolce rozwoju.

reklama
ANGELSTW
Oczywiście, mierze zawsze o 6 rano:)
No niestety nie zdążylam dzisiaj na badania, spóźniłam się 17 minut;/ wiec lipa z oznaczeniem progesteronu.
Jakkolwiek głupio to abrzmi, ale zdziwiłas mnie tym, że ten biały śluz to oznaka przebytej owulacji...hmmm Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam...no ale w sumie nie zwracałam,aż tak uwagi...
Zabrzmi to głupio ale jak moge tu wkleić pdf? to bym przesłała moją obserwację:) heh
A dziwne jest to ,że jeszcze wczoraj też mi wyszedł pozytywny test owulacyjny...nie za długo utzymuje się + (3 dzien?)
Ide zaraz zrobić następny, zobaczymy co dzisiaj.
Ale jak piszesz, że może owulacja była, to wezme tą lutkę:) teraz to już w niczym nie zaszkodzi, moze tylko pomóc;)

Doris
Dzieńdoberek:)

Naala
...nie wiem co napisać:-( Przepraszam za szczerosć, ale faktycznie nienajlepiej z tym co opisujesz, ale zawsze jest nadzieje:)i tego się trzymajmy:) W sumie DORIS ma racje i nie ma co się za wczasu zamartwiac!!! Wytrwałości i zaciskam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A ja dziewczynki jutro wylatuję na tydzień:)
Dziś kupiliśmy wczasy na jutro:) spontan jak nic:D Pan w biurze miał z Nas ubaw:) jade naładować się witaminą D :happy::happy::cool:

Ostatnia edycja:
Do góry