reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

MisiaMonisia, nie chciałaś więcej zwolnienia? 2 tyg. przysługuje a jak Ci wyjątkowo źle to rodzinny może przedłużyć...

nimfii, mam nadzieję, że będzie dobrze... ale żadna kolejna ciąża nie będzie dla mnie już beztroskim, szczęśliwym wyczekiwaniem i dlatego dobrze mieć u boku faceta, który przytuli, postawi do pionu gdy trzeba i powie będzie dobrze:tak:

reklama
OneMoreTime prosiłam o przedłuzenie zwolnienia.....ale.niestety nie.otrzymałam. Moja gin stwierdziła żewpracy szybciej dojdędo siebie. Powiedziałam że nie czuje sie jeszcze na siłach i ze nie zniose tych wszystkich spojrzen i pytan. Powiedziała ze dam rade i mam odpowiadac wszystkim że"nie chce o tym rozmawiać". Wg mnie brzmi to troszkę opryskliwie.
Takzebyłam na L4 od poniedziałku do piatku. W poniedziałek miałam wrócić do pracy ale wzielam tego dnia urlop.....nie byłam gotowa zeby tam iść. Takze we wtorek poszłam i we wtorek wieczorem jeszcze trafilam do lekarzabo czulam sienaziebiona....okazało sie że mam zapalenie oskrzeli. Pani Dr powiedziała ze po poronieniu mam oslabiony organizm dlatego szybko coś złapałam.....Chciała mi dać zwolnienie do końca tygodnia ale odmówiłam....bo jak to by wyglądało. Po zwolnieniu wróciłam do pracy na jeden dzień i znowu wolne? Powiedzieliby że nie chce mi się pracować i tyle. Takze musialam sie tam "męczyć"......

kobietka jeszcze nie ogarnęłam bo czytam od końca ale gratuluję chłopczyka :) postanowiłam doczytać cpp bo jestem tylko na "wieściach od rozpakowanych mamusiek" i czasem na odskoczni - brak czasu, mała jest mocno absorbująca :tak:

onemoretime, edyta pozdrowionka dla Was, odgruzuję się do grudnia to będę bardziej w temacie :)

zajrzałam dziś na profil angel - ma 36 tc :) angel - jak zajrzysz bo i priva pisałam - &&&& za szybki i łatwy poród

witam nowe Aniołkowe Mamy
[*] dla Waszych Aniołków. Tak w skrócie o mnie - starania o dzidzię ponad dwa lata, jedno poronienie, pod koniec lipca zeszłego roku po wielu trudach i paru komplikacjach urodziłam córcię :) stymulacja clostilbegytem + pregnyl/choragon oraz progestron, acard ( dla wtajemniczonych ;-) ) ten wątek to był mój drugi dom :tak:od lutego 2012 do końca lipca zeszłego roku, potem malutka przysłoniła cały świat:-)
ja też patrzyłam po poronieniu na ciężarne z niechęcią, a w ciąży sama kilka razy widziałam taki wzrok.. to naturalne reakcje.. kuzynka mojego męża zaszła w ciążę 2 tygodnie po nas, urodziła 2 tygodnie po moim niedoszłym terminie. Stroniłam od nich. gdy urodziła się nasza córeczka przeszło..

pozdrowionka dla pamiętających marudzącą Pleni ;-)

Ostatnia edycja:
Kochane

Czy ktoras z was przeszla moze na poczatku ciazy zapalenie gardla? Od wczoraj lecze sie domowymi sposobami( mleko z czosnkiem, mleko z miodem,amol na noc skarpety gruby dres, i syrop stodal) ale niewiele daje dzis juz sie odezwac nie moge tak mi siadlo na struny. Martwie sie co z maluszkiem czy mu nic nie bedzie. Biore acard i luteine ( 100g 3 razy dziennie) boje sie czy przez taki ostry kaszel nic sie tam nie stanie zwlaszcza ze to dopiero 1szy try.

:(

Magdalena ja byłam chora z córcią w ciąży (2 albo 3 miesiąc). Bolało mnie gardło i miałam kaszel. Też piłam stodal + tantum verde do płukania, na noc smarowałam się wickiem i obwiązywałam szalikiem gardło (niezbyt wygodne ale skuteczne). Ostatnio wynalazłam w necie przepis na miksturę, która działa cuda. Szklanka miodu (jeśli jest twardy trzeba go troszkę w kąpieli wodnej rozpuścić), do tego szklanka soku z cytryn ( 5-6 sztuk) i 10 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę. Wszystko mieszam, zamykam w słoiku i wstawiam do lodówki na 3 dni (można oczywiście pić od razu, ale ponoć po tym czasie lepiej działa:) Zdrówka:-)

Pleni w końcu zajrzałaś do nas :-D;-) oczywiście rozumiem że Zojka to teraz cały twój świat, duża już z niej panna :-)
ja czekam z niecierpliwością na środę, mam wtedy wizytę u lekarza rodzinnego i dowiem się jak będzie wyglądało dalej moje zwolnienie lekarskie, mam nadzieję że przedłuży mi i tym razem na 100%, ale z jeszcze większą ciekawością czekam na piątek, wtedy będę miała USG prywatnie u ginki, będę prosić wtedy o kciuki :tak:
a po za tym nadal mam swędzące mini pryszczyki w okolicach brzucha, piersi, ud, teraz też na rękach, ale tam gdzie skóra jest wrażliwsza, obstawiam jakieś uczulenie ale nie mam pojęcia na co... może ty coś doradzisz?

Magdalena nie martw się na zapas, nie jedna kobieta przechodziła w ciąży tego typu przeziębienie, to najprawdopodobniej wirus który twój organizm sam zwalczy, ale najpierw trzeba się trochę pomęczyć, odpoczywaj i dalej kuruj się domowymi sposobami a jak po 5-7 dniach nie przejdzie to maszeruj do lekarza, dzidziuś na pewno sobie dalej tam rośnie i nic mu nie przeszkadza, tylko szkoda że ty się biedna teraz tak męczysz, życzę duuuużo zdrowia

matita co u ciebie??? ostatnio cichutko siedzisz...

karola ty też gdzieś zniknęłaś??? czy problemy z internetem :confused:

misiamonisia bez sensu wyszło z tym zwolnieniem u ciebie, należało ci się dłuższe... ale skoro masz zapalenie oskrzeli to ja nie parzyłabym na to co inni powiedzą tylko siedziała w domu, lepiej tak niż potem leżeć z zapaleniem płuc...

Dziewczynki badalam w piatek krew czy przyrasta hcg i jak tam moj progestron i mam jak na 8 tydzien 18,3 mcg/L czy to dobrze? :) i jeszcze estradiol mi doktor badal i mam ponad 2 tys czy to poeinno byc duze czy male ?

Hej Dziewczynki,
Odebralam badania histo i mam prosbe o interpretacje. Wiem,ze ide na latwizne, ale nie mam sil szukac w necie...i wyczytywac rozne rzeczy...
Placenta et decidua partim necroticans et suppurans.
Martwi mnie zapis..." miejscami widoczna jest niewielka proliferacja trofoblastu na obwodzie kosmkow"....
Zaraz mi wychodzi w internecie o zasniadach...:-(

Z zalecen dostalam kontrole bety...i tyle. Ogolnie sama robilam juz dwa razy i spada. Kolejna mam zrobic za tydz. Zgodnie z zalecenoem mojego gin.

NIMFII
Dzieki za namiary;-)pamietam by odpisac, ale sil brak;-)

MAGDALENKA
Czy dostalas moje zapytanie?

Znalazlam
"Doczesna, czesciowo martwicza, ropiejaca".

Tylko co to oznacza?,czy ktoras z Was miala taki wynik. Bo nieciekawie to brzmi:-(
Pomocy!!!

reklama
Do góry