reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Prija, ufff, ciesze sie, że się uspokoiłaś :)
Kurcze, jak Pleni i Prija szyjke po ok 3,9 cm mają, a ja mialam tak samo, to to chyba nie jest za dobrze, co?

reklama
Loi: Ja taką szyjkę mam prawie całą ciąże, a Ty jaką? AAaaa, doczytałam, myślę, że nie jest zła.

prija 3mam kciuki żeby się udało przetrzymać szczęśliwie do dnia porodu

katka przykro mi że znowu jakieś cholerstwo wykryli..... 3maj się... niedługo i dla Ciebie zaświeci słońce

mysiak
serdeczne gratulacje:-)

ja jestem załamana nie zaliczyłam egzaminu poprawkowego i wredne babsko nie chce mi dać drugiej szansy poprawienia się, prawdopodobnie dopiero we wrześniu...;/ moge się pozegnac z obrona w lipcu..................;//////
nerwy niesamowite...............;((
boję się o maleństwo bo przeziebienie trzyma mnie już drugi tydzień do tego te nerwy a wizyta dopiero 5.06....................
czasami mam ochote rzucić te studia poddac sie ale szkoda bo to ostatnie polrocze a meczylam sie tam 2 lata....................

liluś87 może babka się złamie i da Ci jeszcze szansę. Ja też nie wiem, czy nie będę bronić się w październiku dopiero, bo nie wiem czy zdążę złożyć pracę, a nawet jak złożę to nie wiem czy przejdzie mi przez plagiat.

liluś87 może babka się złamie i da Ci jeszcze szansę. Ja też nie wiem, czy nie będę bronić się w październiku dopiero, bo nie wiem czy zdążę złożyć pracę, a nawet jak złożę to nie wiem czy przejdzie mi przez plagiat.

dzięki juchu, jutro ide na konsultacje ja blagac o dodatkowy termin poprawkowy...;/ co za baba udupila kilka osob przed sama obrona...;( a moglam isc na mgr na jakas prywatna uczelnie to nie zachcialo mi sie Politechniki. I w ostatnim polroczu 2 w indeksie a przez 5 lat nie mialam zadnej...... porazka
3mam za Ciebie kciuki, żeby Ci się udało jednak obronić w terminie
milej nocy

Prija- kochana dobrze ,że dzidzia już taka duża i na pewno da sobie radę jakby co , a na razie odpoczywaj i leniu**** bo potem to już nie poleżysz ;-)
Edytko - trzymam kciuki aby udało Ci się załatwić wszystko pozytywnie&&&&&&&&&&&

a ja co wstałam o 5:45 i tak się obijam coraz wcześniej wstaję, @ nie mam już 3 dzień czekam .... mam nadzieję ,że przyjdzie bo mam 7,5 mg leku puki co do brania.Trochę mam cykora wiecie bo niby ostatnio w okresie dni płodnych w 11dc było coś ,ale mogła się owu przesunąć i wtedy niech się dzieje wola nieba , telefon do pani dr i będziemy myśleć co z tym fantem zrobić.Nie mam żadnych objawów na @ ani piersi nie bolą ani brzuch ...a tego 11dc M skończył ,że tak powiem na zewnątrz, mimo to i tak się boję trochę czy ta @ przyjdzie.

prija: no to oszczędzaj się, mój mały na ostatniej wizycie w czwartek ważył 2800, więc mamy podobnej wielkości dzieciątka. Do kiedy gin "zakazał" ci rodzić, tzn. od kiedy możesz zacząć rodzić? Mnie moja gin ostatnio nastawiła, że tak w połowie czerwca (będzie 38tc) spróbujemy wywołać poród ze wzgl. na moją cukrzycę. Fajnie jakby się udało. A torbę masz spakowaną?;-)

przeczytałam, i tyle napisałyście że już zapomniałam co miałam napisać

Loi widzę, że martwisz się o szyjkę - ja od 20 tygodnia miałam 2,5 cm (z 4,8cm), bez szwu tylko progesteron + leżenie, od 35 tc rozwarcie wewnętrzne (worek owodniowy wpuklał się w kanał szyjki) i zewnętrzne na 2 palce, urodziłam w 38 tc, 3 dni pochodziłam i wody odeszły, myślę że najważniejsze to się nie forsować

Magdalena
trzymam kciuki za pozytywny wynik, betę możesz zrobić 10 dni po owulacji, u mnie w tym czasie test siany tez wychodził

Kobietka podobno 50% społeczeństwa jest z stosunku przerywanego, może ze względu na brane leki dobrze by było zrobić test, coby wcześniej zadziałać

Plenitude
doczytałam, że kupiłaś pampers premium care - z własnego doświadczenia i koleżanek powiem tylko że wolę te zwykłe, ta siateczka odparza podobno pupcię dziecka, bynajmniej mojej Ulci odparzała i znajoma położna, też mi je odradzała, ale co dzieciątko to inna skórka,

Liluś ja jestem wykładowca akademicki (lekko wredny) ale zawsze sprawy ciążowe nieźle na mnie działają, spróbuj porozmawiać, uderz w instynkt macierzyński

Ostatnia edycja:
Anilek: Torba w połowie jest, gdyby coś to muszę dopakować kilka bieżących rzeczy. U nas rozwiązują ciąże jak coś w 38 tyg, ale tak jak wczoraj mówił, gdyby leki nie zadziałały to nie będą na siłę zatrzymywać porodu. Dzidziuś sobie poradzi.

reklama
uffffff zgodziła się i mam poprawkę za tydzień we wtorek........zaczynam przygodę ze 180 slajdami..........
Dziewczyny czy katar trwajacy juz ponad tydzien jest czyms niepokojacym? Ogólnie czuje się dobrze tylko mam maly gesty katar i drapanie w gardle. Internista kazal mi przyjsc po antybiotyk jak nie przejdzie przez 2 dni,ale to chyba bez sensu... brac antybiotyk na katar

Do góry