reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej kobietki:-)

Anty u mnie chorubska ciąg dalszy także pewnie będę czekać na @ 05.maja. No chyba, że nagle ozdrowieję:-)

OneMoreTime no to faszeruj się tą witaminką D i do boju;-)

Dziewczyny chciałabym już dziś złożyć wam Wielkanocne życzenia, potem może nie być czasu.
Życzę wam spokojnych, radosnych, dla co niektórych owocnych:-) Świąt Wielkanocnych. Niech ten czas będzie dla was wytchnieniem od codziennych obowiązków i utrapień:-) Pozdrawiam gorąco dziewczyny!!!

reklama
Dziewczynki mam pytanko

W niedziele zacznie mi sie 15 tydzien. Czy wy na tym etapie czulyscie juz macice ? W sesie jak dotykalyscie brzucha?

Bo jak leze na plecach plasko to nie mam jakos zgrubienia na brzuchu. Jak na 15 tydzien nie powinnam juz czuc jakies kulki pod skora ?

Magda, nie macaj i nie wkręcaj sobie niczego. Ja macicę to byłam w stanie wymacać dokładnie dopiero podczas skurczu pod konec ciąży. A tak to ona miękka jest, to co Ty chcesz za kulkę wyczuć? A jelita jesteś sobie w stanie wymacać? ;)

Nie jestem w stanie nic. Ale czytalam gdzies w interncie ze powinno byc czuc takie grube cos jak grejfrut a jak tego nie czujesz to podobno cos nie tak...

Czyli brzuch wcale nie ma byc twardy jak kamien?

Mam wyniki testu Pappa i jest super bo ryzyko trisomii 21 to 1: 9503, trisomii 18 i 13 <1:20000 :-D Jest wiec mega małe i brak wskazań do amniopunkcji - kolejne ufffff:-D

Magdalena przecież na bank macica Ci rośnie wraz z rozwojem dziecka więc nie wkręcaj sobie kochana:) Ja mam takie twarde pod skórą ale ja przed ciażą bardzo dużo ćwiczyłam i nie jestem przekonana czy to czasem nie mięśnie brzucha które w ciąży się wypychają. Zresztą mnie teraz tylko brzuch poszedł do przodu i właśnie wywaliło mnie na wprost, spodnie które noszę z czasów kiedy byłam grubsiejsza spadają mi z tyłka....

Matita, super :) Jak ten czas leci, dopiero przecież zaszłaś... ;)

Magda, twardy to ten brzuch będzie jak będzie się np.napinał w ramach ćwiczeń do porodu, czyli podczas skurczów brackstona'hicksa. A normalnie to nie. Potem będzie dość napięty jak już miejsca będzie brakowało a na razie jest go w bród więc jak nie jesteś ginekologiem i nie masz doswiadczenia to znaleźć dno macicy ma prawo być ciężko. Ja nic nie czułam. Ba, położna np.po porodzie macając wymacywała, jak się macica obkurcza. Też macałam i nic bie bylam w stanie wymacać ;) Nie wiem, co oni z tyn grejpfrutem. Poza tym u każdej ma prawo być nieco inaczej. Nie macaj za szczególnie, żeby sobie jakich skurczy na głowę nie sprowadzić i ciesz się ciążą

reklama
magdalena to żeś mnie teraz zastrzeliła swoim postem:baffled::szok: czuć macice?????? ja nigdy się nie zastanawiałam nad tym:cool2: oczywiście na jakiej jest wysokości to tak,ale to gin jak cie bada to wie,ale żeby ją czuć? jakieś zgrubienia,kulki pod powłokami:szok: ło matko...czemu żeś na to wpadła???? dziewczyno i nie czytaj internetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tam jest jeden wielki burdeling i stek kłamstw...oj jak ty chcesz ciąże przechodzić na wiadomościach z google to powodzenia...jeśli brzuch ci się robi twardy jak kamień to źle,bo wtedy to macica może ci się stawiać,czujesz jak ci się spina...

enya nio to świetne wieści na święta:-)

kochane a ja boję się wtorkowej wizyty...ide na nią wcześniej o tydzień z racji tych bóli...niestety od wczoraj doszło dość bolesne kłucie w podbrzuszu...nie cały czas,ale jak złapie to aż łzy w oczach stają.i to nie jest już po bokach,a na środku,na dole...dziś w nocy też się źle czułam,nad ranem aż się w kłębek zwinęłam,bo miałam wrażenie,że mnie boli tu gdzie wzgórek łonowy...boję się,żeby nie położył mnie do szpitala...

Do góry