reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pleni moi znajomi mają materac z takim czujnikiem oddechu. Ostatnio mieli przygodę, bo mała się gdzieś zsunęła i zaczęło pipczeć w środku nocy. Taki monitor to dobra rzecz,muszę pomyśleć nad tym. Ja mam dość spory dom i niania będzie mi koniecznie potrzebna. Zastanawiam się czy opcja kamery to nie jest już zbędny wydatek, ale mnie kusi :p

reklama
Magda owszem, może się tak zdarzyć, ale wolę fałszywy alarm niż nieświadomość ;-) koleżance z pracy męża dwa razy się uaktywnił i jej córa miała bezdech, to dział na wyobraźnię. Jak mój mąż to proponuje to jestem spokojna, że to nie moje fanaberie:tak:

tekla23 rodziłam w zielonej górze :) dziękuje...

Plenitude ja dziś sprawdzałam czy mały zyje bo się nie obudził na nocne karmienie, wzięłam go o 5 rano na spiku, przewinęłam kupsztala i nakarmiłam, pięknie spał do 7:) także dziś przespałam ciagiem od 23 do 5 rano, źle nie ejst.... ale dziś pogoda nie sprzyja.. młody nie spi, odpoczywa z otwartymi oczami od rana...

hej hej :-)
ja dziś w dobrym humorze, bo małe święto - PÓŁMETEK!! :-D:-D
ale się cieszę:tak: mała od rana też świętowała, bo cudnie i solidnie wywracała mi się po całym brzuchu:-D

widzę, że szykujecie wyprawki, ja jeszcze nic nie zrobiłam w tym kierunku i wstrzymam się raczej tak do 27tc, wtedy akurat wrócę z wakacji i powoli zacznę zbierać, choć tak jak Agnieszka mówi, może popatrzyłabym za jakimiś promocjami w rossmanie już teraz, to nic, że z kasą to daaawno tak krucho nie było:-:)baffled:

Ja się dołączam - też za każdym razem patrzę na papier toaletowy i czasami dość wnikliwie i tak też zostanie do końca..

Pleni, czy dawkę wit C 200 mg mogę bez przeszkód brać?

Pisałyście o elektr.niani, ja miałam i świetna sprawa!! na pewno dla Hani też się w taką zaopatrzę, albo będziemy reanimować starą. Miałam bez funkcji video i osobiście uważam, że jest zbędna. Moja niania, włączała się sama co kilka minut i oczywiście przy każdym ruchu czy dźwięku, więc mi to w zupełności wystarczyło:tak:
Becik chyba przez krótki czas miałam, ale bez rewelacji, że muszę mieć teraz, potem sama robiłam zawiniątko z kocyka i było super:tak: muszę popatrzeć na Wasze linki:tak:

Edytko - nie nigdzie nie wychodziliśmy tak dla siebie się podmalowałam i trochę dla M bo ostatnio taka nieogarnięta chodziłam , walka z nałogiem idzie coraz lepiej już czasem zapominam ,że paliłam.
no a ja dziś miałam gości o 9 rano , kuzynka, ciocia i synek kuzynki , poszłyśmy na miasto , wróciłyśmy kawka gadka szmatka i pojechały zabrały moją mamę ze sobą ,a ja zostałam sama jak palec buuu będę płakać :-D.No ,ale o 15:40 mam wizytę u endokrynologa i bardzo proszę o kciukasy :)

Magda gratuluję wejścia w II trymestr i cieszę się że mdłości odpuściły
Loi gratulacje półmetku :-D
kobietka będę trzymać kciuki &&&&&&&&&&&& cieszę się że z nałogiem już coraz lepiej, oby tak dalej :tak:

ja już wróciłam ze szpitala, ale nic ciekawego się nie dowiedziałam tylko że będę miała owulację z tego samego jajnika co ostatnio, jednak nie na przemian :confused: a wyniki i wypis ze szpitala w przyszłym tygodniu, żeby dwa razy nie chodzić to dopiero w piątek za tydzień odbiorę razem z posiewem

buziaczki, miłego dnia życzę :*

Loi, wow, przeciez dopiero zaszlas, a tu juz polmetek? Kiedy to minelo?!
Myslenie o wyprawce musi byc ekscytujace. Dla mnie to jeszcze odlegla przyszlosc, ale mam nadzieje, ze zleci jak z bicza trzasnal.

wrocilam od lekarza. Znowu jestem wzorcowa pod wzgledem wynikow badan. Uklad moczowy i nerki w porzadku. Czuje sie glupio, bo tylko ja widzialam to krwawienie a ze nigdzie sladu po nim nie ma, mam wrazenie, ze nikt mi nie wierzy. Normalnie zagadka z archiwum X.

serducho bije 176 razy na minute! Normalnie brzmi jak parowoz. To chyba dobrze rokuje?

loi zalecana dawka w ciąży to 100 mg, ja na początku dzieliłam 200 na pół bo miałam cale opakowanie a teraz kupuję już 100, trzeba też pamiętać, że witamina ta jest obecna w pożywieniu. gratulacje półmetka, teraz to już pójdzie z górki:tak: jak dla mnie 25 tydzień jeszcze się wlekł, a reszta do dziś nie wiem gdzie uciekła..

mysiak ja po prostu słucham męża, ale wiem, że też będę sprawdzać nawet z monitorem ( czy na pewno działa). Pogoda dziwna, rano pada, potem słonko, ja też poszłam spać o 2 a już o 8 wybałuszałam gały chociaż normalnie śpię do 11..

kobietko za wizytę &&&&

katherinne a może szyjka macicy? jakiś polip albo pękło w niej naczynko krwionośne przy ujściu.. oby takie bicie serca dobrze rokowało &&&&

dzwoniłam dziś do kardiologa.. wizyta 100 zł, usg (echo ) kolejne 100.. na holtera już się raczej nie zdecyduję bo pewnie do zdjęcia go też potrzebna kolejna wizyta plus badanie czyli w komplecie jakieś 500.. zostanę raczej na samym echo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry