reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kaira u Ciebie też już magiczna "3" z przodu :-D jednak leci ten czas szybko... ja się czuję jakbym wczoraj skończyła 20tc a tu już 30...

Tekla super wieści :-):-) to już 30 tc :-) bardzo się cieszę że idzie ku dobremu, jak dobrze pamiętam pisałaś że chłopak będzie? macie imię? kciuki za wizytę i buziaczki :-)

tekla, u Ciebie już 31 tc, też szybciutko to zleciało!! cieszę się, że wszystko jest dobrze, szpital itd - wszystko to można znieść byle by Maleństwo dobrze się miało :tak: No u mnie już końcówka, też nie wiem kiedy to minęło :szok: do 20 tc była masakra, tak się czas dłużył a potem zleciało jak w jeden tydzień. Trochę będę tęsknić za brzuszkiem ;-) Ale już nie mogę się doczekać Malutkiej, jak będzie wyglądała, jaka będzie i to uczucie jak będziemy się poznawały...strasznie się boję, ale w głębi wiem, że sobie poradzę :tak: Macie już imię dla synka wybrane? Nasza Niunia to Inga :tak::tak:

Edytka, Matita imię wybrane - Tymek :-) No chyba że po cc mnie olśni jakoś, jak było w przypadku chłopców. Miałam wybrane imiona Kaspian i Cyprian, a leżąc na sali wybudzeń jak przyszli się spytać o imiona powiedziałam Kaspian i Dominik... nie wiem skąd taka nagła zmiana, ale tak już zostało. Matita ja też już sie nie mogę doczekać Tymka ale również mam dużo obaw czy sobie poradzę i czy spełnię sie w roli ziemskiej mamy. Ale chyba każda z forumowiczek tak miała i radzi sobie świetnie! A u ciebie poród sn czy cc?

reklama
Matita, Magdalena, Edyta dzięki ;-) Myślałam, że tylko ja się tak męczę. Tzn. niedobrze, że nie jestem sama w tym cierpieniu, ale jednak bardziej się przekonuję, że to nic nienormalnego.

To już 11 tydzień... Ale jak już pisałam wcześniej- zejdzie ze mnie ciśnienie jak minie 13 tydzień.

A miałyście jakieś wahania temperatury w ciąży? Związane z ciążą? Bo w sumie nic szczególnego mi nie dolega poza tą zwiększającą się temperaturą. Czuję jeszcze ucisk na klatce piersiowej po lewej stronie. Ze 3 tyg temu też tak miałam, więc to chyba nic strasznego. Wtedy przeszło bez problemów. Jeszcze nasuwa mi się na myśl, że może to spowodowane płynem w macicy? Na ostatnim usg właśnie wyszło, że mam jeszcze trochę wolnego płynu w macicy, ale gin mówiła, że to nic groźnego... Może to resztki po krwawieniu, które nie wyleciały i uległy nadkażeniu? Sama nie wiem, wydziwiam już...

A co do następnej wizyty to będzie za 10 dni (wydaje się, że to cała wieczność). Ale to będzie test podwójny. Jak pomyślę, że leżę na usg u obcej gin, ona zaczyna badanie i mówi "ale nie widzę tętna płodu" to już mi się gorąco robi. Obce miasto, obcy lekarz, obcy szpital...

No nic, zwalam winę na ciśnienie. Na zmianę pada i świeci słońce. Prawdziwa wiosna!!

Wynik usg:
Pojedynczy, żywy płód w położeniu zmiennym
Kosmówka położona na ścianie tylnej,jednorodna
Prawidłowa ilość płynu owodnieniowego.
Crl- 73 mm- 13t3d
K.nosowa obecna ( i to jaka bo ma po kim hehe)
NT=1,7
Prawidłowe spectrum przepływu w DV ( PI=1.07)
Kości czaszki, mózgowie prawidłowo wykształcone
Prawidłowy zarys splotów naczyniowych komór bocznych
Zarysy twarzoczaszki, profil płodu, kk. górnych i dolnych wydają się prawidłowe
Serce prawidłowej wielkości. Czynność serca miarowa 162/min
Uwidoczniono prawidłowo wypełniony żołądek, pęcherz moczowy płodu wydaje się widoczny.
Kręgosłup o prawidłowym przebiegu, symetryczny
Pepowina wydaje się 3 naczyniowa. Prawidłowe ruchy płodu.

Wniosek: Bez uchwytnych anomalii i markerów zaburzeń genetycznych
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Na wyniki testu Pappa muszę poczekać od 1,5 do 2 tygodni ale jakoś tak mi 1000 razy lżej na duszy:)
Pessar będę mieć dopiero założony 12.05 na kolejnej wizycie, do tego czasu nadal zwolnienie i oszczędzanie się. Ale chyba nie jest tak z tą szyjką do końca źle skoro jeszcze nie muszę mieć teraz krążka. Chociaż wolałabym już teraz żeby być spokojniejsza i móc wrócić do pracy.
Alza ja miałam takie same myśli przed USG, nawet bałam się ich artykułować.....Ale jak widzisz jest dobrze i u Ciebie też tak będzie. Ten rok to czas samych dobrych wieści!!!

Ostatnia edycja:
dziękuje kochane.no narazie celibat:no: ehh już nie wiem jak to przeżyję:dry:...

tekla witaj kochana cieszę się,że szyjka trzyma,dzidzia rośnie.jeszcze troszeczkę i będziesz tulić maluszka.

enya super informacje.cieszę się bardzo.

anty no ja cię pamiętam:happy2:.ooo kochana piesek w domku? to już masz zajęcie na całego.

Enya super wieści :-)

A u mnie nadal "czerwone światło" :-(. Jestem właśnie po wizycie u hepatologa. Powiedział że poronienie nie było raczej spowodowane tą moją toksoplazmozą (mimo wysokich wyników)......że tak na prawdę nie dowiemy się co było przyczyną. Leków żadnych mi nie przepisał bo stwierdził że tego nie trzeba leczyć:confused:. Moja gin twierdziła że właśnie dzięki lekom szybciej wróce do zdrowia. No ale to w końcu ON jest specjalistą w tej dziedzinie więc może ma racje....nie wiem?
Dostałam skierowanie na jeszcze jedne badania toxo IgG i toxo IgM oraz awidność.
Na badania jadę w piątek.
Później z wynikami ponownie mam wrócić do Niego. Do tego czasu kazał się wstrzymać ze starankami :-(

A tak liczyłam na "zielone światełko".:-(

Anty, super wieści :-) czuć od Ciebie tą energię:tak:

Kaira, ze zniżką – mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego i już kwalifikuję się do „poronień nawykowych”.... Przynajmniej tak miałam mieć przy poprzedniej ciąży (a jedną receptę już wykupiłam zanim zdążyłam zażyć:-(, więc mały zapas mam)

Cześć tekla, oby tak dalej a niewiele zostało &&&&&&&&&&&&&

Alza, na pewno masz rację, bo ostatnio miałam krwiaka i on wspominał, że nie chce zbyt dużych ilości „rozrzedzaczy” dawać, żeby historia się nie powtórzyła… ale tak strasznie się boję, że bez tego się nie uda...:-(

MisiaMonisia, mi też kojarzyło się, że tego nie trzeba leczyć. Organizm sam musi sobie poradzić a przy tym przeciwciała wytworzyć. Wzmocnisz się i będziesz działać na całego :tak:;-)

Są wyniki mojej witaminy D - bardzo niskie :wściekła/y: 9,47... a wyczytałam gdzieś, że to "ciężki niedobór". Matko ............ :baffled: kupiłam sobie w aptece na razie jakiś suplement dla dzieci, żeby coś z tym robić zanim wrócę i z lekarzem skonsultuję... Orientujecie się może ??? może coś źle wyczytałam i nie jest wcale tak źle ...:confused:

Enya gratulacje zdrowego maluszka!!!
:)
Edytka wow już 16 tydz:))) super!!!
Karola ja miałam całą ciąże celibat i to nie dlatego że musiałam ale dlatego że chciałam i się bałam...
Magda gratki siostrzenicy!!! jak mała ma na imię?

My jutro z mała jedziemy na święta do rodzinnego domu. W niedziele chrzest małej:)))
pozdrawiam dziewczynki!!!

reklama
Do góry