reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magda piękne dwie kreski więc i beta będzie ładniutka :-) trzymam &&&&&

Agnieszkaala ja w ciąży z Matim też na początku chudłam, co prawda nie wymiotowałam ale było mi ciągle niedobrze i mało co jadłam. A później nadgoniłam,ogólnie 12 kg przytyłam.

dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia, to bardzo ważne dla mnie, naprawdę:tak: chciałabym wrzucić na luz bo sama jestem przykładem tego, że moje obie ciąże wzięły się właśnie z tych cykli, podczas których byłam zajęta czymś zupełnie innym niż liczenie dni płodnych, no ale nie jest to proste wyluzować na zawołanie :baffled: no nic, nowy cykl nowe nadzieje :-)

reklama
Cześć dziewczynki:happy:

Ale urwanie głowy było... przed świętami mój J zdecydował zrobić demolkę w przedpokoju (wyburzył małą ściankę, żeby miejsce na szafę wnękową zrobić) i przed świętami całe mieszkanie pokryło się 3 cm kurzu:szok::no: masakra, nic nie przykrył, nie zabezpieczył !!! gdybyśmy byli małżeństwem to bym się chyba z nim rozwiodła, taka wściekła byłam:angry: pobieżnego sprzątania co niemiara, więc o gruntownych przedświątecznych porządkach mogłam zapomnieć... byłam u rodziców na wsi na święta, i dopiero jak wróciłam zabrałam się za większe porządki. Niestety na pogodę nadal czekam, by okna umyć i koniec będzie! może jutro się uda....

Taka zła byłam, że lekarz nie miał wolnych terminów przed cyklem kwietniowym, ale okazuje się, że dobrze wyszło, bo nadal wyników genetycznych nie mam. Właśnie mijają 3 MIESIĄCE jak czekam:szok::angry: 22-go na 17:00 mam wizytę u gina na nfz, żeby cytologię odebrać a o 18:40 do mojego prywatnego idę ustalać plan działania.... mam nadzieję, że na genetyce się już wyrobią do tego czasu....:crazy:
Więc będę majową staraczką ma nadzieję :-);-)

Czytam Was dziewczyny przynajmniej co drugi dzień i WSZYSTKIM GORĄCO KIBICUJĘ :tak::-). Ale jestem zbyt padnięta, by pisać. Kończę pracę o 16:00, zanim do domu, jakiś obiad, ewentualnie zakupy i do spania trzeba się szykować… A tym bardziej, że ostatnio poruszane tematy i to takim żargonem medycznym :-D, to dla mnie czarna magia - można by pomyśleć, że Panie” doktorki” debatują nad przypadkiem - karmienie piersią też jeszcze przede mną, więc nie wypowiadam się… i tak jakoś…. w oczekiwaniu....

[FONT=&quot]Magda[/FONT] &&&& za betę, choć test pokazuje jednoznacznie :-):tak:
Martussia, to troszkę się namęczyłaś… ale piękna historia z happy Endem :happy:

Anilek, za wizytę &&&&&&&
Edyta89, głowa do góry, my też niedługo naszymi brzuszkami będziemy się obnosić:tak:;-)

Monikaasta, Ameritum witajcie :happy:
Loi, 10 tydzień, ehhh ;-)

Pozdrawiam Was cieplutko i do następnego :-)

Enyo, jeśli możesz ot wyślij mi namiary na tych immunologów w małopolskim jeśli są. Napisz mi o co mam tam pytać i czy potrzebuję skierowania do ogólnego? Ogólnie mam podwyższone miano przeciwciał ANA1 i ANA2 , ale nikt nie uświadomił mnie z czym one są związane. Jakie sa tez zwiększone dawki kwasu foliowego? I co jeszcze brałaś?

Beta dopiero w poniedziałek bo u nas na wsi na jutro to znaczy za dwa dni a ze byłam w czwartek to na piątek nie zrobili ;/ Nie rozumiem tego. Jak w poniedziałek cos mi wyjdzie na wyniku to pasowałoby mi zrobić od razu drugie badanie żeby stwierdzić czy beta rośnie. Ironia losu jest to że będzie to badanie po 4 dobach ;/

Zaglądam dzisiaj i co widzę...:szok: Magda GRATKI! No jak na teście są dwie krechy, to beta tylko jest formalnością. Ta prolaktyna blokowała Ci zajście w ciążę. Teraz już z góóóóóórkiiiii. Będzie dobrze.
I każda z nas kiedyś też tak będzie miała, zobaczycie Babeczki.

Ja dzisiaj jestem zrelaksowana - byłam na masażu rolletic i w solarium, wiecie Babeczki - muszę się upięknić przed ślubem. Jeszcze przydałoby się zrzucić parę kg, potrzeba mi wielu, ale chocież te 7 kg. Ale to już zakrawa o cuda, choć przecież cuda się zdarzają :) Ale mi fajnie po tym rolleticu...

Magda, piękna wysoka betka :) :) :) gratulacje! Kiedy wizyta u gina?
AALLLLLLLEEEE SIĘ CIESZĘ !!

u mnie też ok :) maluszek żyje, a w pon wizyta u drugiej gin na nfz :)

reklama
magda, Loi super wiesci :-)
loi chyba w nastepnej ciazy tez bede chodzila na nfz oprocz prywatnie- dobry pomysl :-)

juz nie moge sie doczekac na moje staranka ...

dziewczyny wiecie moze czy lekarz ginekolog na nfz da mi skierowanie na przeciwciala cytomegalii, wiedzac ze mam za soba strate zle wyniki ytomegalii??? bo nie wiem czy isc prywatnie i zaplacic za IgM i IgG i zaplacic 70 zł czy uda mi sie wyzebrac od gina na nfz skierowanie?????

Do góry