reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć Babeczki!
Wiecie co, tyle wokół dobrych wiadomości. I jakoś wierzę , że i mnie się uda tym razem. Największą radość sprawiła mi Enya.
Wizytę mam za tydzień, bety nie mam co oznaczać, ponieważ dostaję zastrzyki z Pregnylu a to jest HCG. Tak więc jedna beta na początku i dopiero USG za tydzień, to będzie 39 dzień cyklu. Proszę Was o kciuki już teraz.
I mam pytanie - pobolewa mnie, jakby kłuje w prawym podbrzuszu, po tej stronie też kłuło w czasie owulacji. Myslę , że owulka była z prawego jajnika i teraz jest ciałko żółte, czy może tak pobolewać? Miałyście tak? To nie jest ostry ból, ale od kilku dni tak czuję.

reklama
Naala- zgaga zalezy jak jej sie spodoba dzis nie mialam prawie wcale caly dzien a teraz juz znow zaczyna. Probowalam juz wszystkich domowych sposobow jak bd 28 na wizycie poprosze o cos konkretnego bo juz nie wytrzymuje.

Malgonia kciuki trzymam za Ciebie cały czas:-) A co do pobolewania, to wiesz, wszystko się tam powiększa, zmienia i ma prawo dokuczać. Ja pamiętam mnie ciągnęło podbrzusze, szczególnie jak dłużej pochodziłam w pracy. I czasami coś zakuło. Myślę, że to norma, tym bardziej, że w ciąży wsłu****emy się w swój organizm szczególnie i wszystko nas niepokoi. Bądź dobrej myśli:-)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Magdalena to się męczysz biedna. Oby lekarz coś Ci przepisał na to paskudztwo.

I mam pytanie - pobolewa mnie, jakby kłuje w prawym podbrzuszu, po tej stronie też kłuło w czasie owulacji. Myslę , że owulka była z prawego jajnika i teraz jest ciałko żółte, czy może tak pobolewać? Miałyście tak? To nie jest ostry ból, ale od kilku dni tak czuję.

Małgoniu ja tak miałam, strasznie kłuło mnie w okolicach lewego jajnika, kilka dni to trwało

Ostatnia edycja:
neta dzięki. A co do cykli to przecież "ksiązkowy" powinien trwać 28 dni,więc teraz masz zbliżony do ideału;-)
karola piesio to Bergen. Na razie demoluje tylko swój koszyk do spania i zabawki:biggrin2: Skojarzenia z niemowlakiem jak najbardziej są tu właściwe;-)Zwłaszcza gdy po szaleństwach przyjdzie do mnie na kanapę,wtuli się we mnie jak dziecko i śpi,uwielbiam te momenty...
naala o nudzie nie ma mowy:-) Czarne chmury zawsze w końcu sobie idą precz,a potem jest piękna pogoda i czyściutkie powietrze,więc jak to Anulka pisała - głowa do góry,pierś do przodu:-) kiedy testujesz?
małgonia &&&&&&&&&&&&&&&&&
magdalena ja na zgagę,a nawet meeeega nudności odkryłam kiedyś (również z polecenia) taki specyfik
Bullrich sól w tabletkach 180 szt. - Apteka Internetowa Apo-Discounter. Apteka wysyłkowa z niskimi cenami
Najpierw kupowałam go w Niemczech,teraz z tej apteki przez internet. Każdy kogo nim ratowałam był zachwycony skutecznością działania.Nawet pomógł na mdłości po narkozie.

Neta tak jak napisała Anty masz prawie idealne cykle więc wszystko powinno być ok. Wcześniej były zbyt długie. Ja zawsze miałam nieregularne cykle i długie trwały około 7 dni, czasem i dłużej. Miesiaczki miałam w odstępach minimum 32 dni. To może gin da Ci jakieś leki na ułatwienia zajścia w ciąże?Ja nadal trzymam za Ciebie kciuki dlatego też wpadłam zapytać co u Ciebie.
Anty jak się masz? Ja się pamiętam:)
OneMoreTime jak zdrówko? Cosłychać?
Liluś udanych chrzcin. My chrzciliśmy Filipka w niedziele palmową.

Anty, tak jestem już u mojego J w Norwegii :-) Wczoraj przyleciałam. Witaminę D kazała zrobić mi endokrynolog, bo wyniki tarczycowe wyszły mi takie sobie, ale usg już ok – żadnych zmian chorobowych:happy:.

Anty, Naala jestem w nie najlepszej kondycji psychicznej, popłakałam się u niej (endokrynolog) w gabinecie i powiedziałam, że chyba mam depresję lub coś na jej kształt. Wtedy właśnie kazała mi zrobić poziom Wit. D, bo właśnie jej niedobór powoduje takie stany i różne inne… np. problemy z pamięcią i koncentracją…. MAM STRASZNE – przykład: wczoraj w drodze na lotnisko uświadomiłam sobie, że nie wzięłam paszportu :szok::eek: MASAKRA :no:, już myślałam, że nie polecę, chciałam zatrzymać autobus i wysiadać gdzieś w polu, żeby się wrócić, ale inni pasażerowie w autobusie podpowiedzieli mi, że mogę lecieć na dowód…. Lecieć za granicę i zapomnieć o paszporcie ????:confused2: I to tylko jeden z dowodów na mój stan… i faktycznie okazało się, że mam tylko 9,47 (jednostek nie pamiętam) i naczytałam się oczywiście, że poniżej 10 to jest już jakiś ciężki niedobór, który może powodować różne spustoszenia w organizmie…. Dopiero jak wrócę do PL, to będę mogła z lekarzem skonsultować wyniki…

Agnieszkala, jak wyżej… ale jestem razem z J, stęskniłam się już troszkę…. zorganizujemy sobie coś na kształt Wielkanocy i będziemy serduszkować mimo wszystko:cool2: A co u Ciebie/u Was?

Naala, niestety nie pomogę z wynikami, nie znam się… zdrówka życzę:tak:

Malgonia, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:happy:

Dobra,lecę, by pobyć z J zanim do pracy pójdzie. Miłego dzionka kobitki:happy:

małgoniu też miałam takie kłucia w jajnikach po jednej str z której była owu...czasem dość silne:confused2:.

anty to widzę z opisu,że piesio zajął twoje serduszko;-).

onemoretime piszesz,że niedobór wit.D może mieć wpływ na koncentracje i pamięć????? hmmm....muszę zbadać męża pod tym kątem,bo z pamięcią i koncentracją u niego jest bardzo duży problem...sam już to przyznał,bierze teraz jakieś tabletki,ale wolała bym aby się przebadał.teraz wiem na co;-).miłego serduszkowania:tak:

Malgoniu te kłucia są jak najbardziej normalne, ja mam takie do tej pory, a czasami tak mi promieniowało że zginało wpół. Tym sie nie martw:-) I zobaczysz że encorton + heparyna zdziałają cuda!!

OneMoreTime
ja od początku ciąży łykam witaminę D - kupuję D-vitum 1000 w kapsułkach. Podobno każda ciężarna kobieta w sezonie kiedy nie ma słońca powinna ją suplementować. Podejrzewam że wiele osób ma niedobór ale tego nie bada. Teraz łykam D co 2 dzień bo dzidzia już większa a poza tym słoneczko coraz częściej świeci;-) Mój mąż do Norge też lata na dowód :-)

reklama
Enya no to gratulacje ,dobrze że maluszkiem wszystko dobrze,zapycha ladnie suwaczek oby tak dalej

Małgoniu oczywiście kciuki ogromne za Ciebie i kruszynkę,takie ukłucia mogą występować

Edytka Ciebie to już 17 tydzień,jak się czujesz???

Kobietko Ty to już masz więcej niż półmetek

Tak się cieszę,że u Was to się dobrze rozwija,oby tak dalej i oby następne brzuchatki dołączyły

Ostatnia edycja:
Do góry